Rapido Confort

Rapido Confort

22.10.2015 14:12
#1
Tere!
Olen uus foorumi liige, elan Tartus.
Palun vabandust minu keeleoskuse kohta, kirjutan vigadega.

Tahan natuke tutvustada oma haagiselamuga.
Väga ammu tahtsin endale auto- või haagiselamut. Aga mul ei olnud kohta kus seda hoida, ja palju raha selle peale ka ei saanud panna. Seoses sellega, päris pikka aega see oli ainult unistus. Ükskord nägin netis huvitava mudelit, Rapido Confort. See on haagiselamu-transformer.



Pildil vasakul, ta on kokkupandud, ja paremal siis lahti.
Kui ta on "transport" asendis, siis mõõdud on 200cm*150cm, seega mahub iga garaazi.
Kui teha teda lahti, siis sisemine pindala on 200cm*350cm, mis annab 7ruutmeetri. Tehtud Prantsusmaal, tehti kuni 1991 aastani. Olid populaarsed Prantsusmaal ja Hollandis. Seal neid on palju, aga sinna sõita on päris kauge ja kallis. Paare aasta pärast ilmus üks selline auto24 müügis. Ma kohe hüppasin autosse, ja läksin vaatama. Seisukord oli.... halvem kui keskmine. Varustust ei olnud, ja hind päris kõrge. Aga ma nii tahtsin teda, et otsustasin võtta.

Tulin koju, panin garaazi - mahub ilusti, ruumi jaab palju.



Hakkasin ülevatama... Olid kahtlused kahe paneeli kohta... ja tegingi need katki kohe esimese lahtipanekuga.

Kööginurk puudu
Sooendus puudu
Varurattas puudu
Madratsid puudu
jne jne

Noh, käed kuldsad eiole, aga ikka midagi oskavad. Hakkasin tegutsema.
Oli: Rapido Confort -79.
Nüüd: Iveco Daily Bürstner A580 -93

Lisatud failid:

Palun Sisene või Loo konto vestlusega liitumiseks.

Re: Rapido Confort

22.10.2015 14:15
#2
Esimesena muidugi katksie paneelide vahetus, ja korraga vahetasin põranda katet:







Oli: Rapido Confort -79.
Nüüd: Iveco Daily Bürstner A580 -93

Lisatud failid:

Palun Sisene või Loo konto vestlusega liitumiseks.

Re: Rapido Confort

22.10.2015 14:27
#3
Esimene väljasõit, lihtsalt linnas ringi


Ja esimene - metsa. Ei jõudnud isegi madratsid teha, esimene kord magasin JYSKi madratside peal :)


Jarjekordne suur pluss haagisel on see, et ta mahub metsas iga auku, kivide vahel, puude vahel, või isegi mõnikord tõkkepuu alla. Ükskord tulid mu juurde keskonna kaitse inspektorid, ja küsisid, kuidas ma oma butkaga siia sain? :) Seletasin et ta on kokkupandav, ja mahus tõkkepuu alla. Nad kahtlesid, kas ma tohin seda teha või mitte. Võtsid mu dokumendi andmed, ja kirjutasid haagise numbrid ülesse. Pärast helistadid tagasi, ja ütlesid, et lükata ma tohin enda haagist igalpool, kus on lubatud liikumine. Saab võrrelda näiteks jalgrattaga, kui eiole maastikukaitseala - siis võib.

Ah, unustasin veel öelda kuidas sees paiknevad asjad. Suure akna alla tuleb suur voodi 195*155, mis läheb lauaks. See on näha pildi peal. Tema vastas on diivan, mis läheb voodiks 195*110.

Hetkel tehtud tööd:
*parandasin see mis tegin katki
*vahetasin põranda kated
*tegin uued madratsid
*ostsin gaasi pliit-grill, mida võib kasutada sees ja väljas.
*suurte probleemidega ostsin Hollandist gaasi sooendust, mis on veel panemata. Ootab kevadet vist, mul eiole nii suur garaaz, et seda sees lahti teha, aga väljas kardan et läheb niiskeks, ja talvega võib midagi juhtuda
*aknakardinad tehtud ka
*tugevdatud ülemine kaas

Noh tänaseks vist lõpetan kirjutamist, aga jatkan, kui on teile huvitav.
Oli: Rapido Confort -79.
Nüüd: Iveco Daily Bürstner A580 -93

Lisatud failid:

Palun Sisene või Loo konto vestlusega liitumiseks.

