Alternatiiv gaasile???

Alternatiiv gaasile???

31.08.2011 07:59 - 31.08.2011 08:08
#1
Enamuse kuutide küte&soevesi&pliit on gaasil.Alternatiivne lahendus oleks diislil.On kellelgi olnud või on selliseid süsteeme?Sügaval stagnaajal oli minul garaaþi küte tehtud ikarus bussi õhkkütte agregaadi baasil.Müra oli piisvalt aga siis diisel oli 200l=0,7lpudel viina.Hiljem panin elamusse ikaruse vesikütte agregaadi ja kõik sellega seonduva aga peale katsetusi loobusin:ikkagi liigne müra.Webasto agregaat võiks olla kapoti all ja kütta mootori vett+boilerit+kuudi veekalorifeeri.Mõtekus??Oli veel selline mõte:kui kasutada soojavee boileriks 60l veespiraaliga+220V küttekehaga boilerit.Sõites kütab mootor vee soojaks ja on lisa soevesi automaatselt olemas.Seisuajal oleks soojavee varustus kas välisest 220V toitest või generaatori elektrist.Boilerid hoiavad soojavett üle 24h,kui üle päeva sõita 2-3h siis peaks soe vesi alati olema.Muidugi on need lihtsalt mõtted ja otstarbekus on küsitav.Palju annab müra kui webasto töötaks kapoti all?Kas auto tagumises osas annab magada ja heitgaasidesse ei lämbuks?Eeldatavsti tuleb kasutada 12V küttevee pumpa,et ringlust tagada.Küsitav on ka salongisoojenduse süsteemi läbilase.Mootori radikas muidugi annab piisavalt aga sinna ühendamine on seotud probleemidega.Olen kunagi kohanud bussi millel oli salongi viidud pearadikast ja talvel sõites oli väline radiaator üldse väljalülitatud,kogu soe tuli kuuti.See süsteem aga pole mõtekas.
Viimati muutis: 31.08.2011 08:08 tiit.

Palun Sisene või Loo konto vestlusega liitumiseks.

Re: Re:Alternatiiv gaasile???

31.08.2011 10:54
#2
Seisu ajal tekib lõpuks ikka sama- probleem 12V voolu nappus. Ja kui juba 220V kaabli otsas oled, peaks sellest kõige jaoks piisama.

Diisliga on olemas isegi keraamilise plaadiga matkapliit suvilaautodesse . Diesel Cooker X 100 . Samuti tarbivad uued õhu peal Webasto ahjud üsna vähe elektit, sest oskavad oma puhumisrezimi ise maha keerata vastavalt temperatuuri andurile.

Kateldega olen ka ise varem kokku puutunud. Omanud neid kolme erinevat- Kamaz veega eelsoojenduskatel- oli pandud alusraamile ja tehtud teisaldatavaks.

Kõigest hoolimata külmaga sellega õues sea karva võtmise vett ei teinud, tuli puudega juurde teha.

ZIL 131 kuudi kütmiseks kasutatav. Meie sõjaväe ZIL autodel on ka mõnedel veel peal. Zil sõitis bensiiniga, katel aga tarbis diilit.
Sai ehitatud samuti aluse peale ja väike automaatika otsa. Küttis ära 60 ruuduse kile kasvuhoone ja jäi ülegi.

Veel on olnud pisike Magirus Deutz autolt pärit katel, aga selle andsin enne tööle panekut käest ära.

Näinud veel loomulikult Zapaka salongisoojendust ja URAL kraana putka soojendamiseks mõeldud pisikest diiselsoojendit (Ural aga sõitis teatavasti bensiiniga, vene inseneride mõte oli ikka piiritu )

Selle pähjal võin muidugi öelda, et tänapäevased erinevad oma juhtimise poolest neist nagu öö ja päev.
Ka sellest Ikarus bussi omast, millel olid ainud mehhaanilised termoandurid.
.........................................................
Auto kuudi kütteks võid Webastot julgelt kasuada, aga mitte alla 5-6 kw mudelit. Väiksemaid ei tasu üldse vaadata, siis saadki ainult kõva undamise, kui ära kütta ei jõua.

