Uued liikmed

Unistan matkaautost, camper van

Unistan matkaautost, camper van

11.04.2020 17:49
#1
Tere! Olen siin uus kasutaja, liitunud mõned ajad tagasi, aga postitan alles nüüd esimest korda, kuna tundub, et foorum muutunud kiiremaks, varem lihtsalt oli asi nii aeglane, et oli võimatu midagi postitada. Kedagi küll ei süüdista, viga võis olla ka lihtsalt minus, minu arvuti aegluses või ebapiisavas netiühenduses.
Ok . Varasemalt olen matkanud merd mööda, Jahis, eesti rannikumeri, saared Naissaar, Prangli, Mohni, Hiiumaa, Saaremaa, Kaugemad otsad Saksamaa, Soome, Rootsi. Korra olen Rootsis käinud, jahi ostnud ja eestisse ka toonud.Olen nautinud selliseid matkamisi ja tingimused, mis jahil, mulle mugavuse osas piisavad, seega usun, et ka matkaauto peaks sobima.Ah jaa, rendist oleme sõpradega campari korra ka võtnud ja nädalase otsa saksamaale teinud, igati mõnus oli.Noh mööda maailma muidu ka hulkunud, vene- inglise-, vähem Saksa, Soome keeled kah suus.Campari või caravani kogemus seega suuremalt puudub, loen foorumeid, vaatan youtube, tahan tark olla ja õppida teiste-, mitte enda vigadest.Praeguseks olen arvamusel, et kõige paremini sobiks mulle campervan ehk kaubiku keresse mahutatud elamine.Mingil juhul ei taha, et elamuosa oleks suurem kui standartne kaubik.Pikkus max 5.99cm, noh laius nagu neil on kusagil 2.05, kõrgus nii, et saaks püsti dussi võtta, neil kusagil 2.60 maapinnast siis.Mulle tundub, et ka mujal maailmas koguvad vanid aina rohkem populaarsust.Minu eelistus tuleneb eelkõige sellest, et liiguksin kindlast palju üksi ja mulle oleks vanis ruumi piisavalt, ma ei pea isegi silmas niivõrd välismaailma, ka eestis oleks avastamist küll ja veel, hea kui on väsides koht kuhu magama keerata, olen 184 cm pikk ja vani voodi napilt suurem, seega peaks pisut diagonaalis uinuma.Ka tahaks et oleks võimalus kohvi keeta, nälja korral süüa teha, seda sööki külmas säilitada, isegi jäätisetagavara võiks olla, jää ka drinkide jaoks.Pesemisvõimalus peaks olema kui ikka igihais juba juures ja vahel peab potil ka käima.Kõik sellised võimalused campervanil olemas.Mul on ka kaks last poja 9, tütar 13, kes elavad eraldi oma emadega.Tahaks ka nendega reisida, eurotripid soojematesse maadesse võiks ette võtta, seega peaks camperis olema min 4 magamiskohta.Olen mõelnud kõiksugu variante, lugenud arvamusi, vaadanud videosid.Siiamaale olen jõudnud arusaamani, et mulle sobiks kõige enam osta uus campervan.Esiteks iseehitamine ei tule odavam, ka ei saa viimistluselt nii ilusat asja(tõenäoliselt) kui tehase toodang.Ajakulu ka suur, pluss n1 ümbervormistamine m1-eks jne.Pealegi rahuldab mind täiesti seeriatoodangu vanide mööbli ja muu sõlmede paigutus.Muidugi toodavad nad palju praaki, või mittekvalteetset toodangut, olenevalt kui kõrgele latt seada ja sellega peab arvestama.Sobiks mulle näiteks Roller team Livingston5 või mõni analoog taga topeltvoodiga (kahel tasapinnal).Hind jääks uue puhul muidugi 40 tuhat pluss.. Aga see oleks ikka uus, vähemalt ei saaks ma petta kellegi 5 aastat vana ja vaid 50 tuhat sõitnud, keritud, isendiga, pealegi küsitakse selliste eest pea uue hinda.Sellised on mu mõtted, pole veel midagi ostnud, otsustanud.Muidugi võtan enne rendist ühe analoogse ja proovin mõned korrad, uurin, vaagin, kas jõuan seesuguse ostmiseni, elan ilma selleta, ei tea veel.Kirjutagi mis arvate. Kõigile ilusaid matkaelamusi ja õnnelikke kilomeetreid.

Palun Sisene või Loo konto vestlusega liitumiseks.

