Palun Sisene või Loo konto vestlusega liitumiseks.
WoWa kirjutas: Äkki keegi oskab soovitada head kahepoolset teipi, mis ka vastu peab, et õhukesi (flexible) päikese paneele katusele kleepida?
kaminahi kirjutas: Ma vaatan kontrolleri pealt, kellele maksta.
www.osta.ee/20a-mppt-paikesepaneeli-kontroller-12v24v-aku-laadimiseks-139552400.html
Mida oskab, veel ei tea.
Hinnatud usaldusväärseks müüjaks.
kaminahi kirjutas: Katusel on kaks paneeli ja akusid on ka kaks.
Kuidas saab selgeks, et ikka ei ole MPPT vaid on ikka "pigem" PWM?
kaminahi kirjutas: Katusel on kaks paneeli ja akusid on ka kaks.
Kuidas saab selgeks, et ikka ei ole MPPT vaid on ikka "pigem" PWM?
Mul on sellised: www.aliexpress.com/item/10000060524601.html?spm=a2g0o.cart.0.0.76223c00dqGT22&mp=1ErlendR kirjutas: Keegi siin tellis omale hiinast paneelid. Kas nende kohta on mingit tagasisidet ka tulnud? Hind on neil küll nii pisike, et kangesti tahaks ise ka katsetada.
ifffff kirjutas: Ma tellisin kevadel sellise
www.eb ay.de/itm/100W-Monokristallin-Solarzelle-kit-Solarmodul-Controller-12V-Batterie-Caravan/283450018777?ssPageName=STRK%3AMEBIDX%3AIT&var=584491734645&_trksid=p2057872.m2749.l2649
See pole küll matkaauto küljes, aga vast erilist vahet pole. Päikse käes laeb ca 4,5-5A vooluga, paduvihma ajal andis 0,5A laadimisvoolu.
Edit: millegipärast ma ei saa ebay linki siia panna. Kustutage b ja a vahelt tühik ära, siis on korrektne link.
WoWa kirjutas: Endal tehtud ja julgen soovitada, et kontrolleri "LOAD" kontaktide alla pane relee mähis, Vaata ikka võimsam relee, mingi 50A ja üles, oleneb palju tarbimist järgi tuleb. Relee juhib tarbimisvoolu otse aku pealt tulevat. Uuemad kontrollerid kontrollivad aku pinget ja kui pinge langeb teatud pingest (oleneb aku tüübist, kas AGM, geel jne) alla lülitab kontroller "load"i välja, et kaitsta akut liigtühjenemise eest. Samas saad sa manuaalselt ka ise loadi sisse-välja lülitada, kui soovi.
kaiz kirjutas: Räägi täpsemalt (või joonista) mismoodi see relee vahele käib.
Mul istub tarbimine praegu otse aku taga. Kõik justkui hästi, kuni panin akude jagaja vahele.
Selle input ei näe aga akut ja praegu panin kontrolleri ikka otse kuudi aku peale.
Idee järgi aga võiks mõlemat akut laadida.WoWa kirjutas: Endal tehtud ja julgen soovitada, et kontrolleri "LOAD" kontaktide alla pane relee mähis, Vaata ikka võimsam relee, mingi 50A ja üles, oleneb palju tarbimist järgi tuleb. Relee juhib tarbimisvoolu otse aku pealt tulevat. Uuemad kontrollerid kontrollivad aku pinget ja kui pinge langeb teatud pingest (oleneb aku tüübist, kas AGM, geel jne) alla lülitab kontroller "load"i välja, et kaitsta akut liigtühjenemise eest. Samas saad sa manuaalselt ka ise loadi sisse-välja lülitada, kui soovi.