Kõige kõvemat häält teeb kütuse pump- plõksub . Katel ise oma müra poolest ei tohiks segada, kui ehituslikult seina taha või auto alla jääb.

Kapoti aluse asjaga ei soovita jamada, kui just ei plaani kogu bussi passiivsele vedelikküttele üle viia. Siis jääb ainult üks tsirkulatsioonipump ja asjal on ehk ka juba jumet.

Bussile ja paadile sobivad torust aluradikad on ebays müügil, aga päris kirve hinnaga.
.......................................................

Muidugi jääb aga arusaamatuks, mis allergia Sul selle gaasi vastu on ?
Gaasiga saad ühe seadmega juba bussi nii sooja vee, kui sooja õhu puhuma.

Näiteks sellest riistast vavalt premat leiad - Truma Combi 6
www.reimo.com/de/72091-truma_combi_6_12v_30mbar_heizung_und_boil/

Ei tule need mitu Webastot ja boiler ka kokku odavamad aretada.

Ise kasutasin juhust ja ostsin sellise "odavalt" ebayst. Vahel seal ikka neid liigub, ka kasutatuna.

Statsionaarse Gaasimahuti paigaldamine on meil ka suhteliselt lihtne, sest gaasiseadmete kontroll on meil pea olematu. Lased litsentseeritud paigaldajal panna, annab ARK jaoks paberi ja lased Tehnilise passi kanda (seda siis, kui bensiiniautole gaasiseadet lasta panna)
Bussisõit kaitseb keskkonda

.

Palun Sisene või Loo konto vestlusega liitumiseks.

Re: Re:Alternatiiv gaasile???

31.08.2011 12:00 - 31.08.2011 12:01
#3
Soojendusseadmetest on juttu ka siin teemas: LINK

Kopeerin oma diislilt töötava salongi Webasto kütteseadme postituse ka siia:

Kui panna õige webasto, siis peaks kütma küll. Minu bussil ei ole gaasikütet ja on diisli pealt salongi soojendus Webasto Dual Top RHA-100. Kui keerata soojendus põhja, siis läheb nii soojaks, et paha hakkab
Olen sellega väga rahul. Gaasiballooni katsusin viimati 2 aastat tagasi. Pliidi ja külmkapi jaoks jätkub seda gaasi ikka mugavalt.
Seda webasto mudelit saab ka Matkasuvilate käest. Kui huvi on, siis mul on selle eestikeelne paigaldusjuhend (ainulaadne eksemplar Eestis).


Lisan veel, et müratase on minimaalne. Elamist ja ööbimist ei sega.

Tehnilised andmed

Soojustootlus 1.5 - 6.0 kW.

Kütusekulu 0.17 - 0.65 l/h.

Energiatarbimine 15 - 65 W.

Suvereþiim < 1 A.
Talvereþiim, kuumus ja kuum vesi 0.5 ~ 7 A.
Ootereþiim 0.001 A.

Sisetemperatuuri reguleerimispiirkond +5 ~ +35 °C.

Kuumaõhu hulk (vaba vool ilma kuumaõhuavata) 200 m3/h.

Pikkus: 530 mm.
Laius: 352 1 mm.
Kõrgus: 256 1 mm.

Veemaht 11 l.

Kaal (ilma veeta) 20 kg.

Temperatuuriandur on toas seinal, ise toimetab sooja õhu doseerimisega.
Seade asub põhja all. Heitgaasid tuppa ei tule.
Klubi Eesti Karavan liige nr 652
Viimati muutis: 31.08.2011 12:01 Ivar Kalev.

Palun Sisene või Loo konto vestlusega liitumiseks.

