Soome Turku saarestik

Soome Turku saarestik

09.06.2012 09:41
#1
Käisime paar aastat tagasi Turku saarestikus matkakaga. Kokku tuli 6-7 praamisõitu. Üks nendest oli tasuline. Sai ringi peale tehtud. Kui nüüd vasakult poolt Turku minna, siis eelviimane praam oli tasuline ( see pannaksegi ainult suveks tööle). Aga jäi silma, et enne seda ühes sadamast läks ka praam Ahvenamaale. Ta ei olnud kõige odavam vist. Me paneme arvatava sadama nime, siis saad äkki interneti avarustest mingit infi. Selle sadama nimi on KORPO ja rootsi keeles on vist KORPPOO.

Tegelikult oli see Turku saarestik väga ilus. Paneme pidepunktid. Pargas - Nagu - Korpo - Kittius - Houtsklär - Mossala (teisel pool saare lõpus on autokämping sadamas ja sealt on tasuline ülesõit) - Jumo - Laupunen ja siis olime jälle maismaal. Plaan on tagasi minna. Me eriti ringi vaadata ei saanud, sest polnud aega. Käisime sõbral külas kala püüdmas.
Mõnest sadamast läheb 2 praami eri saarte peale. Kindlasti on vaja vaadata, et õige peale lähed. Muidugi ei juhtu midagi, sest tasuta sõit on üle ja näed ka tolle saare ära ning siis pöördud lihtsalt tagasi.

Kui kellelgi huvi, siis küsige. Sealt edasi läksime mööda mere äärt ülesse Kalajoki Juku-JukuMaale. Seal oli Soome suurim karavani parkla otse mere kaldal.
Edasi tulime Helsingisse mööda kesk Soomet.

Palun Sisene või Loo konto vestlusega liitumiseks.

Re: Re:Soome Turku saarestik

09.06.2012 17:23
#2
Ärge ainult jätke seal sõite pühapäeva õhtu peale, tekib Saaremaalt mandrile efekt, kus kohaliku, klepsudega saavad eelisjärjekorras praamile.

Palun Sisene või Loo konto vestlusega liitumiseks.

Moderaatorid: Ivar Kalev