Poola-Saksamaa-Luxemburg-Ðveits-Prantsusmaa

Poola-Saksamaa-Luxemburg-Ðveits-Prantsusmaa

15.10.2011 18:57
#1
Sügisene 6-nädalane reis viis meid Poola-Saksamaa-Luxemburg-Ðveits-Prantsusmaa.
Otsustasime Poolat läbida põhja poolt ja vaadata kuulsa Sopoti üle ja ei kahetse. Enne Sopotit peatusime väikelinna Mikolajki kämpingus, mis jättis väga hea mulje oma mõnusa järveäärse linnaosaga ja rannapromenaadiga. Sealt edasi aga Sopot, kus on nii võimsad hotellid-lossid koos lossiaedadega, et meie Kadrioru lossid kipuvad nendele alla jääma. Rand oli väga ilus ja suur, koos oma tohutu suure muuliga, millel jalutamise eest pead maksma 5 zlotti.
Edasi oli suund Saksamaale Schloß Holte-Stukenbrock'i Hollywood-Safariparki. Soovitan kindlasti lastega sinna minna, kuna saab autoga sõita loomade seas ja atraktsioonide osa on võimas. Lisaks kogu päeva jooksul igatsugu show'd ja pileti (25EUR) sees on kõik atraktsioonid, show'd ja loomapark.
Järgmine sihtkoht oli Luxemburg. Võrdlemisi tore ja odava(1,17) kütusega koht.
Edasi Saarburg, mis oli fantastiliselt ilusa väikse vanalinnaga. Ka järgmine väikelinn Freiburg võlus meid oma vanalinnaga. Meile üldse meeldivad väikelinnad rohkem. Edasi aga juba Ðveits, mis oli väga ilusa loodusega aga kallis. Luzern oli tore ja tahtsime ka Pilatuse mäele minna, kuid jätsime ära, kuna see oli ainuke mäetipp, mis oli kogu aeg pilve sees. Kämpingus olime Horw'is - Steinibachried ja ühel hommikul pakkisime ennast ilusti valmis mäe otsa minema, seljakotid ja puha, kuid vaatamata päikesepaistelisele ilmale oli Pilatusel ikka pilv peal. Nii käisime niisama Luzerni peal ringi ja kui õhtupoole kämpasse tagasi jõudsime, hakkas pilv tasapisi mäe pealt lahkuma. Nii lahkusime Luzernist ka meie. Teel Genfi peatusime Aeshi Panorama camping'us, mis oli üle 900m kõrgusel ja vaade oli ikka väga ilus küll. Genfis olime kämpingus Pointe a la Bise, kus anti lisaks ka tasuta bussipiletid linna külastamiseks. Kuid Genf jättis nii külmaks, et jätkus ainul ühest külastuspäevast.
Edasi aga otsustasime minna Prantsusmaale ja kohaks Aix-Les-Bains. Vot see oli koht meie jaoks, kus veetsime 2 nädalat rannapuhkust. Fantastiliselt ilus järv Lac Du Borguet puhta ja sooja veega, oma kilomeetrite pikkuse rannapromenaadiga ning ümbritsevate mägedega. Kämpinguks Du Sierroz väga heas kohas. Üllatuseks anti seal kogu kohalolemise ajaks bussisõiduks kaardi, nii et võisid sõita linna vahet kasvõi mitu korda päevas. Kesklinn ei olnud kaugel, käisime ka jala sinna. Kuna me oleme sellised jala käia tüübid, siis meeldiski see koht just oma võimalustega jala ringi käia, nii promenaadil, kui ka mäe otsa.
Sealt käisime ka rongiga Annecy'is, mis jättis samanimelise järve ja vanalinnaga väga hea mulje.
Prantsusmaalt tulime siis läbi Ðeitsi otse Saksamaale Bodensee kanti ja kahjuks ei saanud me sellest kohast õiget pilti, kuna sattusime just uduste päevade kätte, kuid sinna ma lähen kindlasti tagasi.
Kämping Murner See oli nii toreda koha peal, mis jälle meile sobis, kuna seal on nii palju matkamise võimalusi ümber järvede ja järvesid oli seal ikka palju küll.
Tagasiteel käisime ka Sulzemoos'i karavanikaupade poes, kust ei saa ilma ostudeta ära tulla, kõik on ju käega katsutav.
Osa pilte on üleval:
www.facebook.com/media/set/?set=a.286094531418652.82671.100000543231536&type=1&l=43fb325ae6

Palun Sisene või Loo konto vestlusega liitumiseks.

Moderaatorid: Ivar Kalev