Re: Re:Alternatiiv gaasile???

31.08.2011 13:49
#4
tiit kirjutas: Oli veel selline mõte:kui kasutada soojavee boileriks 60l veespiraaliga+220V küttekehaga boilerit.Sõites kütab mootor vee soojaks ja on lisa soevesi automaatselt olemas. Boilerid hoiavad soojavett üle 24h,kui üle päeva sõita 2-3h siis peaks soe vesi alati olema.
Olen kunagi kohanud bussi millel oli salongi viidud pearadikast ja talvel sõites oli väline radiaator üldse väljalülitatud,kogu soe tuli kuuti.See süsteem aga pole mõtekas.

Mul ongi boileri ainuke küte mootori jahutusvedelikuga. Boiler ise nii 40-45l. Kütab vee parasjagu nii 80-90 kraadi. Kui igapäev sõita, siis vägagi OK, kui kohapeal seista, siis teisel päeval pole vesi enam päris kuum, soe aga küll. Kui veel mingi lisa 220V küte oleks boileril, poleks rohkem midagi vaja. Päris vanniskäiku ei plaani ilmselt keegi, et vett rohkem vaja oleks :)

tiit kirjutas: Olen kunagi kohanud bussi millel oli salongi viidud pearadikast ja talvel sõites oli väline radiaator üldse väljalülitatud,kogu soe tuli kuuti.See süsteem aga pole mõtekas.

Talvel kütmiseks on mul üks lisaradikas taga kuudis ning üks kabiinis. Suurt radikat välja lülitada ei saa, siis läheb mootor keema. Olen talvel papitükiga poole radikat kinni katnud, siis on OK.

Palun Sisene või Loo konto vestlusega liitumiseks.

Re: Re:Alternatiiv gaasile???

31.08.2011 15:00
#5
See on minu isiklik arvamus:gaasiseade on hea siis kui ta on uus ja korralik.Kui aga üle 15a.vana siis võib ka ohtlik olla (lekked seadmetest).Lõpuks sain külmiku seistes tööle,sõiduajal leek ikka kustub.Tegin tule plekk-katte pikaks,osaliselt sulgesin õhu ja heitgaasi avasid aga tulemusteta,puhub leegi ikka ära.Tundub,et tuleb teha korralikud tuulesuunajad mis tuule kõrvale juhivad.Külmikul kasutades 220V ja 12V küttekehasid koos andis efekti:1h temp.langes +25 - +8-ni.See on vastuvõetav,kahjuks see nõuab lisageneraatori tööshoidmist,läbi 1000w invertori pole veel proovinud aga peaks toimima.

Palun Sisene või Loo konto vestlusega liitumiseks.

Re: Re:Alternatiiv gaasile???

31.08.2011 15:42
#6
tiit kirjutas: Lõpuks sain külmiku seistes tööle,sõiduajal leek ikka kustub.Tegin tule plekk-katte pikaks,osaliselt sulgesin õhu ja heitgaasi avasid aga tulemusteta,puhub leegi ikka ära.Tundub,et tuleb teha korralikud tuulesuunajad mis tuule kõrvale juhivad.

No teoreetiliselt saab seal olla ainult kaks varianti:
1. Sõidu ajal muutub tõmme nii suureks, et "tõmbab leegi korstnasse"
2. Teine variant, et külmiku alumisest tuulutusavast puhub lihtsalt leegi ära.

Katsu kuidagi selgeks teha, kumb variant on, siis tead kuidas edasi tegutseda, kas katta sõidu ajaks alumine tuulutusava (poolenisti) kinni või võtta korstnaga midagi ette.

Külmiku teemat on siin muidugi enne pikemalt lahatud ka.

Palun Sisene või Loo konto vestlusega liitumiseks.

Re: Re:Alternatiiv gaasile???

31.08.2011 15:49
#7
Ei tea nüüd küll seda asukohta, kuid kas sinna pole võimalik kuidagi mingit telefoni, või pisikestfotokat filmima panna, et mis juhtub leegiga.

