Suvereis EST-LV-LT-PL-SK-H-SL-I-HR-A-CZ-PL-LT-LV-E

Suvereis EST-LV-LT-PL-SK-H-SL-I-HR-A-CZ-PL-LT-LV-E

15.07.2013 13:10
#1
Sihtpunktiks siis Horvaatia, Istria poolsaar ja Krk saar. Start oli 28.06.2013 ja tagasi 12.07.2013. läbisõit kokku 5300 km.
Auto, 1991.a. Fiat Hobby, pidas kenasti vastu, ainult lõpu poole sumps jäi natuke hõredaks ja tegi lärmi. Lisaks, täiesti arusaamatutel põhjustel hakkasid Poolas Tsehhi piiripunkti lähedal uuel asfaldil esirattad meeletult vibreerima kiirusel üle 70 km/h, mistõttu tuli valida teine marsruut läbi Slovakkia. Kohalik poolakas tasakaalustas esirattad üle (10 zlotti ehk ca 2,5 EUR), ühele pani 10g tina ja probleem kadus ja reis jätkus, kuid läbi Slovakkia.
Ülevaate ööbimiskohtadest (s.h. neli kämpingut, ülejäänud olid bensiinijaamad ja rastplatz Austrias) ja teemaksudest üritan anda vastavas alajaotuses. Muust samuti.
Ikka uskumatult mägine sõit alates lõuna Poolast ja tagasi kuni Poolani.
Kasutasin android tahvelarvutis Navigon navigeerimistarkvara - enam ei kasuta. Tea kas oli viga seadistustes või milles, aga hoolimata sellest et ei palunud tal kiirteid vältida, üritas igal võimalikul juhul mingit lühimat teed, mis kulmineerus Slovakkias mingeid väikseid mägiteid sõitmisega - tunde serpentiine.
FIAT SEA P200 `2007
Klubiline 644

Palun Sisene või Loo konto vestlusega liitumiseks.

Re: Suvereis EST-LV-LT-PL-SK-H-SL-I-HR-A-CZ-PL-LT-LV-E

15.07.2013 15:05
#2
tohoh kirjutas: Tea kas oli viga seadistustes või milles, aga hoolimata sellest et ei palunud tal kiirteid vältida, üritas igal võimalikul juhul mingit lühimat teed, mis kulmineerus Slovakkias mingeid väikseid mägiteid sõitmisega - tunde serpentiine.
Kui sul oli navi seadistatud kasutama lühimat teed, siis nii ta teebki, siin pole kiirtee seadistusel erilist mõju. Kui on aega vähe siis peaks ikka valima kiireima läbimise seadistuse, siis üritatakse võimalusel ikka kiirteid kasutada. Ei usu, et tarkvaral midagi viga on ( ise pole küll Navigoni kasutanud) tavaliselt on ikka tihendi probleemid.

Teisalt saite ju ilusate vaadete osaliseks jne. Ise oleme viimasel ajal sinnakanti jõudmiseks kasutanud Poola Tšehhi Austria teed ja seal olen Tšehhi just läbinud ilma kiirteedeta ( loe vinjetita ). Parim elamus matkaautoga mägedes on aga olnud Austriast Klagenfurt-st Sloveeniasse Tržič-i sõit.
Tervitustega,
Arvo
Hymer BMCI 550

Palun Sisene või Loo konto vestlusega liitumiseks.

Re: Suvereis EST-LV-LT-PL-SK-H-SL-I-HR-A-CZ-PL-LT-LV-E

15.07.2013 16:17
#3
Vaated olid muidugi hunnitud...
GPS pakkus planeerimisel välja kolm marsruuti, ei suutnud valida kordagi marsruuti, mis ei läheks nö. Broneki juurest läbi.
Üldiselt kui on paberkaardil marsruut selgeks vaadatud, siis sõidab kenasti ka siltide järgi ära. Täpsemat aadressi ja linna läbimist (nt. Varssavi ja Viin) oli vaja vaadata. Tsehhi Ostarava poolt tulles on ikka Poolas keeruline kohati Varssavi otsa siltide järgi leida kui vahepunkte ei tea, kuna sealkandis Varssavi poole silte pole. Ja kiirteede ristumiskohas kaubanduskeskuse külastamine on ka päris piin, kuna neid maha- ja pealesõiduteid on ikka üksjagu, lisaks kiirteed, mis äkki lõppevad, kuna ehitatakse alles.
Ahjaa, Horvaatiasse sisenemine peale Europa Liiduga liitumist on ikka lihtne küll. Kolleegiga vestelnud Horvaatia piirivalvur küsis natuke häiritult, kas dokument on, vastusele, et on, viipas, et sõida edasi.
FIAT SEA P200 `2007
Klubiline 644

Palun Sisene või Loo konto vestlusega liitumiseks.

Re: Suvereis EST-LV-LT-PL-SK-H-SL-I-HR-A-CZ-PL-LT-LV-E

19.07.2013 19:36
#4
tean mida sa tunned
tulin ka ise just sealt mägismaalt
aga kui aega saad ehk kribad veel oma meenutusi
püüan seda ka ise teha
Kui suureks saan hakkan ise sõitma - vohh!

Palun Sisene või Loo konto vestlusega liitumiseks.

Moderaatorid: Ivar Kalev