Palun Sisene või Loo konto vestlusega liitumiseks.
PMR 446 käsijaamad, laineala nimetuse järgi "PeMaRid" on väga teretulnud abilisteks nii reisimistel, saab koossõitvate autode (mootorrataste) vahel pidevas ühenduses olla, ...
Ise kinnitad, et : PMR on mänguasi,
Raadioside on niivõrd mahukas teema, et seda siin lühidalt lahti seletada on keeruline. Põhimõte on selles, et mida kõrgemad sagedused, seda rohkem segavad igasugu maapealsed objektid (kasvõi seinad ja sõltub ka materjalist) ja levi on väga hea vaid otsenähtavuse korral. Võrdluseks mobiilid- kuskil majas võib levi täiesti kaduda, samas õues ideaalne. Mobiilide töösagedus muidugi veelgi kõrgem- gigahertsides. Kui kunagi kuulasime ameerika häält või luksemburgi raadiot, siis need sagedused levisid nö ümber maakera, peegeldudes atmosfäärist, samuti olid saatajte võimsused (kümnetes) kilovattides. PMR oma olematu võimsusega toimib jah kuskil lauskmaal mitu km, aga oma katsetus kodus, kus laps läks (linnulennult) ca 500m kaugusele jõkke ujuma, aga jõgi asus minu asukohast ca 20m allpool ning sidet ei olnud- mäest alla need raadiolained ei kandunud. Proovisime neid lelusid ka Valgevene reisil ja taga sõitev auto, max 100m ehk, oli levist väljas- metallkuut oli sisuliselt ideaalne varjestus.
Ma saan aru, et vanem mees ja maailmaasjadest hästi aru ei saa aga kasuta siis interneti otsinguid. Suhtl lihtsalt oleks leidnud sellise asja ja peale testimist oleks edasi jauranud.Punkel, lase omale minu tekst ette lugeda. Sulle muutsin seal põhilise rasvaseks ja punaseks
Meelis, Sa peaksid omaga uuesti suhtlemaKaugema otsa jaoks PMR-446 ei sobi aga on mugavam. Ise olen ainult seda reisil kasutanud. Võõrastega ei suhtle, enamus juttu ikkagi kahe auto vahel. Pärast kui kusagil kolamiseks läheb, torkad taskusse ja pead teise pundiga sidet. Aga sidekaugus pole suur, samas alati suht sarnase kvaliteediga.
27 MHZ lällaritel on tõesti väga tihti antennid metsas.