Palun Sisene või Loo konto vestlusega liitumiseks.

Re: Re:Alternatiiv gaasile???

31.08.2011 19:18 - 31.08.2011 19:46
#8
Rein Hääleta:
Ei tea nüüd küll seda asukohta, kuid kas sinna pole võimalik kuidagi mingit telefoni, või pisikestfotokat filmima panna, et mis juhtub leegiga.

Kindlasti saab aga ei saa ikka põhjust teada miks kustub.Mõlemad varjandid on proovitud:korstna esimeste avade katmine ja teenindusluugi osaline sulgemine aga ei aidanud.Eeldan,et tuleb teha mõlemale lisaks õhusuunajad mis oleks ~20 kraadise nurgaga ja suunaksid sõidutuule eemale.Samas aga õhu liikumine seistes oleks olemas.Sellega on paras nikerdamine kui tahab korralikku teha,muidugi katseeksemplarid võivad ka papist olla kui vihma sadama ei hakka.Kas külmiku toide gaasilt sõidu ajal on üldse originaalis planeeritud või ainult seisu ajal?
Poodides pakutakse sobiva mõõduga kompressorkülmikut 115-ga 2a. garantii,kasuta laevas,lennukis või kosmesesüstikus kaalutaolekus.Kui midagi juhtub vahetatakse ümber (kui ikka kisa teha ja nõuda).Vana gaaskülmik maksab sama hinda kui mitte rohkem ja 12V tarbib ~120W+180W ~220V,kokku ~400W,sellist luksust saab ainult sõites kasutada kui on suur generaator ~32A voolutarve.Lisaks jamada invertori juhtmetega või käsikäivitus generaatoriga,süüta gaasi,kontrolli leeki j.n.e.Nagu vanasti katlakütja:uus kütja õpib 6 kuud,et asi käppa saada.Kompressorkülmikul 200w päikesepatareidega kui auto seisab loodan,et üle 2-3 päeva tuleb akut laadida.4x40-50w elemendid on tellitud 220EUR-iga.Jama külmiku ja gaasisüsteemiga hakkab tüütama:vaheta reduktorit,piesod kord töötavad siis jälle mitte,topi aga rüüþe ümber pieso juhtmete,kontrolli leeke,mõistata boileri ümber.Tulevikus ei soovi sellist jama,üks aga on kindel kui kaua jätkub saan kuudi gaasiseadmete eksperdiks.Üks hea asi ka on:väljasõidul pole õhtuti kunagi igav saab aga gaasisüsteeme uuritud ja katsetatud.
Viimati muutis: 31.08.2011 19:46 tiit.

Palun Sisene või Loo konto vestlusega liitumiseks.

Re: Re:Alternatiiv gaasile???

31.08.2011 22:55
#9
Mul ei ole ühelgi kolmest järele veetavast suvilast sõidu ajal külmiku gaasipõleti leek ära kustunud. 89a suvila kapp läks suvel liiga kuumaks kehva jahutuse tõttu, seega saigi teda rohkem kuuma ilmaga sõidu ajal kasutada. 400km, ei kustunud.

92 aasta oma olen proovinud ainult 250 km pikkuste sõitude ajal, aga ei kustunud.
Ja 2003 aasta ei kustu ka sõidu ajal ära. Seega on ilmselt see kustumise viga muus, kui kapi vanuses.

Seal pole ka keerulist elektroonikat, nagu Truma gaasipuhurites . 1800 ja 2400 mudeli elektroonika näiteks kontrollib ka suitsugaasi katlasse imetavas õhus ja kui see on suur, paneb leegi kinni.

Nii et ilmselgelt on mingi lihtne viga, mille peale kohe ei tule.
Bussisõit kaitseb keskkonda

.

Palun Sisene või Loo konto vestlusega liitumiseks.

