päikesepatarei
- Egau
-
- Pole saidil
- Foorumi guru
-
- t. 5030540 fotograafiateenused, raadioinsener
Re: Re:päikesepatarei
22.11.2011 22:45 - 22.11.2011 23:29Natuke kallimaid leiad siit:
partsonsale.com/ vaata lehe paremalt küljelt spetspakkumist.
www.simpleray.com/Solar-Panels-s/2.htm
www.affordable-solar.com/store/solar-panels/schott-poly-235-235-watt-solar-panel
Väga palju pakkumisi on e-bay's, kuid seal on nii uusi kui ka praake. Sealt leiab kindlasti midagi, kui otsida viitsid. Mulle jäi sealt silma (kuigi ?-märgiga):
ja
Ega see infotulvas orienteerumine kerge ole, kuid head surfamist!
Egau
Palun Sisene või Loo konto vestlusega liitumiseks.
- Arvo
-
- Pole saidil
- Administraator
-
22.11.2011 23:56 - 29.10.2012 21:14www.avaloid.de/product_info.php?info=p709_Solarmodul-Polykratallin-100W-Solarpanel-Solarzelle-Photovoltaik-12V-PV-AV-SOL100.html
Siis oli hind 235€ nüüd 189€. Kontroller on mingi Elfast ostetud lihtne.
Suvel päeval andis meie laiuskraadil ca 4 A voolu. Minul on tehtud nii, et laeb pidevalt kuudi akut. Lihtsa kontrolleriga kaotab kuni 30% max võimsusest.
See nimetatud paneel anab max võimsuse 5,81A ja 17,2 V juures. Lihtne kontroller lihtsalt piirab lühistamise teel väljundpinge ~14v peale,Targad kontrollerid hoiavad paneeli väljundit täpselt seal 17,X V juures andes ise välja suuremat voolu kui paneelist saab.
Suvel lõunapool käies igal juhul jõudis paneeliga teleka ja raadiojaama ära toita.
Ma ei tea kas on kinnikatmisel mingit mõtet, võibolla talvel jää ja lume eest.
Samas kui on kõntsakiht peal, siis ikka effektiivsus kukub järsult, ehk puhastama ikka peab.
Praegu näeb välja selline:
Arvo, klubi liige nr. 691
Hymer BMCI 550
- Ivar Kalev
-
- Pole saidil
- Moderaator
-
23.11.2011 00:03Esimesed lingid asjalikud aga valdavalt suured statsionaarsed paneelid. Esimeselt lingilt leidsin ka spetsiaal matkaautode osa: partsonsale.com/campers2.html
Hinnad muidugi samad, mis ma eespool kirjutasin. Minu kogemus on, et päris madala hinnaklassiga asi pole päris hea asi.
Garantiiküsimus on ka oluline. Tavaliselt vaja ei lähe aga kaugelt tellides on juhtumil kahju suur.
- Ivar Kalev
-
- Pole saidil
- Moderaator
-
- Egau
-
- Pole saidil
- Foorumi guru
-
- t. 5030540 fotograafiateenused, raadioinsener
- Ivar Kalev
-
- Pole saidil
- Moderaator
-
- muhkam
-
- Pole saidil
- Foorumi guru
-
- Jaan03
-
- Pole saidil
- Vana tegija
-
17.02.2012 01:02Palun Sisene või Loo konto vestlusega liitumiseks.
- MeelisV
-
- Pole saidil
- Foorumi guru
-
- ventilatsioon - kliimaseadmed - soojuspumbad
01.03.2012 13:07aga sel juhul peavad nad olema valitud sobivad ?
mis on reeglid aku ja paneeli valikul/sobitamisel?
paneel ei tohi olla aku jaoks liiga võimas ?
millised on ohud selle süsteemiga?
siiski miks siis need regulaatorid?
- Arvo
-
- Pole saidil
- Administraator
-
- MeelisV
-
- Pole saidil
- Foorumi guru
-
01.03.2012 19:54aga akud kellel on kellel mitte - mul veel mitte
et siis uurisin oma mätta otsast ehk panna tulevikus käru katusele paneel ja ka aku ei miskit suurt tarbimist vahel ehk metsas tel. laadida või läpakat, mõned led valgustused jms.
- Rein
-
- Pole saidil
- Foorumi guru
-
- Ahoi kopraonud!!!
- MeelisV
-
- Pole saidil
- Foorumi guru
-
- Rein
-
- Pole saidil
- Foorumi guru
-
- Ahoi kopraonud!!!
- MeelisV
-
- Pole saidil
- Foorumi guru
-
01.03.2012 20:19aga räägime neid jutte edasi näiteks minu käru ehitamise teemas.
päikesepaneelide kohta teemakohane küsimus - mitu kaablisoont ühe paneeli kohta käib või on seal sektsioonid või oleneb see millegist jms.
eks ma pean ette mõtlema ja näiteks kaablid igaks juhuks seina/katuse sees ära vedama
- Rein
-
- Pole saidil
- Foorumi guru
-
- Ahoi kopraonud!!!
