Üldiselt on parim aeg reisimiseks lõunaeuroopasse September. Ilmad on veel väga soojad (mitte kuumad)ja rahvast vähe. Olen käinud Pransumaa lõunarannikul septembris, oli tõesti suhteliselt vähe rahvast. Kui vähegi aega on soovitaksin sõita väiksemaid teid, sest seeal näed tõelist elu ja huvitavaid kohti. Samas tuleks vältida riigi tähtsusega maanteid kus liigub kogu kaubatransport. Ööbimiskohtadega on probleemid suuremates puhkekeskustes ja kuurordites, osades linnades olen kohanud isegi matkaauto ja haagissuvila sissesõitu keelavaid märke.:dry:
Enamasti olen ikkagi leidnud kuskil äärelinnas mereääres sobivaid kohti ööbimiseks.
Raudne reegel vahemere rannikul liikudes on see, et kui rannikul ööbimiskohta ei leia siis võib rahulikult otsa ringi keerata ja põrutada mõnikümmend kilomeetrit kuskile mägedesse kus on alati rahulik, ilusa vaatega mõnus omaette olemine täiesti olemas.
Kõik oleneb muidugi mentaliteedist, olen näinud kuidas terve kari matkaautosid (10-20 tk) ööbivad rahulikult mõne rannapromenaadi parklas keelumärkide all ja veel põristavad generaatoreid.