Re: Re:Alternatiiv gaasile???

31.08.2011 22:56
#10
Minu gaasileegile on keegi juba enne mind toosi ümber teind. Proovin homme pildi teha.

Palun Sisene või Loo konto vestlusega liitumiseks.

Re: Re:Alternatiiv gaasile???

01.09.2011 00:17
#11
Eelmine aasta oli sama jama ,et sõites kustus ära.Puhastasin korstna ja düüsi ära ,töötab normaalselt.Minu külmikul on kah mingi karp ümber põleti.Kapil on ka sundventilatsioon,üks arvuti vendikas tõmbab teine lükkab õhku.Kuna liigun põhiliselt suviti Itaalias siis kavas muretseda kompressorkapp.Kui väljas 36-40 siis kapis 13-17 kraadi.Sügavkülmik ainult miinuses.Lasin sügvkülmas paar 03 plastpudelit jäässe ja alla suurde kappi see vähe aitas.
+372 5112298 MB-Challenger 315

Nr 745

Palun Sisene või Loo konto vestlusega liitumiseks.

Re: Re:Alternatiiv gaasile???

08.09.2011 02:30
#12
Mul on mõlema bussi kapid sõidu ajal gaasi pealt töötanud.

Ma ei ole arvutusi viitsinud teha aga mulle tundub liigagi mugav kõike gaasiga käivitada. Muude süsteemide aretamine võib üsna piinarikas olla. Kordan juba eespool kõlanud küsimust, et miks see gaas ei meeldi? Ainus mure on gaasiballooni valel ajal tühjaks saamine. Selle vastu aitab ballooni automaatne ümberlülitaja, mille hind jääb 300.- Euro tuuri. Enda järgmine kulutus sinna ilmselt lähebki. Üks riik, kus Euroopas levinud ballonide vahetus pea võimatu oli, on Ungari. Sõitsin eelmisel suvel vaat et pea igasse tanklasse sisse aga ballonid kõik teistsugused. Lõpuks lasi tankija suvalises autode gaasitanklas mulle tühja ballooni sortsu sisse, et oleks avariivariant olemas.

Palun Sisene või Loo konto vestlusega liitumiseks.

Re: Re:Alternatiiv gaasile???

08.09.2011 09:00
#13
meelis kirjutas: ...Lõpuks lasi tankija suvalises autode gaasitanklas mulle tühja ballooni sortsu sisse, et oleks avariivariant olemas.
Ja miks ei võiks siis kasutadagi auto ballooni putka toiteks?
5o9279o

Palun Sisene või Loo konto vestlusega liitumiseks.

Re: Re:Alternatiiv gaasile???

08.09.2011 09:11
#14
Kui gaas siis kas suur balloon või auto enda gaasiseadmelt väljavõte.Elamutes juhtub vahete-vahel gaasiballooni plahvatusi,kas ka matkaautodes on esinenud?Kui juhtub siis pääsu pole.Suvel kui vilus +35 ja päikese käes läheb temp üldse kraadiklaasi skaalast välja,siis on gaas on kahtlane.Külmal ajal kütteks tõesti parim&vaikseim lahendus.Kämpinguid ei kasuta ja tänu selle ~220v toiteotsa saab harva järgi.Päikesepatarei kombineeritult generaatoriga peaks suvel piisama.Kütteahi võiks jääda gaasile ka sooja vee saaks el.boilerist millel veekütte spiraal sees,bussis suurt kokkamist ei harrasta peaks piisama el.pliidist (paned generaatori tööle),külmik aga kompressoriga tagab alati vajaliku jahutuse.Külmiku toide läbi muunduri,muundurid kuni 1500W on vastuvõetava hinnaga 2000w-ne juba kordades kallim.El.starteriga matkabussile sobiva generaatori parim pakkumine on 1925EUR:
move@move.ee OÜ Move
Kas keegi oskab öelda paremat&odavamat müüjat?

