Fiat Ducato 18 Maxi 1989 Niesmann + Bischoff Clou

Re: Fiat Ducato 18 Maxi 1989 Niesmann + Bischoff Clou

19.05.2025 00:27 - 19.05.2025 12:23
Ishchenko kirjutas: Sain aru, et kuiv föön palju paremini kütab terve auto, kui originaal alde? Või miks tekkis vajadus lisa kütte tegema?

...

Nädalavahetus oli katsetamise aeg. Tegin ekstra katsesõidu, et teada saada, mis masin Clou on.
Alustame siis küsimusest esmalt, nüüd tean vastust. Väljas oli mingi seitse kraadi ja kange tuul. Seisma jäädes muutus auto päris kiiresti jahedaks. Pole siis viitsinud gaasiga keskkütet tööle panna. Küll ma oleks viitsinud ka, kui lihtsamat lahendust poleks olnud. Võtad puldi ja naks diisel soojapuhur teeb kiirelt toa uuesti soojaks. Hakkad liikuma, lülitad välja. Nii kasutasin teda igal peatusel.
Ja veel. Õhtul panin gaasiküttele. Öösel mingil ajal tundsin, et jahedaks läinud. Teadsin, et gaas oli lõpukorral. Ei viitsinud mina välja minna, balloone vahetama. Naks puldist nuppu ja uuesti magama. Hommikul vahetasin pudelitel kohad.
Nüüd muud tähelepanekud. 
940km läbi vuristatud. Õli tasapind ei ole silmaga märgatavalt langenud. Tähendab, et õli kulu ei ole probleemiks.
Sõidu peal töötab külmik 12v pealt. Seisma jäädes peaks lülitama gaasi toitele. Kena päiksepaisteline ilm. Mõtlesin, et proovin hoopis 220v pealt. Ja toimib. Nii kasutasingi igal peatusel. Lihtne puldi vajutus, sõitu alustades jälle puldist inverter välja. Alles õhtul panin gaasi pealt käima. 
Vihma hakkas sadama. Lülitasin kojamehe sisse, poole klaasi peal jäi pidama. Mis värk? Tegin peatuse, et vaatan kaitsmed üle. Ei jõudnud kaitsmeteni. Nägin, et luudade ajam oli jooksnud vastu massilüliti korpust. Paigaldades uurisin, et kapoti tugi kenasti mööda läheks ja kapott vastu massi lülitit ei läheks, aga kojamehi ei taibanud tööle panna. Paenutasin veidi ja kõik jälle korras. 
Küttekulu. Remondi järgne tankimine näitas kuluks 21liitrit sajale. No palju sai koha peal töötamist ja maa sees kinni istutud ja muud asjad - ei ole arvestatav. Teine tankimine ei olnud ka rõõmustav. Tulemus 11,5liitrit sajale. Kolmas tankimine oli lohutav. Kulu 9,3liitrit sajale. Analüüsisin olukorda, põhjendatud situatsioon. Esimene päev oli korralik torm ja terve tee vastutuul. Sõitsin ka 90km/h piires. 110lubatud alas proovisin isegi seda - välja vedas. Tagasi teel hoidsin umbes 80km/h ja tuul oli tihti tagant. Tuule takistus loeb selle auto puhul palju.
Esimesel päeval sai vihma kõvasti. Katuse paikamine on asja ette läinud - toast ei leidnud lekkimise jälgi.

Alumiinium pleki sees olevad oksüdeerunud augud katsin väikeste Fiat märkidega. Sajasest pakist on järel umbes 30.

Filmi ka natuke. Tehakse ikke asju maailmas, päris lähedal.

To do listi lahkamine tuleb hiljem.
5o9279o
Viimati muutis: 19.05.2025 12:23 Motamees.

Palun Sisene või Loo konto vestlusega liitumiseks.

19.05.2025 17:11
Motamees kirjutas:
Ishchenko kirjutas: Sain aru, et kuiv föön palju paremini kütab terve auto, kui originaal alde? Või miks tekkis vajadus lisa kütte tegema?

...

Võtad puldi ja naks diisel soojapuhur teeb kiirelt toa uuesti soojaks. Hakkad liikuma, lülitad välja. Nii kasutasin teda igal peatusel.
 Sellel ahjul peaks olema täiesti suva, kas sõidad või seisad. Välja lülitasid ilmselt sellepärast, et sõidu ajal polnud mõtet kütta? 