Re: Unistan matkaautost, camper van

11.04.2020 19:02 - 11.04.2020 19:02
#2
Tere,
Küllap tead purjetajate valemit, et vanus ja jahi pikkus jalgades on võrdsus, millest kõik purjetajad vähemalt teavad unistada.
Matkakatega on sama lugu, suhe küll leebem.
;)
Raivo Koppel
729

Viimati muutis: 11.04.2020 19:02 kaminahi.

Palun Sisene või Loo konto vestlusega liitumiseks.

Re: Unistan matkaautost, camper van

11.04.2020 20:11
#3
Kahjuks seda valemit täpselt ei tea, aga võib oletada, et vanuse lisandudes soovitakse rohkem mugavusi, avaramat ruumi, noh vahetatavate eespurjede asemele rullgenuat jne..Matkanud olen natuke kunagi oma toyota hiacega, mootorratas kuudis ja magamiseks madrats kuudi põrandal, siis olen mõelnud ka kohandada matkamiseks citroen berlingo, renault kangoo tüüpi pirukaid, luues sinna magamisaseme, vedades kaasa portapoti, ballooni ja gaasipliidi jne.. Tundub, et piisab mulle, aga ehk hakkan ikkagi igatsema peagi rohkemat, seepärast tundubki mulle, et campervan oleks suur edasiminek mugavuse ja ruumi osas, pirukate etapi jätaksingi sootuks vahele.Loodan, et van jääks mulle ka piisavaks aastate lisandudes. Tegelikult olekski huvitav kuulda kogemusi just vanide omanikele, mis on plussid, miinused.Suuremate camparite omadustest, miinustest on natuke aimu.Minu arvates on suuremad autoelamud natuke viletsa kvaliteediga tehtud, ühenduskohad elamuosa ja kabiini vahel näevad tihti viletsad välja isegi messiväljapanekutel, aja jooksul halvenevad need veelgi, muutub halvemaks tuule ja niiskusekindlus.Noh kunagi saksa reisiks renditud camper alkoven, suht uus, lasi ikka kenasti tuult liitekohtadest sisse, õhutakistus alkovenist tulenevalt..Van oma sisustusega suht kaubiku metallkeres, tõsi katuseluugid, avad külmkapile, wc tühjendusluuk... Ma ei tea, kas mulle tundub või ongi nii, aga ma arvan, et van on viimasel ajal järjest rohkem populaarsust võitmas. Suurema seltskonna või pere jaoks ta muidugi ei sobi.Olen kuulnud ka, et suurema camperi pealt enam väiksema peale üle ei minda küll aga vastupidi.Ühte reeglitele vastupidist juhust olen siiski tõdenud.Tallinnas oli vene numbriga täisintegreeritud camper, fiati baasil, täpset mudelit marki ei mäleta, aga suurim ühe tagasillaga variant, mida suudan ette kujutada (äkki oli ka kaks silda), õnnestus ka seest vaadata, no üliruumikas, mugav, nagu väike korter ja paigal seistes vast tõsiselt nauditav.Omanikud soovisid siiski väiksemale üle minna kuna liikumiseks pidi ikka liiga suur olema, mingid praamiga ülesõidud jne, kõige täpsustamiseks polnud seekord piisavalt aega.

Palun Sisene või Loo konto vestlusega liitumiseks.

Re: Unistan matkaautost, camper van

11.04.2020 20:15
#4
Campervan on siiski max.2-le inimesele kelle jaoks mugavus pole prioriteet nr.1. Sama raha eest saab täna ülikorraliku kõikide mugavustega "päris matkaauto", mis võibki olla nii vähe sõitnud nagu sa kirjutad. Ma ei näe mingit pointi osta sama raha eest voodi ja kraanikausiga kaubik.
PS! Miks see pikkus just 5,99 peab olema kui saladus pole?

Palun Sisene või Loo konto vestlusega liitumiseks.

Re: Unistan matkaautost, camper van

11.04.2020 20:19
#5
Ise nillin seda, küte võiks küll olla gaasiga...
Nn van mõõtu sõiduk aga ruumi palju rohkem...

www.auto24.ee/used/3279893
Tervitades,
Priit Peljo
Klubi Eesti Karavan liige nr 748
★★★ Mobile office on road ★★★
www.teeseeise.ee/et
Tel 53315713

Palun Sisene või Loo konto vestlusega liitumiseks.