Palun Sisene või Loo konto vestlusega liitumiseks.

Re: Re:Alternatiiv gaasile???

08.09.2011 10:55 - 08.09.2011 11:02
#15
No ma ei saa aru, mis sellest gaasist nii väga karta ? Lase seadmed paigaldad inimesel, kes asja enne teinud on ja pole mingit plahvatust karta.

Kui kardad väikseid vahetatavaid 11 kg balloone, siis on ju ka suuri ja statsionaarseid , mis on paisumisruumiga, kaitseklapiga ja väljast tanklas täidetavad. Sama põhimõttega, nagu autode gaasiseadmetel, aga punast värvi. Saksamaal kuuluvad need küll iga 10 aasta järel taatlemisele (umbes 200 eurot lugu)

Sama ehituseg balloon gaasiautol ei plahvata ka tulekahjus, www.youtube.com/ on piisavalt autode põletamise testvideosid, kui viitsid otsida.

Ennem paneb see generaator midagi vale kasutuse ja kehva jahutusega üle kuumenedes põlema , kui korralikult paigaldatud gaasiseade.

Aga 220V elektripliit on täiesti tarbetu. Söögi tegemiseks piisab täiesti reimo kataloogis müüdavast sellisest pliidist , mis töötab väikeste balloonidega.

tinyurl.com/3vu6bce

Kõige suurem eelis on see, et saad selle autost välja tõsta ja õues toitu valmistada. Autos ilma pliidi kohalt korraliku väljatõmbeta süüa tehes sõidad varsti ringi , nagu vene aegne töölissöökla, kus ka alati millegi praadimise, keetmise lõhnad olid.

Mis nüüd aga sellesse puutub

tiit Hääleta:
....külmik aga kompressoriga tagab alati vajaliku jahutuse.Külmiku toide läbi muunduri,muundurid kuni 1500W on vastuvõetava hinnaga 2000w-ne juba kordades kallim...

siis olemas on ju väga erinevate tootjate 12/24V külmikuid. Milleks ikkagi jalgratast leiutada ja korraga keset reisi avastada, et kompressor on kutu, sest ei pidanud sellisele mitte ette nähtud vibratsioonile vastu ?
Bussisõit kaitseb keskkonda

.
Viimati muutis: 08.09.2011 11:02 eavp.

Palun Sisene või Loo konto vestlusega liitumiseks.

Re: Re:Alternatiiv gaasile???

08.09.2011 12:30
#16
Sellist väikese ballooniga pliiti olen kasutanud 5 aastat
ja töötab endiselt.Sisemise stats pliidiga olen vahel kohvi keetnud(nüüd läbi inverteri kohvikeetjaga).Kompressorkapp peab olema auto oma ,ei ta siis otsi anna .
+372 5112298 MB-Challenger 315

Nr 745

Palun Sisene või Loo konto vestlusega liitumiseks.

Re: Re:Alternatiiv gaasile???

08.09.2011 13:17
#17
Vamm Hääleta:
...Kompressorkapp peab olema auto oma ,ei ta siis otsi anna .

Ikka annab. Mul kodus 2 tk 12/24V kompressorit , mis seest nahkas. Üks neist vanem tüüp (elektroonika juhtploki ja ühenduspistiku poolest) ja teine uuem, mida ka praegu kappides kasutatakse . 35 markeeringuga Danfoss
Mõlemad on surnud vibratsiooni surma, üks neist küll rekka peal väljas kastis olles.
Aga kindlasti on nad disainitud kordades rohkem vibratsioonile vastu pidama, kui kodukappide kompressorid.
Bussisõit kaitseb keskkonda

.

Palun Sisene või Loo konto vestlusega liitumiseks.

Re: Re:Alternatiiv gaasile???

