Olen iga kord ennem meie reisi teinud arvutis väikese plaani meie marsruudi ja ajakava osas. Reeglina me sellest kümne küünega kinni ei pea ja reisil olles tuleb pidevaid muudatusi. Samas on ikkagi hea, kui mingi kondikava olemas on ja ei pea igal õhtul nõu pidama, kuhu me nüüd homme suuna võtame.
Kuna ka siin foorumis on erinevate teemade all nendest marsruutidest juttu olnud, siis arvan, et mõistlik oleks need failid siia ülesse riputada, et oleks kõigile kättesaadavad. Mõnes mõttes tõsi, et hulga tööd on ühe reisi ettevalmistuseks ära tehtud ja peale selle toimumist jääb info "lauasahtlisse" (mul arvutil on eraldi sahtel:) )vedelema.
Need on tehtud exceli failis ja et oleks arusaadav, siis mõni sõna selgituseks: info on kogutud internetist erinevatest kirjutistest ja ümber tõstetud copy-paste põhimõttega. Seepärast võib tekst teinekord tunduda imeliku sõnastusena - et käisime seal ja nägime seda või et jäin haigeks vms. Paljud tekstid on pärit Trip.ee-st ja ka erinevate turismifirmade lehekülgedelt. Samuti on kasutatud reisiblogisid, kus inimesed kirjeldavad oma muljeid.
Iga läbitava riigi kohta on ka üldine informatsioon, mis pärit Vikipeediast.
Kui mõne asula nime taga on mingi number (näiteks Arles (NR.43)), siis see on lihtsalt meie "Waypoint" number, et kaardil paremini orienteeruda. Selle failiga käib veel kaasas teine fail, mis avaneb programmis Route66 ja need on siis omavahel seotud. Lisan mõlemad failid, et kellel Route66 on olemas, saavad ka seda kasutada.
Paremas ääres olevad numbrid tähistavad läbitud kilomeetreid, veel läbimata teekonda ja kilomeetreid järgmisesse sihtkohta.
Natuke keeruline sai, aga ehk on arusaadav. Kui midagi segaseks jääb, võib ju alati üle küsida.
Kordan veel kord, et asi on tehtud OMA TARBEKS ja seega pole arvestatud, kui mugav seda teistel kasutada on. Loodan lihtsalt, et mõni matkasell saab natuke mõtteid ja vihjeid ennem reisi.
Esimesena panen siis ülesse eelmise aasta Prantsusmaa reisi, mille reiskirjeldus on siin foorumis ka täies mahus olemas. Siis ma ei pea seda ka Alexile eraldi saatma:)