Motamees kirjutas:
eavp kirjutas: Ma ei tea ühtegi niiskuse eemaldajat, mis töötaks soolaga...
Vanasti olid kõik aknavahed soolaklaase täis.
Tuli ka 5 minutit pärast postitamist mulle meelde, et kunagi sügaval vene ajal olen näinud akna vahelt soolaga niiskuse eemaldamist.
Siiski oli see minu teada rohkem selleks, et akna vahel olev vesi ei jäätuks.
Mõtlen muidugi soola all ikka ikka puhast NaCl ehk siis rahvakeeli keedusoola.
Priit Käos kirjutas: Lugemine on ka kndlasti arendav tegevus ja kahe käega poolt aga nende miniatuursete niiskuseeemaldajate kasutamine ei haaku kuidagi sellega mida koolis kunagi õpetati. Ja sellesse usun tänini rohkem kui müügimeeste nõretavasse juttu. Kui sa kahtled siis lihtsaim viis midagi teada saada on ise katse teha. Osta neid nt.10 tk.kokku ja paigalda autosse niiskusemõõtja. Seejärel hakka neid imevigureid ükshaaval lisama ja vaata kas niiskuse % langeb. Tulemustest võiksid siia ka kirjutada.
len kasutanud ühe talve vanemas diisel Volvos (pikap) seda suuremat ja tablettidega keemilist niiskuseeemaldajat. Välja sai valatud umbes 5 liitrit vedelikku, kusjuures keemiat oli kolme tableti jagu.
Tulemus oli see, et autot ei pidanud hiljem enam koos konditsioneeriga kasutama ja vesi mõõda esiklaasi alla ei voolanud.
Kahjuks need niiskuseeemaldajad töötavad ainult plusskraadidega. Ehk talvel ainult siis, kui päike oli auto soojaks kütnud.
Peegu on sõbra käes tagavara autoks, aga niikskust endiselt ei ole, kuigi enamuse ajast seisab.