Millist GPS navigaatorit kasutada?
- tiit
-
Teema autor
- Pole saidil
- Foorumi guru
-
Millist GPS navigaatorit kasutada?
01.09.2012 20:55 - 01.09.2012 20:59Hiljuti avastasin funktsiooni kuidas MapSurces-st saab aktiveeritud kaardist teha IMG faili ja selle navigaatorisse saata.Kas aga tööle hakkab? Tegelikult Garmin pakub nii palju võimalusi,et pole aega kõike haarata.Lisan mõned lingid mis võivad praegustele ja tulevastele Garmin omanikele huvi pakkuda:
forum.garminych.ru/viewforum.php?f=1
garminua.com/forum
www.alfessa.net/forum/18
clubza.ucoz.com/forum/37-13-1
forum.sgh.ru/topic43607.html
Lingid on rus,mitte en,kuna see keel on paremini selge.
Palun Sisene või Loo konto vestlusega liitumiseks.
- vandersell
-
- Pole saidil
- Uus liige
-
Re: Re:Millist GPS navigaatorit kasutada?
02.09.2012 14:57Ettevalmistuse reisiks teen alljärgnevalt:
-koostan terve reisi marsruudi koos vaatamisväärsustega ja ööbimiskohtadega arvutis, kasutades Microsoft Autoroute programmi
-prindin välja kaardi ja arvutis tehtud väikse logiraamatu (logiraamatusse sisestan ka reisil olles märkmeid ja GPS koordinaate)
-sisestan kodus esimese logiraamatus märgitud peatuse või ööbimiskoha ja start.
-iGO eelis on see, et POI'dena on olemas ka kõik kämpingud. Näiteks tekib soov öömajale jääda, sisestus => lähim kämping ja minek. Kui see ei sobi, siis järgmine kämping.
- tiit
-
Teema autor
- Pole saidil
- Foorumi guru
-
02.09.2012 22:47Garmin Mobile PC on selline programm mis muudab läptopi täisväärtuslikuks navigaatoriks.Oleks ~10" ekraaniga tablet millel pikk akukestvus siis saaks teda kasutada nii autos kui jalakäimisel.Garmin 3590-l on ka laialdane huvipunktide valik,isegi liigpalju erinevaid asju.Kuvamisel: normal,vähem ja rohkem reziimid,lisaks eraldi otsingud.Kui oleks lõpmatult aega siis saaks väga hea configa asja.Kahjuks jääbki asi aja taha,tundub,et garmini tippmudelid on spetsialistidele ja süvahuvilistele,tavakasutaja ei saa kunagi kõike GPS-i ega PC võimalusi ärakasutada.
- caravan
-
- Pole saidil
- Spetsialistist foorumlane
-
03.09.2012 16:39tv.motors24.ee/artiklid/TV/Tehnika+TV/12665-Tehnika+TV+-+GPS+autonavigaatorid.aspx
- tiit
-
Teema autor
- Pole saidil
- Foorumi guru
-
03.09.2012 18:31www.reisijutud.com/book/export/html/2084
- SergeiV
-
- Pole saidil
- Vana tegija
-
- 5015191
04.09.2012 23:24Miinuses Garminil on suht nõrk traffic funktsioon. Ta muidu töötab lääne Euroopas, aga mitte nii effektiivne kui traffic LIVE. Siin tugev tegija on kindlasti TomTom GO XXX LIVE. TomTom paremini/operatiivsem näitab tee olukorra (ummikud, avariid jne), samas on integreeritud Google Search, mille kaudu saab otsida mida iganes, mis pol kaardil olemas, kasuks ka ilmeprognoosid. Eestis sellest suurt pointi pole aga välismaal kindlasti on.
Lõpuks on tarvis omada mõlemad navigaatorid Garmin ja TomTom, kuna nad kasutavad erinevate tootja kaardid ja kui ühel ilmub mingi viga, siis teisel ei pruugi seda olla.
- tohoh
-
- Pole saidil
- Vana tegija
-
05.09.2012 09:35Vanast ajast on jäänud TomTom, täpsemat nime ei mäleta - kenast on asjad ära aetud.
Uuemal ajal olen aga hakanud kasutama 7´´ tahvelarvutit sinna laaditud tasuta Route66 naviga. Kaardid on üsna täpsed olnud, kiiruskaamerad on kenasti peal (kui see kedagi huvitama peaks)ja juhendab eesti keeles.
Klubiline 644
- tiit
-
Teema autor
- Pole saidil
- Foorumi guru
-
- caravan
-
- Pole saidil
-
29.01.2013 13:42Palun Sisene või Loo konto vestlusega liitumiseks.
- Rolf
-
- Pole saidil
- Noor foorumlane
-
24.02.2015 17:43Palun Sisene või Loo konto vestlusega liitumiseks.
