Aeg jookseb kiiresti ja ongi esimene kuu La Manga kämpingus möödas. Minule meeldib ja siin minu põhjendused.
Kämpingu oma rand on sellise kõvema liivaga, mis ei keeruta iga tuulega ja on ilusti palmide all. Kui tahad natuke varju, siis lamadki palmi all ning meri on rahulik.
Kui ei taha oma rannas olla või on tuul ebasobiva suunaga, siis 5-7km ja oledki Vahemere rannas ja see on küll väga ilus ja valge peene liivaga rand. Nii et vali, millises rannas soovid peesitada.
Vesi vahemere rannas on väga puhas ja selge.
Meil olid nädal aega külas meie poeg koos abikaasaga ja nad nautisid seda rannapuhkust fantastilise mere ja rannaga. Elasime selle nädala koos nendega apartamendis, mis oli suhteliselt soodne - 264euri 7ööd 4-le inimesele(2magamistuba + elutuba kaas köögiga ja rõduga).
Kaubanduse poole pealt on kämpingus SPAR keti kauplus päris hea varustusega ja ~3-4km eemal Cabo de Paloses on 3 suurt poodi - Mercadona, EuroSpar ja Aldi. Lisaks suur hiina pood, kogu majapidamisepood ja veel muud. Pühapäeviti on aga turg Cabo de Paloses, kus on ikka päris head hinnad, nii et naistel oli seal, mida katsuda ja osta.
Elamise kulu alates 180päevast on 9,15 euri päev (sisaldab 6kw elektrit), nii et esimese kuu eest maksin 274euri, keegi elektrinäitu ei kirjutanud üles kuna seda vist on keeruline nii palju kulutada.
Internetiga on asi nii, et kui tahad üldist wifit kasutada, mis levib üle kämpingu, siis on hind krõbe - 14euri 15päeva ühele arvutile. Aga on võimalus ka pikemajalisel kohal olemisel võtta oma internet, mille paigaldab koos masti ja wifi ruuteriga teenust pakkuv firma ning mina maksan kuus selle eest 23euri, kiirus 6alla ja 1 üles. Olen rahul, kuna kui kasutada ühist wifit, siis õhtuti, kui kõik istuvad netis, on kiirus nii maas, et lugeda ka kehv, rääkimata eesti telekanalite vaatamisest arvutis. Kasutan omadega suhtlemiseks skype-i ja see jookseb väga hästi.
Tualetid ja dushid on korralikus ja puhtad, 3x päevas koristatakse.
Restoran, mis asub rannas mere ääres on suur ja igal laupäeval livemuusika, erinevad esinejad.
Sat tv on mul häälestatud Hotbird-i peale ja ei ole veel jõudnud, kuid panen ka Astra.
Veel on siin võimalus ravida ennast ka ravimudaga, mida leidub Playa de Paraiso rannaääres olevast merre suubuvast jõest. Lugesin sellest turismiinfost ja ka koos lastega olles katsetasime ka kolme päeva jooksul. Teine ravimuda koht on siit 57km kaugusel. Igal juhul hakkan sellega tegelema, kuna reumatoidartriit on mul tõsiselt küljes ning kuidagi peab saama oma liigestele abi.
Käisime ka Cartagenas (26km) tutvumas ja meeldis väga, puhas ja ilus linn ning toredad ajaloolised vaatamisväärsused, alates vanarooma teater jne.
Ilmad on ilusad ja soojad, mõnikord viskab ka vihma ja äikest, kuid seda on ikka vähe küll.
Eks ma kirjutan edaspidi minu talveveetmisest veel, kui on huvi selle vastu ning alati saab minuga ühendust nii meili kui ka skype-iga, kontaktid kirjutasin juba varem. Võtke aga julgesti ühendust või sõitke läbi hispaanias reisides.
Mõned fotod ka:
Minu kodu siis kämpingus La Manga
Vahemere rand La Mangas
Vaade Cabo de Palose tuletorni juurest La Mangale
Cartagenia