Kuna mõtted on süvenenult sealmaal siis, et mitte mõtetele alla anda teen ka teema foorumisse
Nagu eelnevalt jube olen maininud on mu "pruuni muna" "koor" pragunenud ehk siis olles laisk ja hoolimatu ning süüdistades meie kliimat on praegune 100% pidust elamu hakanud ilmutama lõpu märke. Katus on saanud vee ja päikese kahjustuse vaheldumisi - liiga hilja uuesti lakkimine ei aidanud päästa midagi ja viimase ponnistusena eelmisel suvel üle värvitud katus pole enam see.
samuti on kahjustusi - küll väiksemal määral külgseintel ja mitte just parimalt välja kukkunud köögi luugi niiskuskindluse ehk tihendamatuse tõttu on niiskus tekitanud väikese koppand lõhna sinna ruumi.
Nüüd kus olen selle käruga sõitnud, tean mida sellisest matkamisest oodata ja tahta. Olles ise muutnud oma vaateid ja arusaami tegemisest ja selle kvaliteedist ning omades paremat finantsi olen planeerimas uut asja.
UUS ? ei pigem siiski uus "kuut" vanale veermikule.
Mis mõttes ? mõttes on (juba paberil joonisega ja kohe ka diil tegemiseks) täis alumiinium raamistik/sõrestik 20x20x2 mm alumiinium nelikant torust. soojustuse ja katetega - sandwich. Meenutuseks vana käru seinad olid siis 18mm täisvineer, põrand samuti täis plank vineer, kuudi katus oli küll sandvich kuid esimene ots ja tagumine luuk olid vaid väljast kaetud sõrestik. Nii uue juurde tagasi. Sõrestik on plaan katta väljast 4...5mm Vekaplan nimelise vaht täismass PVC-ga (neetida sõrestiku külge) ja PVC peale liimida ja neetida ~1mm alumiinium lehtmaterjal.
sõrestiku vahele on plaan liimida soojustus siis 20mm - esmase plaaniga ehk jahutus süsteemides kasutatav armaflex tüüpi isolatsioon.
"kuudi" siseseinad on veel lahtised - disaini küsimus - kas PVC või vineer või ...
Katusele tuleb luuk ehk ventilaatoriga - vanal kuudil puudub ventilatsioon.
Ustele planeerin hetkel avatavaid aknaid - vanal on liimitud klaasid.
Kuna planeerin asja kui renoveerimist mille kägus muutub kere värvus ja ei tee UUT käru siis kuju jääb samaks. s.t. et ette otsa jääb alles ka see praktiline panipaik/kapp.
Köögis peaks oma koha leidma 1..2 auguga gaasipliit, natuke parem külmik kui suvaline spermarketis müüdav "kräpp" külmakast. ah jah - kas kohe ehk reserv saab olema kuudi küttele gaasiradikaga. ja see toob mind selleni et veotiislile saab koha gaasiballoon.
eelnevalt jäi jutust välja, et kuuti sisse tuleb ka 3. koht nagu vanas - risti pidi nn. narivoodi - kannatab kuni 140cm lapse ära.
käru ülaserva mõtlen varikatuse siini seda siis ehk varikatusele ehk külje telgile.
kindlasti parem elektrifitseerimine - valgustus nii õues, kuudis kui ka köögis, aku, laadija, inverter.
unistus on ka väikesest generaatorist.
kindlasti palju veel mõtetes aga kohe ei oskagi kribada seda siia.
kuidas läheb ?
olen leidnud kontakti ühe meeldiva suhtumisega ettevõttega kes suudab välja väänata sellest nelikant torust sobivad raadiused ja selle kõik kokku keevitada (meenutan et tegu on alumiiniumiga) - hetkel jätan välja ütlemata aga kui aeg käes hõikan ka välja. (põhjusmõtteline diil on saavutatud ja hind oleks kah nagu paigas ja ...)
PVC-d saab Proplastikust
alumiinium saab SAPA-st
Läbi samasuguse "haige" nagu mina saab soome (seal see "haige" pesitseb) kaudu ameerikast tellitud tagumise luugi pikk hing - alumiiniumist ja mida nimetatkse "hurricane hinge" ehk tormi hing ? asja iva on veekindlus ja minu puhul ka matrejal ehk väljanägemine
käed on omal otsas
seega peaks nagu asja saama.
loodan paari 3 nädala pärast saada näha ja katsuda uut raami.
eks siis näeb mis saab - joonistame/kirjutame kui midagi on öelda näidata.
arvamusavaldused võivad vabalt tulla