Kajunen kirjutas: Rimor Horus 45
McLouis MENFYS VAN 3 maxi
Adria TWIN PLUS 600 SPB FAMILY
Clever Vario Kids 600
Carado Vlow 601
Roller Team Livingstone 5
Knaus Boxstar 600 Family
Chausson Twist V594M
CaravanExpertil oli tagumise nariga Roller Team Meremessil väljas - ehk et kui juba müüdud pole, siis on kohapeal olemas ja äkki saad hinda ka kaubelda.
Muidu suures plaanis eks nad on kõik üsna ühesugused. Erinevused, suuremas pildis, nii palju kui ma ise täheldanud olen:
* Küte - gaas (Truma) vs diisel (Webasto). Gaasi loetakse justnagu paremaks ja diislit kehvemaks variandiks, aga mina olen oma diisliga väga rahul. Gaasikulu oluliselt väiksem + mul õnnestus ta ka targa signaga ära ühendada nii et saan telefonist bussi kaugelt küdema panna. Ja talvel eelsoojendusena kasutada, kuivõrd buss mul igapäevakasutuses.
* See kõrge osa köögi ja voodi vahel - kui suur on külmkapp ja milline kapp on ülejäänud osa. Osadel selline ca 90cm kõrgusega külmik ja all siis riidekapp (aga kuhu enamasti ikkagi täiskasvanu jope riidepuule rippuma ei mahu), osadel suurem külmik ja pisem kapp.
* Laud - kas/kuidas see suuremaks käib (klapitav, alumine osa toru küljest välja keeratav) ja kas seda saab näiteks ka välja tõsta (nagu McLouisel ntx).
* Esiistmete kohal olev ala - uuematel ja popimatel bussidel on seal nüüd suur aken ja siis pisemad kapid piki bussi, meil on seal suur riiul, mis on praktikas osutunud väga mugavaks panipaigaks.
Lisaks erineb tootjati ka selle viienda voodi süsteem (et kas see läheb piki bussi juhiistmega kokku või risti bussi ukseavasse), aga kui teil 2 last ja taga nari, siis seda ilmselt anyway ei kasuta.
Ma nüüd kodukontoris küll, aga kui vaja, siis oma (küll ilma narita ehk 3-kohalist) McLouis Menfyst võin endiselt näidata, Nõmme kandis.