Fiat Ducato 18 Maxi 1989 Niesmann + Bischoff Clou

Re: Fiat Ducato 18 Maxi 1989 Niesmann + Bischoff Clou

26.05.2026 15:18
Tegin nii, et panin kapoti alla mudelismis kasutatava servo, vist oli 5kg jõuga kui mälu ei peta. Tross servost sinnasamma külge kuhu ka pedaalitross läks. Kabiinis oli servo "juhtplokk" ja selle nupust keerates tõmbas gaasi peale parasjagu just nii palju kui vaja oli. Või vabastas. Lihtne ehitada ja töötas. Tõusudel- langustel muidugi kiirust ei hoidnud, aga lauskmaal toimis kenasti. Kuna see juhtplokk tahtis 5V toidet, siis eraldi läks veel väike pingeregulaator, mis 12 voldist viis tegi. Toiteplokil oli lüliti ees, seega ühe vajutusega sai kogu süsteemi sisse-välja lülitada.

Palun Sisene või Loo konto vestlusega liitumiseks.

Re: Fiat Ducato 18 Maxi 1989 Niesmann + Bischoff Clou

04.06.2026 22:18
Tehtud sai väike "katsesõit". Lõunas käisin, kui küsitakse. Lähemalt seletades aga tuleb välja, et lõunaeestis.
Püsikiiruse hoidja täitsa toimib. Mäkke sõidul saab natuke gaasi juurde anda, laskudes läheb kiiremaks. Mul aga pole sellega väga probleemi, kuna sõidan nagunii alakiirusega. Enamuse kulgemisest on jalg vaba.
Esimest korda olin pikemalt (5 ööpäeva) ühes paigas. Päiksepaneele on mul kokku 660w ja pliiakusid 450A/h. Toidu tegemine käib enamuses elektriga. Külmik on gaasi peal, mõned praetoidud sai gaasipliidil tehtud. Kuigi ilm oli heitlik (vihma, päikest, lihtsalt sombust ilma) tuli vooluga vabalt välja. Gaasist loobumine ei ole mingi ulme vaid täiesti teostatav. 
Veepaak 200L kestis nädala. Seal kahe inimese tarbimine, ka duss. Tooreks joogiveeks oli olemas 15L kanistrivett.
Keskmine küttekulu 10L/100km.
Nii, et nädal kuskil perifeerias iseseisvalt, ilma tankimata/purgamata, täiesti tehtav. 
Selline info on siia pandud just alustajate (ei pane sõna "algajate") jaoks. Olen ise kunagi sellist infot otsinud.

5o9279o
Järgnev(ad) kasutaja(d) tänas(id) sind: Ivar Kalev, Priit Peljo

Palun Sisene või Loo konto vestlusega liitumiseks.

Moderaatorid: Ivar Kalev