- Arvo
-
- Pole saidil
- Administraator
-
01.03.2012 22:05 - 01.03.2012 22:07MeelisV kirjutas: päikesepaneelide kohta teemakohane küsimus - mitu kaablisoont ühe paneeli kohta käib või on seal sektsioonid või oleneb see millegist jms.
eks ma pean ette mõtlema ja näiteks kaablid igaks juhuks seina/katuse sees ära vedama
Tavaline 2 sooneline kaabel on ühe paneeli ühendamiseks vajalik.Natuke voolu peab ikka ka kannatama.
Hymer BMCI 550
- Jaan03
-
- Pole saidil
- Vana tegija
-
- Arvo
-
- Pole saidil
- Administraator
-
14.03.2012 08:23www.matkaauto.com/index.php?option=com_kunena&Itemid=27&func=view&id=171&catid=12&limit=20&limitstart=40#5565Jaan03 kirjutas: On keegi oma masinale ise päikesepaneelid paigaldanud ??? Puhuks sellel teemal juttu .
Hymer BMCI 550
- Jaan03
-
- Pole saidil
- Vana tegija
-
14.03.2012 13:01Mul muidu nagu elektripuudust pole Geneksas 8kW kuid , mugavuse pärast sooviks neid akusi laadida ka siis kui genekas ei tööta - kuskil linnas või kämpas.
- Rein
-
- Pole saidil
- Foorumi guru
-
- Ahoi kopraonud!!!
14.03.2012 13:05mingi selline pudin vaja vahele visata ja peaks korras olema laadimine.
- Arvo
-
- Pole saidil
- Administraator
-
14.03.2012 18:15Rein kirjutas: www.reimo.com/de/85021-carbest_solar_regler_mpp_150_duo_12v_150wp/
mingi selline pudin vaja vahele visata ja peaks korras olema laadimine.
See on see targem kontroller (MPP), mis annab kogu paneelist saadud energia aku laadimiseks, minul on selline öko variant www.elfa.se/elfa3~ee_et/elfa/init.do?item=69-433-02
oli nati võmsam, aga seda ei leidnud enam valikust.
Pole seal mingit erilist tarkust, vähemalt selle lihtsa kontrolleriga, väljund on ühendatud otse elamu aku ahelasse. Kui on midagi tulemas siis kas laeb akut või käitab tarbijat.
Osadel elamutel on elemuu elektrikontrolleril eraldi sisend päikesepaneelilt tulevale voolule, aga vähemalt Rimori kontrolleril on see otse ühendatud akuga. Targemad elamute elektrikontrollerid ilmselt suudavad mõõta ka seal kaudu laekuvat voolu.
Hymer BMCI 550
- Jaan03
-
- Pole saidil
- Vana tegija
-
14.03.2012 23:23Mul on kuudis seadmeid mis kasutavad- 40A ( või vähemalt on paigaldatud 40A kaitsmed ) . Kui genekas töötab siis inverter võimaldab tarbida kuni 100A/12V - laadida akusid ja anda võrku samaaegselt - kui nüüd siia on ( akude laadimiseks ) lülitatud ka solarpaneel - kuidas käitub solari kontroller- või milline peaks se kontroller olema.
- Rein
-
- Pole saidil
- Foorumi guru
-
- Ahoi kopraonud!!!
14.03.2012 23:38 - 14.03.2012 23:39Palun Sisene või Loo konto vestlusega liitumiseks.
- Arvo
-
- Pole saidil
- Administraator
-
15.03.2012 17:03 - 16.03.2012 09:50Jaan03 kirjutas: Reimost ma ka ise vaatasin, kuid kas on mõtekas osta komplekt või jupid kõik eraldi - mida ma selle paneeli juures vaatama peaksin / mis on ned näitajad millele tähelepanu pöörata - ka tootjad on erinevad mõned paneelid on paksemad mõned õhemad jne /
Mul on kuudis seadmeid mis kasutavad- 40A ( või vähemalt on paigaldatud 40A kaitsmed ) . Kui genekas töötab siis inverter võimaldab tarbida kuni 100A/12V - laadida akusid ja anda võrku samaaegselt - kui nüüd siia on ( akude laadimiseks ) lülitatud ka solarpaneel - kuidas käitub solari kontroller- või milline peaks se kontroller olema.
Lihtsam vist on osta kogu komplekt koos, mina ostsin küll eraldi. Kui endal pole igasugu materjale ja viitsimist jännata, siis on mõttekas osta paneelikinnitused mis on juba matkaautole ette nähtud. Mina leiutasin ise oma CB antenni vastukaalu plaadi külge.
Paneelidest arvan, et peaks vaatama polykristall tehnoloogiaga ja tugev raam.
See, kui palju seadmed tarbida võivad pole siinjuures oluline, see on akude ülesanne kindlustada neile vajaminev vool. Kui geneka inverter annab 100A/12V siis 100W paneeliga annab MPP kontroller umbes 8a/12v ja tavaline kontroller 5,7A/12V
Voolu kasutatakse samamoodi, kas otse tarbimiseks, või kui üle jääb siis aku laadimiseks.
Aku liigtühjenemisel tarbijate väljalülitamise jätaks siiski juba elmu kontrolleril hooleks, mis on seal juba olemas.
Lühidalt on solar ja kontroller nagu iga teinegi akulaadija, mis on sisse lülitatud, kui väljas valgust.
Hymer BMCI 550