Re: Rapido Confort

22.10.2015 17:26
#4
Kindlasti kirjuta edasi, väga huvitav haagis. Ma ei olnud sellisest enne isegi kuulnud midagi.
Hobby 560 CFE Premium 2012
Klubi Eesti Karavan liige nr 742

Palun Sisene või Loo konto vestlusega liitumiseks.

Re: Rapido Confort

22.10.2015 21:41 - 22.10.2015 21:41
#5
See on tõesti huvitav haagissuvila. Huviga jälgin.
FIAT SEA P200 `2007
Klubiline 644
Viimati muutis: 22.10.2015 21:41 tohoh.

Palun Sisene või Loo konto vestlusega liitumiseks.

Re: Rapido Confort

23.10.2015 09:01 - 23.10.2015 09:24
#6
Jatkan hommiku kohviga natuke :)

Haagis on jah, unikaalne, ja ma arvan et ainuke Eestis. Ta ei ole ilus, või väga mugav, nagu kaasaegsed haagissuvilad, aga ikkagi huvitav, ja minu jaoks väga praktiline. Inimesed salajana pildistavad, julgemad tulevad vaatama ja küsima. Seoses sellega et ta on haruldane on palju probleemi asjade otsimisega. Küll olemas internet, aga selle kohta natuke hiljem.

Esimesed kriitilised probleemid minu jaoks olid madratsid, sooendus ja varurattad.

Madratsitega muret ei olnud. Tartus on väga hea koht, kus mul lõigati minu mõõtude jargi porolooni. All piltides nad on ilma kateta veel, see valge on mingi vajalik asi peale liimitud :) Katted õmbles tuttav naine, nad on juba olemas, aga pilte pole.

Laps piltides on selleks, et suurused oleks arusaadavad enam vähem.

See on siis väike voodi:


Mis läheb diivaniks:


Ja suur voodi:


Mis läheb lauaks:
Oli: Rapido Confort -79.
Nüüd: Iveco Daily Bürstner A580 -93

Lisatud failid:

Viimati muutis: 23.10.2015 09:24 koljamba.

Palun Sisene või Loo konto vestlusega liitumiseks.

Re: Rapido Confort

23.10.2015 09:07 - 23.10.2015 09:08
#7
Kes pole näinud kuidas ta üles pannakse, vist väga raske aru saada, siin piltides on seletatud, ja netis on palju videot ka. Paneelide lahti tegemine võtab mingi 5-10 minutit, aga kõige suurem probleem - parem ja vasak pool seadistada omavahel. Seal on 6 jalga, ja esialgu mul võttis üle ühe tunni et seda ülesse panna. Üks kord ma ikka otsustasin lugeda juhendit, ja nüüd mul võttab see umbes 20 minutid. :)


Oli: Rapido Confort -79.
Nüüd: Iveco Daily Bürstner A580 -93

Lisatud failid:

Viimati muutis: 23.10.2015 09:08 koljamba.

Palun Sisene või Loo konto vestlusega liitumiseks.

Re: Rapido Confort

23.10.2015 12:00
#8
See on jah päris huvitav riistapuu ja ise ka kunagi alustasin mõtete arendamist sellelt tasemelt- saaks telgist kõva küljealuse pealt ära pehmemale madratsile (vanad kondid tahavad juba hellemat kohtlemist :) ) ja esimene mõte oli Skifi suunas. Et aga Skife oli müügis peaaegu olematu kogus, siis netis tuhnides tekkisid taolised haagised silmapiirile. Igatahes parim variant telgist välja kolimiseks.
Edu!

Palun Sisene või Loo konto vestlusega liitumiseks.

Re: Rapido Confort

23.10.2015 14:02 - 23.10.2015 14:03
#9
Arvo.A kirjutas: See on jah päris huvitav riistapuu ja ise ka kunagi alustasin mõtete arendamist sellelt tasemelt- saaks telgist kõva küljealuse pealt ära pehmemale madratsile (vanad kondid tahavad juba hellemat kohtlemist :) ) ja esimene mõte oli Skifi suunas. Et aga Skife oli müügis peaaegu olematu kogus, siis netis tuhnides tekkisid taolised haagised silmapiirile. Igatahes parim variant telgist välja kolimiseks.
Edu!

Põhimõtteliselt ma ostsingi seda, et telki asendada. Sündis laps, ja telgis lapsega oleks võimatu ööbida. Kui paigaldan sooendust - tuleb üldse superlux :) Loengi haagist pigem lux-telgina. Kaasaegse haagissuvilatega võrreldes, ta on lihtsalt voodi seinadega ratastel :D
Oli: Rapido Confort -79.
Nüüd: Iveco Daily Bürstner A580 -93
Viimati muutis: 23.10.2015 14:03 koljamba.

