No nii, nüüd juba 3 päeva kodumaal ja ilmad just kiita ei ole. Aga saame hakkama, kuna ainult neli kuud siin ja siis tagasi. Koht on juba broneeritud.
Nüüd aga natuke infoks. Tagasiteel tulin läbi Rootsi, kuna käisin tütrel külas ja sain üllatuse rootsis Haverdal kämpingus. Kasutan juba aastaid ACSI kaarti ja valinud ühe öö peatuseks Haverdali kämpingu, sain päris kalli ööbimise. Nimelt receptionis öeldi, et ACSI kaart (19euri öö) ei piisa ja peab ostma veel ühe kaardi - Camping Key Europe card, mis maksis 16euri. Ütlesin, et mul on juba üks kaart, no kus sellega, peab olema ka teine ja nii tuli mul ühe öö hinnaks 35euri. Kirjutasin täna nii ACSI-le kui ka Camping Key Europe-le oma pretensiooni, eks vaatab, mis vastatakse.
Sain nii aru, et kui tahad peatuda ükskõik millises Rootsi kämpingus, peab sul olema ka Camping Key Europe card.
Nii et arvestage sellega, kui olete sealpool liikumas. Sama võib ka olla mujal, kus ollakse liitunud sellega. Siin koduleht:
www.campingkeyeurope.com/en
Nüüd veel üks raharöövel: Saksamaal Ostsee kant. Läksin Rootsi Puttgardeni kaudu (praamiga) ja peatusin kaheks ööks kämpingus Stieglits. Miks kaheks ööks? Mul oli tellitud oma LMC jaoks üks jupp sealsest esindusest, mõtlesin et hea koduteel järgi minna. Kämpingu hind tuli 17euri päev, kuid sealkandis on niinimetatud turismimaks ja see on päris imelik. Kirjas on, et kui lähed kas kämpingusse, hotelli või mujale ööbimispaika, maksad lisaks hinnale 2euri inimese kohta päevas seda turismimaksu. Nii tuli mul lisaks 2 päeva ja 8euri. Muidugi saksamaa kämpingutes on enamikes ka dushi all käimine tasuline - 1 kord vee eest 0,50euri inimene. Nii oligi 2 päeva ja 44euri.
Muidu oli kodutee normaalne, käisin läbi jälle Hollandist karavani poest Obelink. Sügisel, kui seal käisin ei jõudnud kõike üle vaadata. No euroopas teist sellist poodi ei ole oma kaubavaliku ja hinndade poolest. Kui olete sealpool liikumas, tasub läbi sõita ja kindlasti ostate midagi, kasvõi tualeti keemiat, mis on palju odavam seal.
Oma eluga La Manga kämpingus olin väga rahul, ei mingeid lisakulusid - 9,45euri päev ja kõik! Ja igav seal ei hakka, iga päev on midagi, kui jõuad ja tahad osa võtta. Koht on mul järgmiseks talveperioodiks broneeritud ja see on M099.
Alati, kui jõuan prantsusmaalt saksamaale, peatun Tunisee kämpingus.
Kui minek või kodutee on Poola kaudu, siis Berliini juures olen kämpingus Campingplatz Jägerbude. Normaalne koht.
Kui on mingeid küsimusi minu talve veetmise kohta, siis võtke aga ühendust. Saan jagada oma kogemusi, et teha vähem möödalaskmisi.