19.05.2025 18:32
Jah, sõidu ajal pole mõtet kütta, sest auto soojendus kütab. Ja kedagi pole ka seal tagapool, kui seal ka jahe on.
Ma pole sõidu ajal tahtnud sees hoida (teistel autodel) ka selle pärast, et õhuvõtt käib väljast ja kõhu alt. Seal on tolmu. Talvel olen vahel kasutanud, kuna lumetolm pole probleem.
Cloul on õhuvõtu vahele pandud kolmikklapp ja talvel (muul ajal pole mõtet) saab sõidu ajal ka siseringluse peal kütta. 
Selgituseks. Mulle õeldi, et ka gaasiküte hakkab kohe sooja andma. Siis aga tuli välja, et meil olid erinevad kütted. On olemas gaasi õhkküte ja radiaatorküte. Mul on radiaatoritega ja see võtab veidi aega. Ka ei ole mul auto vanaduse tõttu mingeid automaatseid kütte ja külmiku süsteemide vahetusi.
Nüüd siis töölehest, mida vaja veel teha. Mul on autojuhi aegadest komme, et kirjutan kõik probleemikesed paberile. Siis on hää võimalusel sealt spikerdada. Mõni viga jääbki paberile, mõni tuleb kohe ette võtta. Ka saab aja järgi planeerida, milline töö ette võtta.
*Veepumba lüliti. Veevärgi pumba rõhulüliti lülitab surve tekkides kenasti välja, aga tagasi ei taha lülitada. Võtab aega, kui ta jälle veepumba sisse lülitab. Ilmselt on diisli veepaaki panemine ikkagi sellele membraanile kahjustavalt mõjunud. Katsun remontida, vajadusel vahetan pumba. 
*Istme padi ei seisa paigal. Kongi diivani aluspadi tahab oma kohalt ära libiseda. Takjatriibud on liiga taga ja selle koha peal ei ole padjal survet. Tehasest on nad nii taha pandud selle pärast, et siis on lihtsam aluskasti kallale minna. Tõstan takjatriibud ringi. 
*Katla pieso. Gaasikatla kõrgepinge jääb ka siis tiksuma, kui leek on olemas. Tõmbasin kõrgepinge pooli toitejuhtme välja, kui katel juba töötas. Ilmselt on vaja vahetada see pisike seieriga asi (valge-roheline skaala), mis näitab kuumust. Tule olemasolul jõuab seier vaevu rohelise piirkonna peale.
*Lõhn külmkapi juures. See võib olla tagumise radiaatori jahutamise lõhn (pole kaua töös olnud) aga võib olla gaasi lõhn. Gaasi kartuses ta kirja paningi, muidu ei anna rahu.
*GPSi hoidja. Iminapp ei taha gepsu paigal hoida. Saab panna kleepeka vahele või hoopis kinni liimida.
*Solgi leke. Tagumise tühjendussiibri juurest tilgub väheke. 30aastat tagasi poleks keegi sellest välja teinud, aga nüüd võivad rohelised kallale tulla. See minu meelest ka kõikse hädalisem asi, millega juba tegelen. Varsti keelatakse metsloomadel metsas urineerimine ka ära - neile ehitatakse spets peldikud.
*Mootoripadi. Gaasi maha lastes või peale seda lisades on kuskil mingi loks. Kuna ka käigukang liigub siis, on kahtlus mootori kinnituse juures. Reaktiivvarda puks ehk loksub.
*Diisel tilgub. Tanklas tagurdasin tankimiskohalt ära ja nägin mingit kütte rada. See võis olla ka mõne teoise auto oma, aga vaja ikkagi uurida. Parklas loiku alla pole jäänud. Võib olla ka tankimise vooliku viga.
*Topsihoidjad. Vaja panna kabiini termose hoidjad ja tagumise kraanikausi juurde vedelseebi jaoks hoidja.
*Armatuur. Ei tööta päeva odomeeter. Kasutan gepsu odomeetrit ja arvutan põhiodomeetri järgi.
*Uksetasku. Parema ukse küljes ei ole taskut, vasakul on. Naine on kade ja nõudis omale ka. 

5o9279o

19.05.2025 18:39
Mul sama mootoriga jääb kütusekulu ka sinna 9-11 vahele,keskküte on mul ka vedelikuga,kuid soojaks läheb uskumatult kiiresti,laupäeval panin sisse täie võimsusega kui toas oli 14 kraadi ja juba 30-40 min hiljem oli toas 22 kraadi.Soe vesi on pärast gaasikütte sisse lükkamist ca 10 min juba nii soe,et käsi pikalt kraani all ei hoia.

19.05.2025 20:44
Mainitud kütusekulud on lausa kadestamisväärselt kasinad.
Raivo Koppel
729

Moderaatorid: Ivar Kalev