Palun Sisene või Loo konto vestlusega liitumiseks.

Re: Rapido Confort

26.10.2015 09:42
#10
Nii... jargmine asi mida tahtsin teha - sooendus. Haagises külma ilmaga on jahe. Temperatuuri ta ei hoia eriti. Kui väljas on mingi 13, ja sees võibolla 15, magada on natuke jahe. Muidugi meil on head magamiskottid, ja see väga palju ei sega, aga oleks parem, kui oleks sooem. Ja teine probleem, et ilma sooenduseta sees kogub väga palju niiskust. Nii palju et tilgud rippuvad igalpool, ja aknad ei ole läbipaistvad. Peale ööd pidi tulutama haagist mingi tund aega.

Hakkasin uurima. Originaalis pandi sinna sellist asja nagu Riviera. Aga kuna asi on vana, ja ei tea kust otsida - hakkasin uurima midagi kaasaeglast. Noh.. siin palju variante pole. Õhkkütte, ja vesi kütte.

Uurisin esialgu õhkküte. Seal variante ka vähe. Truma, ja Alde. Mõlemal tootel mudelid ei sobinud. Sest kas ta on kalllis, või ta tahab elektrit, või paigutus ei sobi. Kui haagis on kokku pakitud, sees jaab ruumi ainult laua all (150*45 ja kõrgus 23cm). Kuhu vertikaalse paigutusega ahi ei mahu.

Vesi kütte sobiks paremini. Ma paneks haagise ette kasti, kuhu paneks boiler. Ja siis voolikutega paneks 2 radikat laua alla, kus nad hakkakski kütma. Aga jallegi, süsteem tundus mulle liliga keeruline. Esiteks, liiga palju detaile, mida võivad katki minna. Teiseks, kui tosool hakkab leekima, siis minu vana haagis võib olla ei kannata seda.

UK foorumis üks liige soovitas mulle kus ja kuidas otsida originaal sooendit. Weeb nagu meie osta.ee, aga ilma mingi garantiid, et sulle müüvad asja, ja ei peta. Leidsin, hakkasin kirjutama müüale. Ja kujutage ette!!... ta kirjutas et Eestisse saata pole võimalik. "WTF?" küsisin mina, kuidas nii? ja kui tõesti ei saa, siis saatke Soome, seal üks tutav saadab siis mulle. Aga müüa kadus. Oli näha, et tal on väga palju varuosi, ja ta ei suhtle ainult minuga. Ok... mõtlesin.. lasolla. Mingi imelik müüa. Paari nädala pärast ilmus veel üks. Kirjutasin talle... Krt, sama lugu. Kui sai teada et peab saatma Eestisse - kadus. WTF?? Veel paare nädala pärast jarjekordne sooendi. Sellele juba ei kirjutanud, et Eestisse. Esialgu küsisin, kas on nõus üldse saatma, vastas "jah, kuhu?". Ja teade mida?!... Kui sai teada et Eestisse - kadus ka... :angry:

Ühesõnaga, täpselt ma ei mäleta, aga kadusid mingi 5 müüat. Viimane, et siis vist kuues kadus ka, ja ma kirjutasin talle kuri kiri, et "kurat, mis probleem teil kõigil on??? miks ei taha Eestisse saata? Kui te, krt, kardate, siis ma nagunii raha ja saatmiskulu maksan ette!..!" Kahe nädala pärast ta vastas, et sorry, olin busy at work, saadan küll, anna aadressi. Ja hakkaski vastama kahe nädalase periodiga.. Aga lõppude lõppuks saatis ikka.

Kogu ostu protsess, koos esimeste müüadega, võtis mul mingi 5 kuud. Ja lõppude lõpuks ikka jõudis minuni. Saage tuttavaks, Riviera:



Välja näeb niimodi (pilt netist). See aukudega karbike on "summuti", ja õhku võtab ka sealt. Ta jaab väljapoole, haagise alla.:


Paigaldakse põranda alla:


Et siis ta annab 0.7-2kw soojust gaasiga. Palju ta sööb - ei tea veel, aga umbkaudsed arvutused ütlevad et maksimumis mingi 220g vedelgaasi tunnis. On olemas kaitse, see mis paneb gaasi kinni, kui tuli kustub. Kahjuks, hetkel mul ei ole kus panna seda sooendit, ja ta peaks ootama kevadet. Sest väljas on niiske, aga garaazis ei ole nii palju ruumi.
Oli: Rapido Confort -79.
Nüüd: Iveco Daily Bürstner A580 -93

Lisatud failid:

Palun Sisene või Loo konto vestlusega liitumiseks.

