Gaasiballooni täitmine
- tohoh
-
- Pole saidil
- Vana tegija
-
Re: Gaasiballooni täitmine
15.10.2023 09:39
Plaanin osta matkaka kahest balloonist üheks selle:
www.gasbank.ee/balloonid/65-gasbank-11kg-kergmetall-taeidetav-balloon.html
Komposiidi asemel kergmetalli kuna siis saab teipida sinna ka Mopeka täituvuseanduri
On siin nüüd miskit arengut või selgust toimunud erinevates tanklates tankimiste osas?
Komposiidi asemel kergmetalli kuna siis saab teipida sinna ka Mopeka täituvuseanduri
On siin nüüd miskit arengut või selgust toimunud erinevates tanklates tankimiste osas?
Knaus VAN TI 600 ME `2008
Klubiline 644
Klubiline 644
Palun Sisene või Loo konto vestlusega liitumiseks.
- Ivar Kalev
-
- Pole saidil
- Moderaator
-
- boob
-
- Pole saidil
- Spetsialistist foorumlane
-
- tohoh
-
- Pole saidil
- Vana tegija
-
- Ivar Kalev
-
- Pole saidil
- Moderaator
-
15.10.2023 12:58
Täpselt nii! Tõin tankimiseks otsa balloonist välja, siis ei pea balloone tankimiseks näppima ja tankimine väga mugav. Eemalt vaadates tangiks nagu autot.
www.gasbank.ee/taeiteotsikud/55-uehenduskomplekt-dish-otsikuga-multi-balloonile.html
www.gasbank.ee/taeiteotsikud/55-uehenduskomplekt-dish-otsikuga-multi-balloonile.html
Klubi Eesti Karavan liige nr 652
- dyyp
-
- Pole saidil
-
16.10.2023 13:01
Ei aja sind keegi taga, kui sul on korralik tankimiseks ette nätud gaasi paigaldis. Mida vahet, millise sõiduki tüübi küljes see gaasi paak või baloon on.
Tankida ei või tavalist ballooni, millel puudub ületäitmist takistav klapp. Ehkki see on võimalik, siis oskamatu tankija võib nii ennast kui ümbritseva orbiidile saata.
Ma olen juba CA 4 aastat LPG tankinud oma matkabussi ja elu nagu lill.
See puudutab nüüd muidugi Eesti,Läti,Leedu tanklaid.
Eri riikides on eri kogemusi.
Tsehhis tuleb gaasi tankima alati operaator, ise ei tohi,ei saa. Minu bussi lasi täis ühtegi küsimust esitamatta, Mul on nimelt täiteava külje peale välja toodud.
Prantsusmaal taheti küll kaikaga kallale tulla kui matkabussiga LPG tankuri juurde sõitsin, olin veidi üllatunud, aga kuna keeldumine oli ülimalt resoluutne siis sõitsin edasi.
Natuke netist lugedes selgus põnev lugu, Nende suurim tanklakett Total, keelas 2021 algusest igasuguse gaasi tankimise matkaautodele, ja seda mingi minevikus juhtunud õnnetuse tõttu.
Sõitsin järgmise keti tanklasse ja küsimuse peale kas gaasi saan tankida, vaaatas müüja mulle rumala näoga otsa ja küsis, et miks ei peaks saama, tankur on õues, ja mine tangi.
Mujal euroopas pole kah mingeid eri probleem olnud, Tähele tuleb panna, et ehkki paljud tanklad töötavad 24h, siis enamuses riikides saab gaasi ainult ajal, kui tankla pood on lahti ja mehitatud. Selline kord tundub olevat Itaalias, Norras, Austrias, Prantsusmaal, rohkem praegu ei meenu....
Hea koht kust riikide kaupa infot leida on www.mylpg.eu/
Tankida ei või tavalist ballooni, millel puudub ületäitmist takistav klapp. Ehkki see on võimalik, siis oskamatu tankija võib nii ennast kui ümbritseva orbiidile saata.
Ma olen juba CA 4 aastat LPG tankinud oma matkabussi ja elu nagu lill.
See puudutab nüüd muidugi Eesti,Läti,Leedu tanklaid.
Eri riikides on eri kogemusi.
Tsehhis tuleb gaasi tankima alati operaator, ise ei tohi,ei saa. Minu bussi lasi täis ühtegi küsimust esitamatta, Mul on nimelt täiteava külje peale välja toodud.
Prantsusmaal taheti küll kaikaga kallale tulla kui matkabussiga LPG tankuri juurde sõitsin, olin veidi üllatunud, aga kuna keeldumine oli ülimalt resoluutne siis sõitsin edasi.
Natuke netist lugedes selgus põnev lugu, Nende suurim tanklakett Total, keelas 2021 algusest igasuguse gaasi tankimise matkaautodele, ja seda mingi minevikus juhtunud õnnetuse tõttu.
Sõitsin järgmise keti tanklasse ja küsimuse peale kas gaasi saan tankida, vaaatas müüja mulle rumala näoga otsa ja küsis, et miks ei peaks saama, tankur on õues, ja mine tangi.