Re: Unistan matkaautost, camper van

11.04.2020 21:26 - 11.04.2020 21:26
#6
padua kirjutas: ...., siis olen mõelnud ka kohandada matkamiseks citroen berlingo, renault kangoo tüüpi pirukaid, luues sinna magamisaseme, vedades kaasa portapoti, ballooni ja gaasipliidi jne.. Tundub, et piisab mulle, aga ....

Üksinda reisimiseks selle sõna otseses tähenduses on see minicamperi variant muidugi väga lahe. Hiiumaal kohtusin iirlasega, kes ööbis Kõpu tipus, terve Euroopa läbi rännanud ja Fiat Pandaga. Kõik oli olemas, köök, magamistuba, .....
Ja ise oman tahtmist tiirutada poolintegreeritud alla 7 meetrise matkaka kõrval ka oma Ford Turneoga. Sellega pääseb igasse parklasse ka kõige linnakeskmises parklas ja metsa alt veab ka läbi.
Parimat!
Raivo Koppel
729

Viimati muutis: 11.04.2020 21:26 kaminahi.

Palun Sisene või Loo konto vestlusega liitumiseks.

Re: Unistan matkaautost, camper van

11.04.2020 21:33
#7
Tänan igasuguse tagasiside eest.Nii see 5.99 Noh võib ka 6 meetrit olla.Lihtsalt olen kuulnud, lugenud, ei tea kui tõsi see on, et kuni 6 meetriste vanidega võib paljudes kaubanduskeskuste parklates parkida samaväärselt sõiduautoga, pikematega aga mitte, kusagil oli vist veel see 6m piirang, täpselt ei meenu.Kui keegi teab võiks valgustada. Lühem van, mingi 5.60, või mis nad täpselt on. tundub juba, et hakkaks nagu liiga p....st pigistama, pikemat usun pole vaja ka.Veel, olen töötanud uuema otsa Peugeot partneri, Fiat Ducato peal, noh nad analoogid ja mootorid olid ligi 100kw diislid. Võimsus tundus piisav, isegi kui 2 tonni peal.Autod ise mulle meeldisid hea kõrge piisavalt mugav istumine.Tööpäeva jooksul 5-600 km läbiuhamine erilist pingutuse ei valmistanud.Kõik kaubikud olid ümardatult 6m.
Hea on lugeda erinevaid arvamusi.Kraanikausiga kaubiku ostmises on veel, minu jaoks, see point, et saan seda ka suht palju daili drverina kasutada, mitte tööl käimiseks, aga vahel mõne eesti teises otsas elava sõbra külastamisel ja kui koos mõni õlu lahti nööbitud ja väsimus peale tuleb, saab viisakalt pakutavast ulualusest loobuda ja oma koti peale kerra tõmmata.
Mul on üks sõber, kes kaasaga suviti Peipsi ääres puhkab, Tal seal oma hoonestamata kinnistu ja vahel ta laenab tuttavalt autoelamut.Selline vääga vanema otsa elamu.Elektri saab kokkuleppel naaberkinnistult.Üks tema tuttav tõi hiljuti ka Rootsist vanema, aga toimiva autoelamu ja ostuhind oli 1tuhat euri.Olen mõelnud, et kui eestist välja minna plaanis pole ja liikumine jääks umbes sellise vahemaa piiresse- nagu Tln-Peipsi ja kohapeal paar nädalat seista, võib ka selline odavama otsa vanem risu asja ära ajada.Mis iganes juhtub, saab probleemid ära lahendatud, kas siis katkise autoga või rikkiläinud elamuosa süsteemiga. Kaugemale reisile muidugi keegi mõistlik inimene sellise hinnaklassi autoelamuga ei lähe. Ja olgugi, et plaanin vähemalt esialgu avastada vaid Eestimaad ja seda valdavalt üksi või kahekesi, jätaksin ka selle vanema otsa autoelamu etapi pigem vahele.Säästan ikkagi ehk paar tuhat sellega, mis alati mujal marjaks ära kulub. Priidu pandud lingil päris isuäratav matkakas ja perga reisides vast väiksem kõne alla ei tulegi. Ise endiselt vani usku, aga nagu öeldud, pole veel midagi ostnud ja võib see otsus ka üldse tegemata jääda.Lihtsalt pikemat aega juba on van minu eelistustes ja kuidagi pole mu arvamused muutunud millegi väiksema või suurema kasuks.Selge et rendin ja proovin kõigepealt, aga seda kahjuks siis alles kui meil see piirangutega aeg vähegi leevendub või möödub.Aga kõiki erinevaid arvamusi, seisukohti on kosutav teada.