Re: Rapido Confort

28.10.2015 09:31
#11
Veel tahtsin natuke suurendada pindalat, ja osta endale esikut. Tuli välja, et neid eiole nii palju müügis, ja enam vähem sobivat ma leidsin ainult ühe. Leppisin kokku müüaga, et ma võtaks prooviks, ja kui ei sobi - ma tooks tagasi, ja kahjuks ei sobinudki. Ta on 40cm pikkem kui on vaja, ja seoses sellega, et haagis ei ole sümeetriline - ei sa hästi sirgelt seda panna. Kui üks pool on ilus, siis teine - täitsa kole. Arvan et kui katuse nurk oleks väiksem - oleks parem. Ühesõnaga, andsin seda tagasi, aga kahju :(










Oli: Rapido Confort -79.
Nüüd: Iveco Daily Bürstner A580 -93

Lisatud failid:

Palun Sisene või Loo konto vestlusega liitumiseks.

Re: Rapido Confort

28.10.2015 10:57
#12
Milliste mõõtudega telk sulle sobiks?
Mul bussi jaoks hangitud telk vist üle jääb. Mõõdan ta mõõdud mingi aeg ära.
Lisatud pildil esisein paigaldamata aga olemas.

Tervitades,
Priit Peljo
Klubi Eesti Karavan liige nr 748
★★★ Mobile office on road ★★★
www.teeseeise.ee/et
Tel 53315713

Lisatud failid:

Palun Sisene või Loo konto vestlusega liitumiseks.

Re: Rapido Confort

28.10.2015 11:04
#13


Umbes 716cm kogu pikkusega. Aga peab proovima. Kuidas ta Teil elamu külge käib?
Oli: Rapido Confort -79.
Nüüd: Iveco Daily Bürstner A580 -93

Palun Sisene või Loo konto vestlusega liitumiseks.

Re: Rapido Confort

28.10.2015 11:09
#14
Siini sisse
Tervitades,
Priit Peljo
Klubi Eesti Karavan liige nr 748
★★★ Mobile office on road ★★★
www.teeseeise.ee/et
Tel 53315713

Lisatud failid:

Palun Sisene või Loo konto vestlusega liitumiseks.

Re: Rapido Confort

28.10.2015 11:11
#15
Hm, mul siin olemas, aga ta eiole horisontaalne
Oli: Rapido Confort -79.
Nüüd: Iveco Daily Bürstner A580 -93

Palun Sisene või Loo konto vestlusega liitumiseks.

Re: Rapido Confort

09.11.2015 10:49
#16
Väike uuendus mul. Sain enda rattad. PCD 4*100, 10 tollised, 145 laiusega, ja 74N (375kg 140km/h) indexiga. Kõik nagu tahtsin, aitah ühele tuttavale Respost

Oli: Rapido Confort -79.
Nüüd: Iveco Daily Bürstner A580 -93

Palun Sisene või Loo konto vestlusega liitumiseks.

Re: Rapido Confort

09.11.2015 10:53
#17
Nüüd otsin kasti tiislile, et gaasibaloonid ja muud kraami panna. Kui paare kuuga ei leia - hakkan ise tegema. Kui ise, siis mul on plaanis lauake integreerida sinna ka, võibolla midagi kraanikausi moodi ka.

Oli: Rapido Confort -79.
Nüüd: Iveco Daily Bürstner A580 -93

Lisatud failid:

Palun Sisene või Loo konto vestlusega liitumiseks.

Re: Rapido Confort

20.01.2016 14:59 - 20.01.2016 15:02
#18
Leidsin selline kast soomes Biltemas. Paistab sobivat. Mahub 2 5kg ballooni sisse, ja jaab natuke ruumi veel. Paistab et osta selline on palju lihtsam, kui teha endaoma, kuigi tal eiole kõik omadused, mida ma tahaks. Üks tuttav tahtis veebruaris sõita Soome, palun teda tuua.





www.biltema.fi/fi/Autoilu---MP/Moottoripyorat/ATV/Sailytyslaatikko-alumiinia-2000033082/
Oli: Rapido Confort -79.
Nüüd: Iveco Daily Bürstner A580 -93

Lisatud failid:

Viimati muutis: 20.01.2016 15:02 koljamba.

Palun Sisene või Loo konto vestlusega liitumiseks.

Re: Rapido Confort

09.02.2016 10:05
#19
Sain kasti, 2 balooni mahub ilusti. Kast hetkel lihtsalt seisab, kinnitamata.




