Palun Sisene või Loo konto vestlusega liitumiseks.
Üks võimalustest on rain@pakiautokeskus.eeKui ahjutöödes vahe saan tekitatud, siis ma vaigistamiseks midagi ka ette vist võtan. Aga seniks ikka 100-ga Tänan informaatoreid, kaasamõtlejaid!
Kas oled kindel, et probleeme ei teki kui taga diffri ära vahetad? MB-l kipub kast avariisse kui kiirused ei klapi!Ivar Kalev kirjutas: Täpselt!
Lähen septembris vahetusele kiirema vastu, millega peaks 90 km/h kiirusel pöörded 3000 pealt 2460 peale ning kütusekulu vähenema 15 protsendi jagu (ca 2,4 l), võibolla veidi rohkem.
Kõik õige, vahetus on pisut keerulisem, kui tagasillas teo ja taldriku vahetus, aga iseenesest on erinevad peaülekandes täiesti olemas. Samuti on olemas hulk erinevate ülekannetega (käigu pikkusega) kaste, aga kõnealuses kiiruse/pöörde vahekorras mängib põhirolli siiski diferentsiaali ülekanne.Ehk siis peaülekannet vahetada ei saa, vaid on erinevad käigukastid. Lühidalt, pole mõtet rääkida eraldi peaülekandest kui sellisest. Mersul - Transitil saab tagasilla reduktoris hammasrattaid vahetada ja nii muuta ülekandearve.
Näikse, et siin kisub jutt 5 käigu hammasrataste vahetuse peale. Ma igaks juhuks mainin, et see pole probleemile lahendus. Sellega muutub 4-5 käigu vahekord - 5 käik muutub kas aeglasemaks, nii, et pole suurt vahet, kas sõidad 4 või 5 käiguga, või siis nii kiireks, et mootor ei pruugi jaksata 5 käigu algust vedada... Nagu mitme postitaja poolt eespool juba mainitud, peab vahetama diferentsiaali vedava ja veetava poole. Sel pole 5 käiguga midagi pistmist...Pean kindlamaks vahetada sisse uued hammasrattad. Tundub, et lahendus toimib.]
Ma igaks juhuks mainin, et see on probleemile üks lahendustest.Illar kirjutas: ... Ma igaks juhuks mainin, et see pole probleemile lahendus...
Ma K750 -tega pole enam ammu kokku puutunud ega taha siin mingeid väiteid õhku visata, aga minu mäletamist mööda oli neil ka kolm erinevat difrit, rahvakeeli aeglane, kiire ja kiire-kiire. Viimane oli kasutusel miilitsa soolo Uraalidel ja seda üritati ka teinekord K750-tele külge pookida. Neid sai kasutada paraku vaid ilma külgkorvita sõites, sest korvi nad selle ülekandega lihtsalt ei jaksanud vastu tuult vedada...Ma igaks juhuks mainin, et see on probleemile üks lahendustest.
kaminahi kirjutas: Tere,
Saime masina kiiremaks- paigaldasime oluliselt kiirema 5- käigu paari. Arveks saime 345.- (koos km-ga)
Tervitades
Rain Tarasov
PakiAutoKeskus
Selline teade potsatas postkasti. Neljapäeval lähen autole järgi ja siis maanteekatsed.
Ivar Kalev kirjutas:kaminahi kirjutas:
Kuhu sul kiiret on?
Käigukast sai kiirema ülekande ehk sama kiirusegs liikudes teeb mootor vähem põõrdeid. Vähem müra ja kütust. Kulub ka vähem.
kaminahi kirjutas: No mis me räägime. Mina olen tulemusega ikka täiesti rahul. Tõin auto koju. Kui spido kell näitab 90 siis põõrete kell 2000. Vaikus on kuldne.
Tänan kõiki juhendajaid