- Arvo
-
- Pole saidil
- Administraator
-
25.02.2015 19:13 - 25.02.2015 19:14A. height, width and weight restrictions on major and interconnecting roads in the following countries:-
Austria
Belgium
Denmark
France
Germany
Hungary
Ireland
Italy
Luxemburg
Portugal
Spain
Sweden
Switzerland
The Netherlands
United Kingdom
and on major roads in the following countries:-
Czech Republic
Finland
Greece
Norway
Poland
Slovenia
Slovakia
Ehk siis nendes riikides välditakse defineeritud auto laiusele, kõrgusele ja kaalule mittesobivaid teid.
Arvo, klubi liige nr. 691
Hymer BMCI 550
- Rolf
-
- Pole saidil
- Noor foorumlane
-
26.02.2015 13:16Palun Sisene või Loo konto vestlusega liitumiseks.
- toto
-
- Pole saidil
- Foorumi guru
-
26.02.2015 13:56 - 26.02.2015 13:59Palun Sisene või Loo konto vestlusega liitumiseks.
- Rolf
-
- Pole saidil
- Noor foorumlane
-
26.02.2015 14:31Palun Sisene või Loo konto vestlusega liitumiseks.
- toto
-
- Pole saidil
- Foorumi guru
-
26.02.2015 14:51 - 26.02.2015 14:53Aga tänu sinu postitusele leidsin omal primos ka üles selle koha, kuhu saab sisestada kõik masina täpsed andmed.
Ega siis seal vist muud imet pole kui peaks arvestama neid teedel olevaid laiuse, kõrguse ja massipiiranguid. Ja peeglid ei lähe ju masina laiuses arvesse.
- Arvo
-
- Pole saidil
- Administraator
-
26.02.2015 16:13 - 26.02.2015 16:26Ma pole kunagi saanud kasutada TomTomi camperi kaardiga seadet. Kasutanud olen 7X0 ja 9X0 GO seadmeid ja Truck versiooni Euroopa kaarti. Olenevalt navcorest olen kasutanud kas pakiauto või bussi profiili, viimasele siis pannud oma matkaauto mõõdud. Veoauto profiili on liiga konservatiivne. Tegelikult pole mul aimugi kui palju Eesti kaardil seda lisainfot on. Euroopas on juhatanud kenasti, Eestis liigun kohati ikka oma tahtmise järgi, küll navigaator järgi tuleb. Pikematel teekondadel on "sõida läbi" hea funktsionaalsus, kui tahad ikka mingist linnast läbi, mitte mööda sõita (mis on tavaliselt kiirem). Kaarditootjad kannavad hoolt ainult selle eest, et oleks info tee laiuse, kandevõime kõrguspiirangute kohta.Rolf kirjutas: Suur tänu vastuse eest. Selline info on kirjas jah, aga huvitab kuidas praktikas kujuneb. Näiteks sisestades sõiduauto marsruut Tallinnast Riguldisse, koostab Tom marsruudi läbi Harju-Risti ja Nõva, nagu otsem ja kiirem tee ka on. Cämperi marsruut koostatakse läbi Linnamäe, kusjuures teel läbi Nõva ei tea ühtegi kohta, mis autoelamule ei sobiks. Seepärast huvitavadki reisijate praktilised kogemused.
Kuidas teekonda teha, on juba softi (TomTom puhul siis navcore) rida.
Arvo, klubi liige nr. 691
Hymer BMCI 550
- Rolf
-
- Pole saidil
- Noor foorumlane
-
26.02.2015 16:22Palun Sisene või Loo konto vestlusega liitumiseks.
- Rolf
-
- Pole saidil
- Noor foorumlane
-
26.02.2015 16:37Palun Sisene või Loo konto vestlusega liitumiseks.
- nootsii
-
- Pole saidil
- Foorumi guru
-
26.02.2015 20:51toto kirjutas: Ega siis seal vist muud imet pole kui peaks arvestama neid teedel olevaid laiuse, kõrguse ja massipiiranguid. Ja peeglid ei lähe ju masina laiuses arvesse.
Saksamaal lähevad peeglid laiuses arvesse. Nt kui kiirteel on natuke kitsamaks tehtud ja märk lubab teises reas ainult kuni 2m siis see on peeglist peeglini. saksa autosaated seda minu korda lahanud. Ja mõõdetakse kah seda laiust, aknad alla ja mõõdulindiga.
- meelis
-
- Pole saidil
- Foorumi guru
-
02.03.2015 23:41 - 02.03.2015 23:42Palun Sisene või Loo konto vestlusega liitumiseks.
- pompei79
-
- Pole saidil
- Uus liige
-
03.03.2015 18:33Palun Sisene või Loo konto vestlusega liitumiseks.