Oli: Rapido Confort -79.
Nüüd: Iveco Daily Bürstner A580 -93

Palun Sisene või Loo konto vestlusega liitumiseks.

Re: Rapido Confort

04.04.2016 09:48
#20
Ilmad varsti lubavad tegeleda haagisega, ja otsustasin juba alustada. Selleks et mu Riviera sooendi töötaks normaalselt, peaks rattakoopa teha normaalseks. Originaal rattakoobas arvatavasti läks katki, kui ratas läks puru eelmisel omanikul. Ta tegi vale kujuga ja suurusega rattakooba, mis pani kinni praktiliselt kogu vahe, kust peaks soojus tulema. Kuna sooendi paigaldakse laua/voodi alla, peaks seal olema suurem vahe. Kahjuks pilti ei ole, sellest mis oli paigaldatud. hakkasin kohe lamutama.

Nüüd ta näeb välja niimodi:





Peaks nüüd välja mõtlema, mis materjalist teha. Mul on 3 varianti. Vineer, aluminium, ja klaaskiud. Originaalis väljanäeb niimodi:
Oli: Rapido Confort -79.
Nüüd: Iveco Daily Bürstner A580 -93

Lisatud failid:

Palun Sisene või Loo konto vestlusega liitumiseks.

Re: Rapido Confort

04.04.2016 09:50
#21
Leidsin ikka pilti, kuidas ta mul oli tehtud

Oli: Rapido Confort -79.
Nüüd: Iveco Daily Bürstner A580 -93

Lisatud failid:

Palun Sisene või Loo konto vestlusega liitumiseks.

Re: Rapido Confort

25.04.2016 13:31
#22
Jarjekordne uuendus. Kuna originaal telki suht võimatu leida, tellisin sellist asja, mis teoreetiliselt võiks sobida. See on siis suure telki pikendus. Laiusega 400 (all), kõrgusega 210, ja sügavusega 335. Mul laius all 355, üleval natuke alla 300. Ukse ülemise servani 200-205, ja katuse servani 238-233.

www.sportsdirect.com/gelert-end-porch--783376?colcode=78337602




Oli: Rapido Confort -79.
Nüüd: Iveco Daily Bürstner A580 -93

Lisatud failid:

Palun Sisene või Loo konto vestlusega liitumiseks.

Re: Rapido Confort

09.05.2016 09:16
#23
Niikaua uus rattakoobas valmis.

Oli: Rapido Confort -79.
Nüüd: Iveco Daily Bürstner A580 -93

Palun Sisene või Loo konto vestlusega liitumiseks.

Re: Rapido Confort

16.05.2016 09:14 - 16.05.2016 09:16
#24
Nonii, tuli aeg panna Riviera ahi. Sellega läks aega, ja mõtlemist. Esimene päev tulin, ja tuli välja, et piduritrossid segavad kõvasti. Nad on liiga kõrgel. Üritasin googeldada, kuidas originaalis pandud on, ja ei leidnud. Otsustasin teha trossi hoidiku pikendus.


Jargmisel päeval tulin, hakasin puurima/lõikama.


Proovisin ahju sisse, augu mõõdud sobivad. Ronisin haagise alla, summuti mahub, ja kuumuse peegeldaja sobib ilusti raami vahele (ei tea õiget terminit, see mis läheb põranda alla, et summuti ei sooendaks põrandat). Tundus kõik tiptop, ja siis vaatasin teisel poolt. Krt... gaasi ühendus läheb täpselt vastu silda... Ahju nihutada ei anna raam, ja ülesse/alla - ei ole mõtet... Sõbraga ja isaga mõtlesime üle tundi, mis teha. Ainuke võmalus, kuigi ta mulle ei meeldinud, nihutada gaasikraani.


Tuli nii välja. All paremal - vana kraani koht


Ja lõpptulemus on siis selline


Paistab, et need Rivierasid oli mitu mudelid, ja minu oma, mingi teise haagise oma, sest nii lihtsalt ei läinud põranda alla. Aga netis info puudub.
Oli: Rapido Confort -79.
Nüüd: Iveco Daily Bürstner A580 -93
Viimati muutis: 16.05.2016 09:16 koljamba.

Palun Sisene või Loo konto vestlusega liitumiseks.

Re: Rapido Confort

18.05.2016 13:50
#25
Kas need trossid ja see hoidik nüüd kusagil maastikul kinni ei jää?

Palun Sisene või Loo konto vestlusega liitumiseks.

Moderaatorid: Ivar Kalev