Palun Sisene või Loo konto vestlusega liitumiseks.

Re: Unistan matkaautost, camper van

11.04.2020 21:45 - 11.04.2020 22:22
#8
padua kirjutas: Mul on üks sõber, kes kaasaga suviti Peipsi ääres puhkab, Tal seal oma hoonestamata kinnistu ja vahel ta laenab tuttavalt autoelamut.Selline vääga vanema otsa elamu.Elektri saab kokkuleppel naaberkinnistult.Üks tema tuttav tõi hiljuti ka Rootsist vanema, aga toimiva autoelamu ja ostuhind oli 1tuhat euri.Olen mõelnud, et kui Eestist välja minna plaanis pole ja liikumine jääks umbes sellise vahemaa piiresse- nagu Tln-Peipsi ja kohapeal paar nädalat seista, võib ka selline odavama otsa vanem risu asja ära ajada.Mis iganes juhtub, saab probleemid ära lahendatud, kas siis katkise autoga või rikkiläinud elamuosa süsteemiga. .

www.auto24.ee/used/3229262

Sellisel puhul saaks eelistada uuepoolset vagunit. Mugavusi ja avarust tunduvalt rohkem, soodsamast hinnast rääkimata ning vedada saad millega iganes ja kes iganes. Saab ka koos setskonnaga pidu panna ja koos välja magada ;)

suchen.mobile.de/fahrzeuge/details.html?id=296204135&categories=Caravan&damageUnrepaired=NO_DAMAGE_UNREPAIRED&isSearchRequest=true&minFirstRegistrationDate=2005&minVehicleLength=7000&pageNumber=1&scopeId=MH&sfmr=false&sortOption.sortBy=searchNetGrossPrice&sortOption.sortOrder=ASCENDING&searchId=25affb7c-bcd9-0032-9aea-2e2286fac2b0
Raivo Koppel
729

Viimati muutis: 11.04.2020 22:22 kaminahi.

Palun Sisene või Loo konto vestlusega liitumiseks.

Re: Unistan matkaautost, camper van

11.04.2020 22:36
#9
Jah sellisel puhul oleks karavan vast tõesti ratsionaalsem lahendus, väikese raha eest saab kindlasti karavani korralikuma kui autoelamu.Tõsi minul näiteks seab olemasolev sõiduauto teatud piirangud karavanile. Toyota verso 1,8 bens, kw ei mäleta peast, võib paberite järgi tõmmata maksimaalselt 1400kg täismassiga haagist.

Palun Sisene või Loo konto vestlusega liitumiseks.

Re: Unistan matkaautost, camper van

11.04.2020 22:58 - 11.04.2020 23:03
#10
Kohapealne Fendt ongi 1400kg.
Pakun, et 95 kW, millest Eesti piires piisab.
Raivo Koppel
729

Viimati muutis: 11.04.2020 23:03 kaminahi.

Palun Sisene või Loo konto vestlusega liitumiseks.

Re: Unistan matkaautost, camper van

11.04.2020 23:09
#11
Priit Peljo pandud linki vaadates tekkib tunne, et tegemist päris hea pakkumisega.Pea-aegu uus asi, võimsust 110kw, usun piisab,püsikiirusehoidja(usun vajalik lisa), automaatkast (ise eelistan mehaanilist, see minu kiiks), veel palju vajalikku varustust. Ilus hele sisu, võrreldes vaniga muidugi arvestatavalt rohkem avarust, mugavust.Hind vast tõesti kõvasti soodsam kui vileuuena.Öeldud on 4 kohta, piltidelt jääb arusaamatuks kus kaks turvavöödega reisjakohta.Küte võiks olla gaasi pealt.Asjasse sügavamalt süvenemata saan aru, elamuosa küte diisel.Kas see miinus.Livinstone5 vanil on diisli pealt elamuosa küte ja vee soojendamine.Gaas pliidi ja külmiku jaoks.Livingstone 5 gaasiballoon asub taga vasakul alumise voodi all, kuna voodi on suht madalale toodud, ei mahu sinna 11 kilone balloon, vaid 7 kilone.Gaasiga võib eestist väljapool täimisega ka mõningaid raskusi ette tulla, erinevad ühendused, balloonid jne. Kogenematul algajal (mina) ei pruugi vastavaid adaptoreid olla.Seepärast mõtlen, kas kuuti ja vett kütta polegi diisliga ehk nii halb.Kütusepaak ju suur ja tanklaid ikka suht tihedalt, vähemalt euroopas? Jah olen kuulnud ka, et kasutades diisli variant nats haiseb (ei usu väga) ja osades kämpingutes seistes on diislil töötava kütte kasutamine keelatud.
Ah jaa veel, nii isuäratav kui ka see Priidu näidatud autoelamu ka ei ole, on minu jaoks vanil ka see pluss, et van käib tagant lahti ja voodi eest koristades saan ma sinna vajadusel tsikli sisse manööverdada ja kaasas vedada.