- Rolf
-
- Pole saidil
- Noor foorumlane
-
04.03.2015 09:08Olen aastate jooksul Euroopas reisides sattunud võrdlemisi täbaratesse oludesse, kuigi väga napilt pääsenud. Meenub üks juhus, kui navigaator juhatas kiirteelt San-Remo linna nii kitsaid serpentiine mööda, et pidin reisikaaslase paluma välja vaatama, kas mahun läbi või mitte. Veel oleks abi olnud Amalfi rannikul reisides. Selle aasta augustis plaanis puhkus veeta Korsika ja Sardiinia saartel ja seal ka minu teada teed oma laiusega ei hiilga. Kuna soovin siiski saartele ringi peale teha ja võimalikult palju näha loodan, et TomTom Go Camper-Caravan teeb reisi mugavamaks. Milliseid soovitusi oskaksid Sina anda Sardiinia kohta?
- pompei79
-
- Pole saidil
- Uus liige
-
05.03.2015 11:37hinnaks 269 euri ning kaarte võimalik igavesti tasuta uuendada. 45 riigi kaardid sees olemas. Aga momendil jääb veel kalliks, seda enam et erinevatest foorumitest olen lugenud et nii mõnigi on nende kaartide pimesi järgimise tõttu peaaegu cabrioks muutunud, vaatamata sellele et sisestada saab nii masina kõrgust kui massi. Nii et need on abiks aga oma silm on parim kuningas...
Täbaratesse olukordadesse olen minagi sattunud, nii camperi kui haagisega. Haagisega olen ettevaatlikum, ei roni igast esimesest ettejuhtuvast teeotsast sisse. Eriti hull oli olukord Prantsusmaal nagu saab ka lugeda minu reisikirjast siin foorumis üleval (mnjahhi nime all). Sellest reisist küll juba hulk aastaid möödas, aga sillad olid suurimaks probleemiks ning ka kitsad tänavad. Kõige ohtlikumad on aga eriti siin Itaalias madalad rõdud teede ääres.
Amalfi rannikul olen vaid autoga käinud, kuid ka tolle reisi ajal jätsin auto hotelli parklasse ning liiklesin terve nädala jooksul ainult veetranspordiga. Kamperiga teeks samamoodi, kämpingusse ja ainult paadiga edasi.
Mis puutub aga Korsikasse ja Sardiinia saarele, siis elades küll vaid paarikümne km kaugusel Livorno sadamast, pole ma kunagi nendel saartel käinud. Peamine põhjus kallid üleveohinnad. Sardiinial aga mitmeid kordi on käinud mu abikaasa ja tema jaoks on too perfektne autolõhkumise saar. Teed pidid kehvad olema. Sõltub ka muidugi kuhu minna. Samas tuttavad kamperi omanikud ja haagisega sellid käivad ja kiidavad. Haagisega pidi parem olema Korsika põhjaosa, lõunaosas pidid teed juba hullemad olema. Sardiinia puhul sõltub kuhu minna. Rannikuäärsed teed paremad, sisemaal väga kehvad. Tahtsin sel suvel sardiiniale minna aga ülevedu läheb kusagile 800 euro kanti ning selle raha eest olen juba kaks nädalat maismaa luksuslikus kämpingus. Seepärast jäigi idee katki
- TartsK
-
- Pole saidil
-
- Mida kaugemale, seda parem
25.07.2016 11:18Muuhulgas laseb see süsteem ise valida, mis riigi kaarte alla laadida, milliseid ära kustutada. Enne reisi kaartide uuendamine WiFi abil on mõne minuti töö ja sõit alaku.
Mul on ka autosse sisse ehitatud navi, mis pidi ulme hea olema (autotootja väide nende kodulehel) kuid fakt on see, et näiteks auto (valmistusaasta 2015) navi eksis Warsawi külje all ära, arvates, et ringtee asemel olen kohaliku külamehe aidas. Samas kui tahvel väga selge ja meeldiva naishäälega juhtis mind parimat võimalikku teed pidi sihtkoha suunas.
Lisaboonus on see, et tahvliga saab WiFi alas uudiseid lugeda, meile saata ja vajadusel ka pildistada/filmida
- Ivar Kalev
-
- Pole saidil
- Moderaator
-
Re: Millist GPS navigaatorit kasutada?
25.07.2016 12:49Autotootjate pakutavatest navigeermisseadmetest ei oska midagi head arvata. Minu arust on nende ekraan sujuvaks liiklemiseks mitte eriti õnnestunud koha peal (konsoolis keskel ja teinekord ka üsna all), pole eriti liiklusohutu. Igal juhul nad ei pruugi küündida paremate GPS-seadmete tasemele, samuti on võimalik nende maksumuse eest osta hulgi korralikke GPS-seadmeid. Kas neil kaardiuuendusedki tasuta on? Minu viimane kogemus autotootja seadmega oli täpselt 10 aasta tagasi ja maksis 37000 krooni ning oli kättesaamisel juba üsna arhailine (GPS töötas DVD plaadi pealt ning kogu juhtimine oli algeline võrreldes tolle aegsete GPS-seadmetega).