Mind on kah antud teema huvitanud. Asja uurides leidsin, et on olemas veepuhastus filtrid mis töötavad osooniga. tapab kogu niiöelda bioloogilise elemendi. Seda siis eramutele kaevuvee tarbeks näiteks.
Mõte oli väiksem osooni pump panna enda bussi paaki puhuma et vältida biokile teket soojade ilmadega. (pmst vetikas mis muutub aja jooksul rohekaks, limaseks ja hakkab haisema)
Leidsin igast teooriad, kui palju peaks selleks osooni tekitama jne. aga info oli vastukäiv ja segane.
Lõpuks tellisin ehku peale hiinast odava osooni pumba ja tegin sellega loomkatse. selline pump muidu:
www.aliexpress.com/item/32868480206.html?spm=a2g0s.9042311.0.0.27424c4dq1Ubg
Katseks panin 2 Liitrist purki kraaniveega kapi peale seisma, üks niisama, teist ergutasin iga päev (Või siis kui meelde tuli) 10minutit osooniga.
Kuu aja pärast oli kinnise purgi veel *seisnud* vee maitse ja lõhn, aga osooniga versioonil täitsa värske. Selles mõttes asi toimib. Oleks päikese kätte akna lauale pannud, oleks ka tulemus selgem/kindlam.
Pump pole paika pandud kahel põhjusel.
1: Ma kahtlen kas nii väike O3 kogus 100 liitri paagile mingit mõju avaldab.
2:Pumba manual ütleb, et see ei võiks üle 10minuti järjest töötada. Muidu kuumeneb üle. See aga minu plaanidesse ei sobi. Kuna see pump põriseb üksjagu, siis oli see plaan panna süüte pealt tööle, ehk kui sõidan siis paak osoneerub ja siis seda väikest põrinat ei kuule anyway.
Kui saaks kuskilt kelletki oma mõtetele kinnitust, kas antud teooria töötab, ja kui palju peaks osooni tootma et mingitki mõju saavutada, ju paneks selle siis miski aeg releega tiksuma, näiteks 10min käib, ja 20 seisab....
UV koha pealt ma oleks ettevaatlik. desinfitseerimiseks on UVC kiirgus hea, aga samas lagundab see ka paljusid plastikuid ja kumme...
pole just huvitav kui veepaak ühel heal päeval rabeduse tõttu pooleks läheb....