08.09.2011 13:58
#18
tiit kirjutas: ...Elamutes juhtub vahete-vahel gaasiballooni plahvatusi,kas ka matkaautodes on esinenud?Kui juhtub siis pääsu pole...
Ma ei teagi, mitmekohalise arvu kordades rohkem juhtub liiklusõnnetusi. Ja ikke kõik sõidavad. :P
On see gaas milline on, aga ju siis on ikkagi parim variant, kuna siiani pannakse neid seadmeid enamuses peale.
Pidurisüsteemis on 190 atmosfääri rõhku ja keegi ei mõtle selle pealegi. Gaasiseadmes maximum 16 atti. :)
5o9279o

Palun Sisene või Loo konto vestlusega liitumiseks.

Re: Re:Alternatiiv gaasile???

08.09.2011 18:37 - 08.09.2011 18:51
#19
Kasutan juba paarkümend aastat kaasaekset gaasiga töötavat tõstukit ja pole veel kordagi näinud et gaas võiks olla ohtlik. Masin seisab koguaeg siseruumis ja vajadusel töötab ka siseruumis kirjutuslaudade vahel, peab ainult olema korralik ventilatsioon. Diisliga näiteks seda teha ei taha, omal nahal kogetud, ühel hetkel saab ruumis õhk otsa nii või naa.
Reealselt on autol bensiiniaur ohtlikum kui gaas selgitas mulle üks gaasiseadme paigladaja. Tänapäevased gaasiseadmed siis millised ja milleks nad ka mõeldud pole, spetsialisti poolt paigaldatud on täiesti ohutud. Vaata ise youtube-st seal on lõigud gaasiseadme testidest.
Mina ostsin endale kahe põletiga matkapliidi matkaspordist just selle plaaniga et võin vabalt õues süüa teha ja tuul ei puhu leeki maha. Tavalisel gaasipliidil on oht et tuulisema ilmaga pead varju ümber tegema, muidu ootad hommikuni kuni vesi potis keema läheb.
Mui kusagil hot.ee-s mõni pilt ka pliidist kui kellelgi on huvi vaadata.

Tegelt on kõik maitseasi, ühele gaas teisele elekter...
Mõtle roheliselt, sõida gaasiga!

www.usaraud.ee/?id=5_5_20_1276
Viimati muutis: 08.09.2011 18:51 Gulfstream.

Palun Sisene või Loo konto vestlusega liitumiseks.

Re: Re:Alternatiiv gaasile???

08.09.2011 18:59
#20
[quote=Gulfstream]...
Tegelt on kõik maitseasi, ühele gaas teisele elekter...[/quote]
:) Elekter on hapu maitsega, olen seda maitsnud. :P
5o9279o

Palun Sisene või Loo konto vestlusega liitumiseks.

Re: Re:Alternatiiv gaasile???

08.09.2011 19:34
#21
www.ringomer.ee/
56 800 345 Katariina
Kes huvitub kohvertüüpi invertergeneraatorist 2000w siis siin on saadava 447.74EUR,on tootmises ka 2500w varjant.Tüüp POW4820SC,see on hulgihind edasimüüjale.

Palun Sisene või Loo konto vestlusega liitumiseks.

Re: Re:Alternatiiv gaasile???

08.09.2011 19:48
#22
Generaator 1000W noname ja € 5900 ???:laugh:
Oot-ot, kus mu rahakott on :woohoo:

LINK
Klubi Eesti Karavan liige nr 652

Palun Sisene või Loo konto vestlusega liitumiseks.

Re: Re:Alternatiiv gaasile???

08.09.2011 20:02 - 08.09.2011 20:04
#23
Ivar Kalev Hääleta:
Generaator 1000W noname ja € 5900 ???:laugh:
Oot-ot, kus mu rahakott on :woohoo:

LINK

See on trükiviga,käisin ise täna nende laos kohal ja omakäeliselt kirjutas hinna 373.12+20% s.o 447.74EUR.Antud hind 2000w invertorile on suhteliselt hea.2000w on max. võimsus.Eeldan,et selle hinnaga saab kui helistada ja ise kohale minna.
Viimati muutis: 08.09.2011 20:04 tiit.