Palun Sisene või Loo konto vestlusega liitumiseks.

Re: Unistan matkaautost, camper van

12.04.2020 09:34
#12
padua kirjutas: Ah jaa veel, nii isuäratav kui ka see Priidu näidatud autoelamu ka ei ole, on minu jaoks vanil ka see pluss, et van käib tagant lahti ja voodi eest koristades saan ma sinna vajadusel tsikli sisse manööverdada ja kaasas vedada.

Sellise variandi peale sa enam ei tule kui uus van olemas. /Loomad elutoas/ Väikse tsikli saab taha riputada, suure treilaga kaasa vedada. Ära karda seda suurust. Pole vahet, kas sõidad kuue meetrisega või seitsme meetrisega. Vahe on avaruses, mugavuses. Selles tuleb ka elada, mitte ainult sõita. Inimesed peavad saama sees liikuda. Aga otsustama ja sõima hakkad ikka ise . Pealegi, ega sa esimese jahiga ka enam ei seila ;)
Raivo Koppel
729

Palun Sisene või Loo konto vestlusega liitumiseks.

Re: Unistan matkaautost, camper van

12.04.2020 10:48
#13
Eks see oleneb kus sõita aga minu jaoks oli ikka vahe 1,5 lisameetrit. Väga oleneb kuhu sõita tahad. 6m on oluline kui tihti ennast laeva peale sättid, seal hinnavahe. mõnes kohas maksad 12m-sega sama hinda lausa. Pigem saab probleemiks auto laius. Sakslased arvestsid sellega Sprinteri tootmisel ja see mahub saksmaal tänava äärde parkima, Ducato pargib ratas "sõidurajal" kui veel lisa 25cm võib olla kulukas, tüütu ja aegaraiskav. Ühe "vanamehest" youtuberi väite järgi annab VW transporti mõnusa parkimis vabaduse võrreldes Fiat Ducatoga.(pildi pealt 5.99-ga tegu)

Diisli küte puhul olen minagi lugenud et platsid ei luba aga internetis otsides ei ole sellist platsi näinud. Ehk kui tõmbad neist alla "kasutustingimused" siis ei ole seal kirjas et diisel küte keelatud aga alati oli kirjas et peab olema paber gaasikontrolli kohta.

Raami peale ehitatud autode puhul peab hoolega vaatama kaalu numbreid ja mida need sisaldavad. Mõnel nt 20l vett kaasas ja kahe 11kg asemel 5kg gaasipudel tühikaalu sisse arvutatud. Vähemalt sakslaste puhul tundub olema et nad võttavad need pigem 4.3 tonnistena arvele kuna sihtgrupil ju tänane C1 nagunii olemas.

Mõtle välja kus sõidad ja kus seisad ja siis võta rendist ja proovi nendes tingimustes..

Palun Sisene või Loo konto vestlusega liitumiseks.

Re: Unistan matkaautost, camper van

12.04.2020 12:07 - 12.04.2020 12:09
#15
Kompaktne on midagi Wingammi repertuaarist :D

Ruumi ei ole nendes Sakslaste 3.5 tonni sisse surutud autodes üheski rohkem eriti kui kaubikus. Ka selle Bürstneri puhul on nt voodi 1,4m lai. Suur auto aga ruum kulub mingite garaaside ja "stauraum" -i jaoks ära. Kandevõime 450kg kui neli inemest(78kg oli vist arvutuslik täna) paak täis(tahad metsavahel puhukust veeta) siis midagi muud(136kg arvutuslikult söögi,joogi ja vajamineva jaoks) enam kaasa ei võta eriti. Kui ruumi tahad siis 8m ja 7.5 tonni on numbrid millest asjad hakkavad. Need ei ole jälle mugavad ringi reisimiseks, euroopa pinnal vähemalt, pigem platsi puhukuseks.

