Palun Sisene või Loo konto vestlusega liitumiseks.
...
See oleks huvitav vaadata: www.tehnoturg.ee/et/raadioside/transceiver-case-set-2pcs-albrecht-tectalk-worker-3-pmr446
Hetkel saab PP-st isegi soodsamalt: www.photopoint.ee/telefonid/2879625-raadiosaatjate-komplekt-2tk-kohvris-albrecht-tectalk-worker-3-pmr446
Kui valik on PMR, siis Ivari pakutud jaam on ok, lisaks autos pidevaks kasutamiseks mikrofon/kuular ja aku asemel käiv 12v toide ja võimalusel ka katusele käiv antenn. Aliexpressist kogu stuff kokku ~50€. Oluline on leida autos asjadele ergonoomiline kinnitus, et oleks sõidu ajal endale võimalikult ohutu kasutada. Kui natuke suli teha (lubatud võimsusega) siis ikka peaks paar km võimalik olema. PMR sageduste salvestamine jaama pole päris triviaalne, aga saab tehtud. Sagedustest soovitan kinni pidada, muidu võib päris valus laks tulla.Täna väitis mulle sõber, et just PMR-iga asi sai aetud. Kahe auto vaheline side.
Arvo pakutav saab olla vaid liiga hea.
Mul on statsionaarne President, koos katusele kleebitud ca 1,5m x 0,8m plekiga ja katsetanud olen alla meetrise ja üle meetrise antenniga ning parim tulemus, seisva mootoriga, on olnud ca 4km aga kui auto käima panna ja päikesepaneelid hakkavad laadimist tekitma, genekas(arvatavasti) hakkab häireid tekitama, võimalik, et miski elektrisüsteemi teema veel ja tulemuseks ongi ainult 2km. Mina küll ei usu, et olematu antenniga käsijaam sama tulemuse peaks saavutama.Kuna üks katseisik istus plekkkastis (ehk autos) ja vahel oli hunnik (raud)betooni, siis kahe matkaka vahel venitab avatud maastikul ehk kaks kilomeetrit välja.
Siin on seda sobivuse teemat selgitatud. Sobivuse otsustab iga mees ise. Lihtne.Ikkagi ei saa aru, miks ei sobi internetipõhine “lällar”, palju neid leviauke teedel ikka on?
Antenni alus on sul katusel hea, optimaalne antenn oleks 145cm.Mul on statsionaarne President, koos katusele kleebitud ca 1,5m x 0,8m plekiga ja katsetanud olen alla meetrise ja üle meetrise antenniga ning parim tulemus, seisva mootoriga, on olnud ca 4km aga kui auto käima panna ja päikesepaneelid hakkavad laadimist tekitma, genekas(arvatavasti) hakkab häireid tekitama, võimalik, et miski elektrisüsteemi teema veel ja tulemuseks ongi ainult 2km.
Kui sa mõtlesid siin CB käsijaama, siis jah, aga PMR jaamal on võrreldes 1m CB antenniga vaja ainult 6cm antenni (katusel), et saada sama võimendus.Mina küll ei usu, et olematu antenniga käsijaam sama tulemuse peaks saavutama.