Palun Sisene või Loo konto vestlusega liitumiseks.
Ma küsiks nüüd sama küsimuse, et kuskohast selline info, et Aldel kõik torud põrandas? See ju täpselt sama külajutt. Mul ei ole ühtegi toru põrandas ja on Alde.eavp kirjutas:Priit Käos kirjutas: Alde vedelikkütte ringluspump tarbib voolu ca 1,5A ehk kordades vähem kui mistahes ventilaator. Minul ei ole õnnestunud 4 päevaga ilma laadimata 90Ah akut tühjaks saada. Õues oli siis päeval paar-kolm kraadi külma ja öösel -15 keskmiselt.
Pump võib hea olla, aga hind kasutatuna 150 ja uus 200.
Samas võib saada nii mõnegi originaaltootja juba 50 eest.
Ja Alde pumba saab uuena 97,-kuni 113,- kui natuke osata otsida. Odav pole seegi aga ega neid iga aasta ei vaheta?
Aga asi pole rahas, vaid süstemi ebaeffektiivsuses. Aldel on kõik torud põrandas ja soojakadu olematu.
Sellise webasto süsteemi puhul on aga torud õues ja paljad. Kadu on suur võrreldes põrandaküttega.
Kui ta aretaks endale põrandakütte, siis ma isegi seda veega webasto võimalust ei laidaks. Olen näinud netis pilte, kus kaubiku topeltpõrandasse ehitati plastorudest küttetorustik .
Said natuke valesti aru minu mõttekäigust. Ma ei väitnud, et 30 min.saab kütta vaid webasto kasutamise rusikareeglist kus 30min.kasutust eeldab 30 min.laadimist. Mingi väide, et pole ööga 100 Ah akut tühjaks saadud on siinkohal täiesti meelevaldne, sest üks öö kusagil ööbimist matkaautoga pole mingi näitaja. Vähegi normaalselt matkaautolt eeldaks mobiilsust vähemalt 4 ööpäevaks. 96h looduses ilma autot liigutamata talvepakases 5kW Webastoga mis täisvõimsusel on 10A edasi võib igaüks ise arvutada.Motamees kirjutas:Selliste repliikidega muudad sa oma kommentaarid väga ebausaldusväärseks.Priit Käos kirjutas: ... Vaevalt sa peale igat pooletunnist kütmist viitsid pool tundi ringi sõita.
Mul on Evasionil Webasto peal. Sellega kannatas kaks tsüklit (a' 30 minti) salongi soojendada. Siis läks veel käima. Evasionil aga on kaks salongiventilaatorit, pluss Webasto ventikas ja kliimaseadme mõtlemiskulud. Ei vaidle, et elektrikulu on liiga suur, aga poolest tunnist ei räägiks. Sellepärast ka eelnevalt sellist süsteemi ei soovitanud.
Minu poolne pakkumine oli kuiv gero. Seal on üks ventilaator kogu süsteemi jaoks. Pean ära mõõtma, mitu amprit soojaks köetud (madalad pöörded) süsteem võtab. Ei usugi, et palju rohkem, kui alde ringluspump. Webastol on see omadus, et aku tühjenemisel lülitub välja. Minu gaasikütte ringluspump kruttis võiduka lõpuni (aku). Ilmselt sellest ka ülipikk töötamise aeg.
See muidugi ei tähenda, et ma gaasiga köetava vesikütte vastu olen. Nagu ütlesin ennist, võtab see palju ruumi ja kaalu, aga on väga mugav.
Üleüldse näib see vaidlus mõttetu. Tuulemees ehitab autot omale, aga plaanib lasta gero paigaldada spetsialistil. Mitte, et see vale oleks, aga see pole iseehitamine. Matkabussi ehitamise juures on palju keerulisemaid asju, kui gerokomplekti paigaldus. Sellise kursiga tuleb auto ostmine odavam ja kindlam, kui "iseehitamine".
Priit Käos kirjutas: Said natuke valesti aru minu mõttekäigust. Ma ei väitnud, et 30 min.saab kütta vaid webasto kasutamise rusikareeglist kus 30min.kasutust eeldab 30 min.laadimist. Mingi väide, et pole ööga 100 Ah akut tühjaks saadud on siinkohal täiesti meelevaldne, sest üks öö kusagil ööbimist matkaautoga pole mingi näitaja. Vähegi normaalselt matkaautolt eeldaks mobiilsust vähemalt 4 ööpäevaks. 96h looduses ilma autot liigutamata talvepakases 5kW Webastoga mis täisvõimsusel on 10A edasi võib igaüks ise arvutada.
Ma pole küll seda ise proovinud veel, aga kas ei saa seda lihtsalt muuta. Minu nägemuses on 60minuti määraja käivituskell. Kui nüüd kell ära võtta ja selle asemele panna lihtne lüliti. Siis peaks ju gero töötama pidevalt, tuleb ainult õigele otsale pluss peale lasta.nootsii kirjutas: Webasto vedelikküttele pakutav elektroonika orginaalis ei lase minu teada rohkem kui 60 minutit järjest töötada...
BlameTheWind kirjutas: Soodus ja vaikne lahendus aga saadavusega vist kehvasti: www.reimo.com/en/M73314-trumatic_s2200_for_smaller_caravans_and_folding_caravans/
Truma 2800 kasutatud 200 euri eest liikvel. Selle saaks vist põhja alla ka panna(või voodi alla), need truma 3004 ja 5004 tahavad sellist ruumi, mida mul väga pole võtta. Kui siis voodi alla suunaga käigutee poole aga kas seda on hea kohe voodi kõrvale panna...
BlameTheWind kirjutas: ...........
Aga keegi pilte albumis ei kommenteerindki
....
BlameTheWind kirjutas: .......
Akende all saab olema köögi tasapind, vastaspoolel keskel dushiruum/wc, ees pool istumise nurk ja pööratavad istmed kabiinis, voodi 150cm x aknast aknani-3cm isolatsiooni, vedrumadrats 15-20cm, ladustamine voodi all ja lae all kappides.
BlameTheWind kirjutas: Oleks abi vaja aku valimisel.
Esiteks on rida mõisted, AGM, GEL vabaaja, süvatsükli, mahtuvusaku jne. Millist terminit peaks oluliseks pidama? Käivitada selle akuga pole vaja.
Plaanin panna 200+Ah, hooldusvabad eeldan ikka paremad.
Äkki siis oleks õigem panna suurem aku, pole vaja 2 aku ühendamise pärast muretseda, toon välja mõned leiud, mis on kirjas olnud kui vabaaja akud