Aga van on täna täiesti eraldi kategooria kaubikust. Kitsas poolintegreeritud :D
Viimati muutis: 12.04.2020 12:09 nootsii.

Palun Sisene või Loo konto vestlusega liitumiseks.

Re: Unistan matkaautost, camper van

12.04.2020 13:58
#16
Ilusaid pühi kõigile!

Padua!
Vaata ka järgmist linki: www.autocamper.ee/et/rimor-autoelamud-2020/
Horus 38 või Horus 45.

Tervitades
Autocamper OÜ

Urmas
5100717

Palun Sisene või Loo konto vestlusega liitumiseks.

Re: Unistan matkaautost, camper van

12.04.2020 16:54
#17
Otsisin aasta tagasi just sarnast ja jäin Roller Team LIVINGSTONE 5 LIMITED EDITION WINTER 2.3 96kW juurde. Kohti on neli aga kasutanud max kaks inimest.
Tahtsin, et oleks ka talve variant aga kahjuks see talv jäi ära ning talvemõnud katsetama. Mis puudub diisliga küttesse, siis seda ma ka eelistasin. Soojavee küte on ikka gaasiga. Gaasi balloonid on jah väiksemad aga neil taga kaks kohta. Augustis alustasin sõitu ja suutsin kulutada ainult ühe ballooni. Võin öelda, et kui võimalik, siis ikka sõin kusagil söögikohas. Ei ostnud uut, kuna tahtsin kindel olla, et selline sobib mulle. Pluss on muidugi ka see, et seda võimalik kasutada ka igapäeva sõitudeks ja sees arvutitöö tegemiseks ning ka töösõitudeks, kus tuleb ööseks jääda. P Nii, et lühidalt öeldes olen veel rahul :)
Roller Team LIVINGSTONE 5 LIMITED EDITION WINTER 2.3 96kW

Palun Sisene või Loo konto vestlusega liitumiseks.

Re: Unistan matkaautost, camper van

12.04.2020 17:05
#18
padua kirjutas: Tere! ...

Häbenen enda ebaviisakust ;) Tagantjärgi, Tere!
Tervitades,
Priit Peljo
Klubi Eesti Karavan liige nr 748
★★★ Mobile office on road ★★★
www.teeseeise.ee/et
Tel 53315713

Palun Sisene või Loo konto vestlusega liitumiseks.

Re: Unistan matkaautost, camper van

12.04.2020 20:19
#19
Tänan kõiki, kes arvamusi jaganud.Loen ja arvestan kõigega, muidugi loen ka teisi teemasid ja püüan sealt üht-teist kõrva taha panna. Enda poolt tarkusteri kahjuks jagada pole, kogemus suht olematu.
Autocamper oü- jagatud linki olen varem külastanud Horus 38 või 45 on üldiselt sellised, nagu vajan (või õigemini arvan vajavat ja millistest unistan), seega Horust ei välista kindlasti, kahjuks seal lehel põhjalikku infot vähe, püüan mujalt juurde uurida, ei välista muidugi ka cronos601-te ega Livingstone 5-te ja veel mõningaid samatüübilisi.
Elmarm-Kena, et on mõttekaaslasi. See teema siin algatatud peaasjalikult selleks, et koguneks rohkem arvamusi, infot poolt ja vastu campervanide kohta.Olen foorumit sirvinud varasemalt ja leian, et just vanide kohta infot suht vähevõitu ja kui seda siia tekib, saavad asjast huvitatud (peale minu) siit samuti kasulikku leida.
Võiksidki natuke rohkem kirjutada just kogemustest oma Livingston 5-ga. Kui kaugetel trippidel oled käinud, kas varustuses olev külmik piisav, Duss, kas ruum piisavalt suur pesemiseks, kas soojaveeboiler piisav, oli vist 10liitrit, Magamisasemed, millise kehapikkusega kasutajal seal veel mugav. Mootor 2,3 96 kw on ok, seda tean kuna mu tööautodel oli sama ja mulle ta meeldis.Vaid kahekesi kasutades arvatavalt ka ruum piisav, tagumiste L istmete kohta olen juba üht teist lugenud, selge, et need kõige paremad pole.Kusagilt kuulsin, et kellegi livingstonil oli tehase poolt jäetud panemata gaasiballoonide sektsiooni soojustus või isolatsioon, kas see peab seal olema üldse , seal peaks vist olema ventilatsiooniava välisõhku, aga ehk ka isolatsioon, et gaas lekke korral tuppa ei imbuks. Kuidas oled rahul akende, laeluukide tuulepidavusega. Kas sõidu ajal on tunda, et kusagilt sisse puhub. Kas laeluukide suurus on ventilatsiooniks piisav, või on mõtekas lisana suuremad tellida.Nüansse, kindlasti veel, kas on miskit mis häirib, võiks teisti olla. Kas on midagi purunenud, tulnud remontida, ümber teha, välja vahetada?
Kõiki tervitades ja kõike parimat soovides!

