Antud auto müüjaga ikka vestlesin ka. Ta ikka on selle auto eest palju maksnud. Nii ostes kui ka peale seda. See aga ei puutu minusse. Ma vaatasin auto seisukorda ja seletasin talle asja lahti. Ta sai olukorrast aru ja me leidsime mõlemale sobiva hinna variandi.
Inimestel on erinevad arusaamad asjade ehitusest ja korrasolekust. Nii siis ongi, et erinevad inimesed panevad rõhku erinevatele detailidele. Keegi vahetab piduri detaile iga aasta, aga väljanägemist pole autol ollagi. Teine seevastu jälle ainult värvib ja puhastab, aga auto ei lähe ülevaatuselt läbi. Sealt tulebki ütlus, et auto on ideaalses korras, aga järgmine omanik ei saa sellest üldse aru. Muidugi on kategooria inimesi (müügimehed/vahendajad), kes sulaselgelt sulle näkku valetavad.
Ma pole ka siiani aru saanud sellest jutust, et mootoril pole jõudu. Minu meelest on selleks masinal käigud. Kui viies käik ei vea, siis saab alati panna ka neljanda. Autot tuues oligi alguses "pimesi" sõit (kui sa spidokat ei jälgi) selline 70km/h. Siis mõtlesin proovida ka kiiremat sõitu. Saab sõita vabalt ka 90km/h (proovisin ka 110km/h), aga siis on mootori müra ikka päris suur. Lõpuks ongi minu arvamus asjast, et mitte jõud ei ole virisemise põhjus, vaid auto müra tekitab tunde, et kiiremini ei taha sõita. Sellest tundest ka kohe üks lisatöö autol juures. Aeg on nii palju edasi läinud, et me teame kuidas auto ka vaikselt sõidab. Kui Clou matkaauto oleks saanud 30aastat tagasi endale, poleks keegi virisenud.
Ja see lisatöö - heliisolatsioon. Selleks kiskusin maha armatuuri, et sinna alla vaadata. Tehase poolt on juba paigaldatud lisaisolatsiooni. Sättisin neid tahvleid seal pisut paremini ja ka juurde. Tähelepanuta on jäänud soojenduse vent käigud. Ühtlasi likvideerisin ära kõik mittevajalikud juhtmed ja panin juurde oma arvamise järgi uusi juhtmeid. Minu arvamine on GPS, pardakaamera ja telefoni laadimise otsad. Toitejuhtmed tulevad läbi armatuuri otse seadme juurde, mitte juhtmepunt mööda armatuuri.
Vent kanali isoleerisin mootori poolt. Siis ostsin tulekaitseteki ja õmblesin sellest koti. Sisse panin kivivilla ja tõmbasin "diivani nuppudega" kokku. Vanasti pandi mootori peale vana bufaika. See läks vahel kärssama. Sellest ka uuemad materjalid.
Ei hakka ma veel autot seest paljaks koorima. Ajan auto telki, et lisavett seinte vahele ei tuleks. Siis paikan katuse ära. Pika peale peaks vesi seinte vahelt ära vajuma/aurama. Clou kongil ei ole kasutatud puitkarkassi. On sändvits, mille ühel poolel on AL plekk ja teisel pool mingi vineer. Lõunamaa reis ja päike peaks aitama seinal kuivada. Siis vaatame edasi, mis kongist saab.