Palun Sisene või Loo konto vestlusega liitumiseks.
meelis kirjutas: Katusealused kaablid vaevalt midagi segavad. Pigem peaks antenni varda ümbrus lage olema. Aga see mõikab siis, kui varrast mingi etteantud tabeli järgi lõikad. Kui katus on kola täis, tuleb varrast analüsaatori järgi kohitseda.
Metallplaat katusel on hea küll aga kõrgusele saad kohe lisa. Seepärast pole selle nimel eriti pingutanud.
Seepärast tuleb inverteri valikul kasutada vaid neid, mis annavad välja siinussignaali. Kõik impulssinverterid tekitavad kohutavalt häireid. Samuti on üks suuremaid häireallikaid autos elektriline sissepritsesüsteem. Palju häireid annab vältida, kasutades saatjale õiget toitevaliku asukohta ja lisades mõningaid filtreid.Imre kirjutas: ( Kui veel panen inverterist 220 taha läheb asi veel hullemaks, kuna 220 läheb ka katusele kliimasse.
Egau kirjutas:Seepärast tuleb inverteri valikul kasutada vaid neid, mis annavad välja siinussignaali. Kõik impulssinverterid tekitavad kohutavalt häireid. Samuti on üks suuremaid häireallikaid autos elektriline sissepritsesüsteem. Palju häireid annab vältida, kasutades saatjale õiget toitevaliku asukohta ja lisades mõningaid filtreid.Imre kirjutas: ( Kui veel panen inverterist 220 taha läheb asi veel hullemaks, kuna 220 läheb ka katusele kliimasse.
meelis kirjutas: Inverter on tõesti täitsa OK. Kas kohe uuena olid need jamad? Kust lällari toide tuleb?
Arvo.A kirjutas: Huvitav, kas see jaam on selle raha eest töövõimeline?
www.autogadgets.ee/et/a/midland-alan-199-a
Arvo.A kirjutas: Seda küll. Aga milline valida tohutust antennide valikust? Ilmselt teen ise kronsteini ja kinnitan katuseraami külge ega hakka jamama metallplaatide kleepimisega, seega valikusse jäävad tavalised katust läbistavad antennid, aga mida jälgida ostmisel?
Imre kirjutas:meelis kirjutas: Inverter on tõesti täitsa OK. Kas kohe uuena olid need jamad? Kust lällari toide tuleb?
Kõik on nii nagu räägid, ainuke, et antennikaablit ise ei paigaldanud. Tõenäoliselt liigub sama kanalit pidi 220 kaabliga. Ise kahtlustan, et äkki on kuskil seina sees jätkatud antennikaablit. Olen nende lällaritega kokku puutunud 1993-st aastast ja sellel ajal oli parim tulemus mis kätte saime 2 rekka vahel 15-16 km
Ja selle matkakaga pole mina seda toimima saanud Olen proovinud erinevaid antenne ja erinevaid asukohti, aga tulem on suhteliselt sarnane. Küll on antennikaabel koguaeg sama olnud.
Ei hakka siin laskuma antenniteooria keerulistesse nüanssidesse, kuid üldiselt on teada, et antenn on seda efektiivsem, mida pikem see on. Pikkus peab olema võrreldav kasutatava sageduse lainepikkusega. Lällari puhul on see 11m. Autodel kasutamisel on selle pikkusega arvestamine võimatu ja seega tehakse antenne, mis on nn. lühendatud pikkusega, kus püütakse antenni max. effektiivsus saavutada ka lühematel pikkustel. Seejuures on parim variant autol selline, kus antenni üheks komponendiks on auto metallkere. Seega mida pikem seda tüüpi antenn, seda efektiivsem. Võimalik on ka teist tüüpi antennid, nagu siin toodudki, kuid nende efektiivne pikkus on võrreldes eelmistega kaks korda lühem. Seega on 1 meetrine varras, mis töötab iseseisvalt ilma auto keret kaasamata samaväärne 0,5 meetrise antenniga, mis kasutab autokeret oma töös.Imre kirjutas: Sellisel juhul vaata spetsiaalne matkaka antenn, sellel pole metallpinda alla vaja(targemad kommenteerivad?) Vähemalt mina mingit vahet oma praegusega ei tähelda. Vahetasin ära, sest asjade paigutus katusel muutus ja siis ei sobinud enam.
Kui hästi meenutan ja otsin, siis on mul kuskil äkki alles.
Oli mingisugune pool aastat mul raami küljes.
Selline siis:
tehnoturg.ee/antennid/gl-27-black-1140mm-stats-alus-4m-kaabel-sirio.html