Palun Sisene või Loo konto vestlusega liitumiseks.
Eelnev kehtib ikkagi tehases ehitatud autode kohta, kuid huvitav oleks lugeda, mismoodi isetehtud majakestel need asjad lahendatud on.
Eks isetehtud bussidel ole see asi täpselt nii, nagu ehitaja paremaks pidas. Omal on nii, et õues raami küljes oleva paagi lasen sügisel tühjaks ning talvel ei kasuta. WCs on paagiks 30 liitrine plastkanister. Kõige parem variant on see vahetult enne sõitu kuuma veega täita, sel puhul toimib ta algul ahjuna ja pärast on hea leige veega käsi pesta. Samuti asub boiler toas sees. Sõidu ajal kütab mootor boileri kuumaks, öösel annab ta nati sooja, kuna soojustus ei hoia ju 100% sooja kinni, järgmisel hommikul aitab seesama kuum vesi mootoril veidi kiiremini soojeneda, kuna boilerit küttev spiraaltoru toimib siis tagurpidi.
Kas jutt käib kütteahjust? :woohoo: Mul küttesüsteemis tosool sees.Egau
Ahjul on peal avariikraan, mis avaneb, kui temperatuur hakkab nullile lähenema ja laseb külmumise vältimiseks mittetöötavast ahjust vee välja.
mul tekkis küsimus, et mismoodi on kellelgi lahendatud talvised vee probleemid. puhta vee paagid vist on tavaliselt kuskil istmete all, aga kuidas reovesi ära ei külmu?
Mul on ka solgiveepaak istme all. Nüüdseks talveproov tehtud ja kõik toimib ilusti.trebla muretseb
... puhta vee paagid vist on tavaliselt kuskil istmete all, aga kuidas reovesi ära ei külmu?
Mul on paagi korgis tuulutusava. Meeles peab pidama, et korgi ikke ära võtaks, kui paaki kiiresti tühjendan. Mõtlen selle all vee väljalaskmist tühjendusava kaudu.Ahtoj kirjutas: ...Ma ei leia kohta, kust peaks puhtavee paaki selle tühjenemisel pääsema õhk. Kui väljas olevale täiteavale panna tihendiga originaalkork, siis imetakse paak kokku ja vett ei tule...
tiit kirjutas: Kuidas veeküttega talvel soojaks saada? Kui on vesi/õhk puhurid siis läheb kiiresti aga põrandaküttega nagu on mõnedes haagistes? Tuttaval sommil on selline põrandakütte variant ja ta hoiab talv läbi sooja kuna kasutas elamiseks kui käis ehitusel tööl (korteri üüriraha jäi alles). Siis peaks olema täidetav suuremahuline balloon,muidu on gaas 11l balloonides 2x kallim kui autokütuseks kasutataval.
Peale sõitu käid kongi põranda peal nagu rannaliival kuuma ilmaga. Kasuta radikaid selleks ikke.tiit kirjutas: ... Matkaautol peaks olema vesi põrandaküte mootori jahutuselt...
Looda sa ... 3,5cm penot ei saa olla korralik soojustus.tiit kirjutas: .... Kui kong ongi väga hästi soojustatud...
Väike arvuti ventikas aitab.tiit kirjutas: .... Kui kong ongi väga hästi soojustatud on väikese kubatuuri pärast vaja õhuvahetust,muidu lämbud...
Jälle unistad ... siis peaksid gaasipliita põletiga tuba kütma ...tiit kirjutas: ... 100l balloni korral võik terve talv olla kerge küte järgi.