Palun Sisene või Loo konto vestlusega liitumiseks.
padua kirjutas: ...., siis olen mõelnud ka kohandada matkamiseks citroen berlingo, renault kangoo tüüpi pirukaid, luues sinna magamisaseme, vedades kaasa portapoti, ballooni ja gaasipliidi jne.. Tundub, et piisab mulle, aga ....
padua kirjutas: Mul on üks sõber, kes kaasaga suviti Peipsi ääres puhkab, Tal seal oma hoonestamata kinnistu ja vahel ta laenab tuttavalt autoelamut.Selline vääga vanema otsa elamu.Elektri saab kokkuleppel naaberkinnistult.Üks tema tuttav tõi hiljuti ka Rootsist vanema, aga toimiva autoelamu ja ostuhind oli 1tuhat euri.Olen mõelnud, et kui Eestist välja minna plaanis pole ja liikumine jääks umbes sellise vahemaa piiresse- nagu Tln-Peipsi ja kohapeal paar nädalat seista, võib ka selline odavama otsa vanem risu asja ära ajada.Mis iganes juhtub, saab probleemid ära lahendatud, kas siis katkise autoga või rikkiläinud elamuosa süsteemiga. .
padua kirjutas: Ah jaa veel, nii isuäratav kui ka see Priidu näidatud autoelamu ka ei ole, on minu jaoks vanil ka see pluss, et van käib tagant lahti ja voodi eest koristades saan ma sinna vajadusel tsikli sisse manööverdada ja kaasas vedada.
nootsii kirjutas: Kompaktne on midagi Wingammi repertuaarist
Ruumi ei ole nendes Sakslaste 3.5 tonni sisse surutud autodes üheski rohkem eriti kui kaubikus. Ka selle Bürstneri puhul on nt voodi 1,4m lai. Suur auto aga ruum kulub mingite garaaside ja "stauraum" -i jaoks ära. Kandevõime 450kg kui neli inemest(78kg oli vist arvutuslik täna) paak täis(tahad metsavahel puhukust veeta) siis midagi muud(136kg arvutuslikult söögi,joogi ja vajamineva jaoks) enam kaasa ei võta eriti. Kui ruumi tahad siis 8m ja 7.5 tonni on numbrid millest asjad hakkavad. Need ei ole jälle mugavad ringi reisimiseks, euroopa pinnal vähemalt, pigem platsi puhukuseks.
Aga van on täna täiesti eraldi kategooria kaubikust. Kitsas poolintegreeritud
padua kirjutas: Elmarm-Kena, et on mõttekaaslasi. See teema siin algatatud peaasjalikult selleks, et koguneks rohkem arvamusi, infot poolt ja vastu campervanide kohta.Olen foorumit sirvinud varasemalt ja leian, et just vanide kohta infot suht vähevõitu ja kui seda siia tekib, saavad asjast huvitatud (peale minu) siit samuti kasulikku leida.
Võiksidki natuke rohkem kirjutada just kogemustest oma Livingston 5-ga. Kui kaugetel trippidel oled käinud, kas varustuses olev külmik piisav, Duss, kas ruum piisavalt suur pesemiseks, kas soojaveeboiler piisav, oli vist 10liitrit, Magamisasemed, millise kehapikkusega kasutajal seal veel mugav. Mootor 2,3 96 kw on ok, seda tean kuna mu tööautodel oli sama ja mulle ta meeldis.Vaid kahekesi kasutades arvatavalt ka ruum piisav, tagumiste L istmete kohta olen juba üht teist lugenud, selge, et need kõige paremad pole.Kusagilt kuulsin, et kellegi livingstonil oli tehase poolt jäetud panemata gaasiballoonide sektsiooni soojustus või isolatsioon, kas see peab seal olema üldse , seal peaks vist olema ventilatsiooniava välisõhku, aga ehk ka isolatsioon, et gaas lekke korral tuppa ei imbuks. Kuidas oled rahul akende, laeluukide tuulepidavusega. Kas sõidu ajal on tunda, et kusagilt sisse puhub. Kas laeluukide suurus on ventilatsiooniks piisav, või on mõtekas lisana suuremad tellida.Nüansse, kindlasti veel, kas on miskit mis häirib, võiks teisti olla. Kas on midagi purunenud, tulnud remontida, ümber teha, välja vahetada?
Kõiki tervitades ja kõike parimat soovides!