Palun Sisene või Loo konto vestlusega liitumiseks.

Re: Re:Alternatiiv gaasile???

08.09.2011 21:35 - 08.09.2011 21:46
#24
Motamees Hääleta:
[quote=Gulfstream]...
Tegelt on kõik maitseasi, ühele gaas teisele elekter...
:) Elekter on hapu maitsega, olen seda maitsnud. :P[/quote]


Reaalselt on üks noorpõlve aegne kogemus, sai kunagi üks töötav ja mitte töökorras tööstusseade maandatud. Minul läks õnneks, natuke aega oli pilt ere ja kõrvus süda peksles aga muidu polnud hullu midagi. Teistkortselt seda kogeda ei soovi, mina ja elekter (alates 220v) ei sobi kokku.
Mõtle roheliselt, sõida gaasiga!

www.usaraud.ee/?id=5_5_20_1276
Viimati muutis: 08.09.2011 21:46 Gulfstream.

Palun Sisene või Loo konto vestlusega liitumiseks.

Re: Re:Alternatiiv gaasile???

08.09.2011 22:51 - 08.09.2011 22:53
#25
tiit Hääleta:
..,käisin ise täna nende laos kohal ja omakäeliselt kirjutas hinna 373.12+20% s.o 447.74EUR.Antud hind 2000w invertorile on suhteliselt hea.2000w on max. võimsus.Eeldan,et selle hinnaga saab kui helistada ja ise kohale minna.

Seda 2000w neilt kodulehelt ei leia, seega pole võimalik ka kommenteerida, kas see on nominaal või hetkeline maksimumvõimsus.

Aga hind on täiesti suhteline asi ja oleneb, millise mätta otsast vaadata.

Võrdluseks leidsin ebayst sellise
tinyurl.com/3zde6z3

Hind EUR 499,95 (saab saata ka ettepaneku oma hinnaga , tavaliselt 5% saab ikka alla )
Konkreetselt seda küll eestisse ei saada, aga rohkem küsimise ja kokkulepete asi. Kallimat Honda genekat saadab mingi 23 euro eest ka eestisse.

Pildi lisan failina

Lisatud fail:

Faili nimi: genekas.jpg
Faili suurus:38 COM_KUNENA_USER_ATTACHMENT_FILE_WEIGHT


* Technische Daten: 2,2 kVA Digitale Stromversorgung
* max. Leistung (230 V): 2,2 kVA
* Dauerleistung (230 V): 2,0 kVA
* Spannungsregelung: Inverter
* Gleichstromausgang: 12 V / 8,3 A Ladestrom
* Steckdosen: 2x 230 V Schuko Steckdose, 1x 12 V Ausgang

* Besonderheiten: jetzt bei uns mit Digitaldisplay zur Anzeige von:
- abgegebene Spannung
- abgegebener Strom
- aktuelle Leistung
- digitale Ölstandsanzeige
- integrierter Betriebsstundenzähler
* besonders energiesparend durch automatische Drehzahlregulierung
* Ölmangelanzeige mit Abschaltautomatik
* Überlastanzeige mit Abschaltautomatik

* Motordaten, Maße und Gewichte: 4-Takt, OHV, 1-Zylinder mit Easy-Seilzug Starter
* Geräuschpegel (Null-Last): 55 dB (A)/7m
* Tankinhalt: 7 l Benzin für bis zu 14 Stunden Betriebsdauer
* Abmessungen: (LxBxH) 550x280x490 mm
* Leergewicht: ca. 26 kg
* Marke: Denqbar
Bussisõit kaitseb keskkonda

.

Lisatud failid:

Viimati muutis: 08.09.2011 22:53 eavp.

Palun Sisene või Loo konto vestlusega liitumiseks.

Moderaatorid: Ivar Kalev