Mujal euroopas pole kah mingeid eri probleem olnud, Tähele tuleb panna, et ehkki paljud tanklad töötavad 24h, siis enamuses riikides saab gaasi ainult ajal, kui tankla pood on lahti ja mehitatud. Selline kord tundub olevat Itaalias, Norras, Austrias, Prantsusmaal, rohkem praegu ei meenu....
Hea koht kust riikide kaupa infot leida on www.mylpg.eu/
Eesti Karavan klubi liige nr - 1615
Raul Jürgenson
Raul Jürgenson
Järgnev(ad) kasutaja(d) tänas(id) sind: Ivar Kalev, kaminahi
- meelis
-
- Pole saidil
- Foorumi guru
-
17.10.2023 01:57
Sul võib kõik korralik olla ja õige balloon ka.
Osa kodanike pole lihtsalt toimunud arengutega kursis. Need lärmavadki.
Oma osa on siin ka aastatetagusel komposiitballoonide vahetamise ajal tehtud meediakajastusel. Siis ajakirjanikud rääkisid õhinal, et ise täitmine on saatanast.
Üks tüüp tuli mind sõimama ja ma siis teatasin talle rahulikult, et sa mees oled oma teadmistega kuhugile vanasse aega kinni jäänud.
Torises miskit omaette ja läks ära. See mul ainuke kogemus mitme aasta jooksul.
Osa kodanike pole lihtsalt toimunud arengutega kursis. Need lärmavadki.
Oma osa on siin ka aastatetagusel komposiitballoonide vahetamise ajal tehtud meediakajastusel. Siis ajakirjanikud rääkisid õhinal, et ise täitmine on saatanast.
Üks tüüp tuli mind sõimama ja ma siis teatasin talle rahulikult, et sa mees oled oma teadmistega kuhugile vanasse aega kinni jäänud.
Torises miskit omaette ja läks ära. See mul ainuke kogemus mitme aasta jooksul.
- tohoh
-
- Pole saidil
- Vana tegija
-
- kaminahi
-
- Pole saidil
- Foorumi guru
-
- tohoh
-
- Pole saidil
- Vana tegija
-
- kaminahi
-
- Pole saidil
- Foorumi guru
-
19.10.2023 11:14 - 19.10.2023 11:17Mis koostisega gaasi?Täis lasti balloon. Gaasi, seestpoolt. 17 eurot läks umbes see nö 11 kg baloonitäis.
PS. Teema täiteks. Eespool vist kirjutasin, et täidan LPG-ga. Lasen vana põhja välja ja uus täis, 21 liitrit, sisse.
Raivo Koppel
729
729
Viimati muutis: 19.10.2023 11:17 kaminahi.
- Eltmaa
-
- Pole saidil
- Vana tegija
-
- tohoh
-
- Pole saidil
- Vana tegija
-
- Urmas 688
-
- Pole saidil
-
- meelis
-
- Pole saidil
- Foorumi guru
-
20.10.2023 00:57
Nüüd üle aastase kasutamise järel keerasin tühja ballooni tagurpidi aga mingit sodi sealt ei tulnud.
Avasin ka filtri korpuse ja filter tundub täitsa ok olevat. Sellele vaatamata läheb siiski vahetusse.
Avasin ka filtri korpuse ja filter tundub täitsa ok olevat. Sellele vaatamata läheb siiski vahetusse.
- tohoh
-
- Pole saidil
- Vana tegija
-
20.05.2024 22:36Ivar Kalev kirjutas: Täpselt nii! Tõin tankimiseks otsa balloonist välja, siis ei pea balloone tankimiseks näppima ja tankimine väga mugav. Eemalt vaadates tangiks nagu autot.
Tere. Küsin, et mis vahetükk siin veel olema peaks, et tanklas saaks tankida nt Eestis? Sel on sisekeere. Miskit linki ehk?
Knaus VAN TI 600 ME `2008
Klubiline 644
Klubiline 644
Järgnev(ad) kasutaja(d) tänas(id) sind: Ivar Kalev
- ecuke
-
- Pole saidil
- Kogemustega foorumlane
-
- meelis
-
- Pole saidil
- Foorumi guru
-
21.05.2024 00:46 - 21.05.2024 00:54
Mul on ka selline Ivari pildil näidatud Dish otsik ja tangin Eestis lõdva randmega. Midagi rohkem vaja pole.
Ivaril süsteemis 2 ballooni. Mul üks.
Soovitan multiventiiliga ballooni.
On kõvasti kallim aga aja jooksul tasub mugavus ära.
Ei pea tankimise ajaks tarbijaid välja lülitama ja hiljem uuesti käivitama.
Mõned päevad tagasi sai ecukese käest ka mõned elemendid filtri sisse soetatud.
Ivaril süsteemis 2 ballooni. Mul üks.
Soovitan multiventiiliga ballooni.
On kõvasti kallim aga aja jooksul tasub mugavus ära.
Ei pea tankimise ajaks tarbijaid välja lülitama ja hiljem uuesti käivitama.
Mõned päevad tagasi sai ecukese käest ka mõned elemendid filtri sisse soetatud.
Viimati muutis: 21.05.2024 00:54 meelis.
Moderaatorid: Ivar Kalev