Et kõik ausalt ära rääkida, pean ma alustama sellest, kuidas me Kiilikesga...
Selline klassikast pärinev algus sobiks siia päris hästi, aga ma natukene töödeldult sõnastaksin selle niimoodi:
Et kõik ausalt ära rääkida, pean ma alustama sellest, kuidas me 2009 aastal ühes horvaatia kämpingus koos sloveenidega kohalikku samakat jõime:)
Seal tulid jutuks lähiümbruse vaatamisväärsused ja sloveenid küsisid, et mida kuradit te kõik sinna Postojna koobastesse ronite, kui on olmas palju vägevamad koopad nimega Skocjanske jame. Kuna ma Postojnas olin juba tõesti kaks korda käinud, siis otsustasime sel suvel külastada just Skocjanske jame´t. Ette rutates võin öelda, et me ei pidanud kahetsema.
Skocjanske jame asub samanimelises regionaal looduspargis. Orientiirideks on linn Koper (34 km kaugusel) ja väike linnake nimega Divaèa, mis asub 4 km kaugusel. Viidad hakkavad tee ääres näitama juba mitukümmend kilomeetrit varem. Koordinaadid: N45,663 E13,9891
Meeldivateks külgedeks oli juba see, et parkla oli tasuta ja piisavalt suur, ruumi piisavalt ka matkaautodele. Pealegi on seal oluliselt vähem rahvast ja tunglemist, kui Postojnas. Ainuke asi, mida peab jälgima, et viimane grupp stardib kell 17.00 ja hiljem enam ei ole seal midagi teha.
Pileti hind oli 14 eur täiskasvanu ja 6 eur lapsed.