Palun Sisene või Loo konto vestlusega liitumiseks.

Re: Unistan matkaautost, camper van

13.04.2020 08:14 - 13.04.2020 09:19
#20
nootsii kirjutas: Kompaktne on midagi Wingammi repertuaarist :D

Ruumi ei ole nendes Sakslaste 3.5 tonni sisse surutud autodes üheski rohkem eriti kui kaubikus. Ka selle Bürstneri puhul on nt voodi 1,4m lai. Suur auto aga ruum kulub mingite garaaside ja "stauraum" -i jaoks ära. Kandevõime 450kg kui neli inemest(78kg oli vist arvutuslik täna) paak täis(tahad metsavahel puhukust veeta) siis midagi muud(136kg arvutuslikult söögi,joogi ja vajamineva jaoks) enam kaasa ei võta eriti. Kui ruumi tahad siis 8m ja 7.5 tonni on numbrid millest asjad hakkavad. Need ei ole jälle mugavad ringi reisimiseks, euroopa pinnal vähemalt, pigem platsi puhukuseks.

Aga van on täna täiesti eraldi kategooria kaubikust. Kitsas poolintegreeritud
:D

Ei oska kuidagi Sinu võrdlusi reastada. Ega ma ei peagi.
Raivo Koppel
729

Viimati muutis: 13.04.2020 09:19 kaminahi.

Palun Sisene või Loo konto vestlusega liitumiseks.

Re: Unistan matkaautost, camper van

13.04.2020 10:26
#21
Kogemus olemas nii van tüüpi kui ka suurema bussiga. Täpsemalt:
www.moover.ee/matkaauto-citroen-burstner/burstner-city-car-602/
www.moover.ee/matkaauto-citroen-burstner/citroen-burstner-ixeo-726/
Oma kogemusest ütlen, et kahe-kolmekesi reisiks iga kell van tüüpi bussiga. Kõik mugavused küll pisut kompaktsemad aga selle korvab kuhjaga linnades liiklemine ja parkimiskohtadele mahtumine. Kuna aga enamuses reisin perega, siis ikka suurema bussiga.

Palun Sisene või Loo konto vestlusega liitumiseks.

Re: Unistan matkaautost, camper van

13.04.2020 11:05
#22
Padua
Rimor 2020 kataloogi saad alla laadida www.rimor.it/public/rimor/configurazione/lingue/catalogo/LCP_Catalogo2019_20_EN_ESECUTIVO_WEB.pdf , seal kataloogi lõpus baasversiooni põhilised andmed/mõõdud sees.
Standardina tuleb Horus 38/45 täismassiga 3300 kg, kuid tellides saab ka 3500 kg.
Tagumiste voodite asetuse tõttu saab Horus 38-le paigaldada 2 x 11kg balloonid, Horus 45-le 2 x 5,6kg balloonid.
Lisavarustuse võimalus on suur, kuid nende puhul tuleks minuga ühendust võtta.

Mõni sõna Fiat mootoritest.
Seoses uute Euro 6 normidega tulevad alates 01.09.2019 kõik Fiatid, millest siis ehitatakse kas matkaautod või autoelamud järgmiste 2,3 liitriste mootoritega:
88 kW / 120 Hj
103 kW / 140 Hj
118 kW / 160 Hj

Tervitades
Autocamper OÜ

Urmas Eljas
+372 5100717
info@autocamper.ee

Palun Sisene või Loo konto vestlusega liitumiseks.

