Lähen siit sujuvalt probleemidelt üle lahendusteni.
Olen juba veidi aega olnud auto omanik ja igatsorti asju on juhtunud. Regasin siis auto oma nimele ja hakkasin kohe ehitama. Kuna ehitamise ajal masinaga ei sõida, siis pole teinud ka kindlustust. Natukese aja pärast potsatas mulle e-kirja aga kopsakas "trahv". Nemad nimetavad seda sundkindlustuseks, aga kuu aja eest küsiti terve aasta summa. Võimalus oli ka protestida, mida ma ka tegin. Loomulikult ei arvestatud mu argumentidega, sest nende meelest on toimitud õigesti. Ma ei hakka sellise asja pärast ka kohtusse põõrduma, mis oleks järgmine võimalus. Maksin trahvi ära ja pean edasi elama.
Enne eelmist jama tegin ma transpordiametisse ümberehituse avalduse, millele ka stampvastuse. Igastahes ümberehitus käib.
Kongist rääkides... seal on termoisolatsiooniga sein ja kongis kaks soojendust. Termokongid on tavaliselt 2,6m laiad, mis kuidagi ei lahterdu sõiduautoks. Sõiduauto max laius on 2,5m. See oli üks põhjustest, miks just selle masina ära tõin. Valida oleks olnud palju kergemaid toomise variante (omapärane seiklus) ja odavamad ka veel pealekauba.
Põrandaküte on Webastoga vesiküte. Kolm erinevat sektsiooni, mida saab eraldi reguleerida. Nagu ikke, seade ei toiminud. Pika pusimise peale sain asja käima. Praegu hoiab automaatselt 10 ja 12 kraadi vahel sooja.
Kongi õhküte/jahutus on TermoKing. Ma teadsin, et need diiselmootoriga värgindused on külmutused. Tuli aga välja, et nad võivad nii külmutada kui ka soojendada. Põhimõtteliselt peaks ta olema nagu tavaline õhksoojuspump. Esialgu arvasin, et ma saan seda autonoomse soojendusena kasutada. Kui ma ta lõpuks käima sain, siis tegi kongi soojaks küll. Kasutamisest aga ei saa rääkida. Kongis on müra liiga suur ja tuul ei puhu mitte juukseid püsti, vaid lausa peast ära. Selle pärast teen paleepöörde, kuningas läheb erru ja asendan selle poes müüdava õhksoojuspumbaga. Volvo sisse tuleb Mitsubishi.
Põhimõttelise elamu projekti ma juba avaldasin. Nüüd käib soojustamine. Proovisin seinu modellerida arvutis. Sain enam vähem rahuldava tulemuse. Niiskus, mis tekib seina, kuivab suvel kuu ajaga ära. Seesmine foolium likvideeriks selle täielikult, aga see läheks liiga keeruliseks. Mitte foolimi panek, vaid liitekohtade hermetiseerimine.
Tavaline sein siis
Voodi kõrval olev sein sai väheke teise lahenduse
Lae soojustan väljastpoolt hoopis. Mul läks kogu kongi kõrgust vaja.