Re: Unistan matkaautost, camper van

13.04.2020 11:14
#23
padua kirjutas: Elmarm-Kena, et on mõttekaaslasi. See teema siin algatatud peaasjalikult selleks, et koguneks rohkem arvamusi, infot poolt ja vastu campervanide kohta.Olen foorumit sirvinud varasemalt ja leian, et just vanide kohta infot suht vähevõitu ja kui seda siia tekib, saavad asjast huvitatud (peale minu) siit samuti kasulikku leida.
Võiksidki natuke rohkem kirjutada just kogemustest oma Livingston 5-ga. Kui kaugetel trippidel oled käinud, kas varustuses olev külmik piisav, Duss, kas ruum piisavalt suur pesemiseks, kas soojaveeboiler piisav, oli vist 10liitrit, Magamisasemed, millise kehapikkusega kasutajal seal veel mugav. Mootor 2,3 96 kw on ok, seda tean kuna mu tööautodel oli sama ja mulle ta meeldis.Vaid kahekesi kasutades arvatavalt ka ruum piisav, tagumiste L istmete kohta olen juba üht teist lugenud, selge, et need kõige paremad pole.Kusagilt kuulsin, et kellegi livingstonil oli tehase poolt jäetud panemata gaasiballoonide sektsiooni soojustus või isolatsioon, kas see peab seal olema üldse , seal peaks vist olema ventilatsiooniava välisõhku, aga ehk ka isolatsioon, et gaas lekke korral tuppa ei imbuks. Kuidas oled rahul akende, laeluukide tuulepidavusega. Kas sõidu ajal on tunda, et kusagilt sisse puhub. Kas laeluukide suurus on ventilatsiooniks piisav, või on mõtekas lisana suuremad tellida.Nüansse, kindlasti veel, kas on miskit mis häirib, võiks teisti olla. Kas on midagi purunenud, tulnud remontida, ümber teha, välja vahetada?
Kõiki tervitades ja kõike parimat soovides!

Kohe peale soetamist või väljavahetamist (täpsustan varem oli mul suurem matkakas) tegime siinse grupiga reisi Königsbergi 2019 augustis ja omapead tagasi läbi Nida, Palanga ning Jurmala kaudu koju. Sellel aastal oli pikem bussi testimise plaan :) Aga ega püssi põõsasse pole veel visanud. Kärutan Eestis niikaua kui piirid lahti lähevad.
Bussiga pole muud seni teinud kui lasksin paigaldada õhkpadjad, kärukonksu, talverehvid ning korraliku hoolduse. Mõelnud olen veel inverteri, päikesepaneelide ja konksule paigaldava jalgrattahoidja või suusaboxi peale.
Külmkapp kahele reisijale minu vajadusi simas pidades paras. Dussiruumis laiutada väga ei saa aga hädaasja ajab ära. Olen vooliku võimalusel aknast välja venitanud ja siis on küll mõnus olnud :) Soojaveeboilerist on kahele piisanud. Gaasiballoonide sektsiooni soojustuse kohta ei oska midagi kosta. Ei mäleta, et vanal matkakal see soojustatud oleks olnud? Esimene katuseluuk ongi suurem ja see oligi ka minu soov matkaauto otsimisel. Aga üldiselt suurt kogemust mul ju veel olla ei saa, kuna pole veel ju tervet aastatki seda omanud.
Roller Team LIVINGSTONE 5 LIMITED EDITION WINTER 2.3 96kW

Palun Sisene või Loo konto vestlusega liitumiseks.

Re: Unistan matkaautost, camper van

13.04.2020 11:45 - 13.04.2020 11:52
#24
Van-i ja poolintegreeritu, kuni 6,7m võrdlus taandub kiirelt "mugavale" parkimisele. Minul oli 5,25 pikk, 2.10 lai Globebus II ja nüüd 6,7 pikk ja 2.3 laid poolintegreeritud Sophia ;) ja ma ei oska teha olulist vahet parkimise mugavuse eelistusel. Parkimismajasse ei mahu üks ega teine.
Sisemist avarust ja sellest tulenevat mugavust naudime, ka reisi öömaja parklas. Sõitnud olen kõrgel mägedes, kuhu ei lähe sirget maanteed ja linnades, rollude vahel.
Aegajalt vaatan pakkumisi üle 9 meetristest autodest. :P, aga see saaks olla lisana karavanipargis..mägedes ei keera välja.
Raivo Koppel
729

Viimati muutis: 13.04.2020 11:52 kaminahi.

Palun Sisene või Loo konto vestlusega liitumiseks.

Re: Unistan matkaautost, camper van

13.04.2020 12:24
#25
Ma vaatsi kah et kuidas need liinibussid itaalia austria vahel liiguvad. Aga nt mobiles saab linnukesed panna asjade ette mis olulised ja siis tuleb erinevaid asju mida saab siis lihtsalt googlist edasi uurida.

Palun Sisene või Loo konto vestlusega liitumiseks.

Moderaatorid: Ivar Kalev