Palun Sisene või Loo konto vestlusega liitumiseks.
Ehh, sa ei saa üldse pihta, milleks teabenõue vajalik on. Teabenõudega saab selgeks, millisel alusel antud haldusakt koostatud on ja kas see on legaalne. Kui selle vastusega selgub, et meie(antud juhul küll minu) õiguseid on rikutud või haldusakt tundub ebaproprtsionaalne, siis saab selle saata hindamiseks(hinnagu andmine õiguspärasusele ja kommenteerimine) Õiguskantslerile või halduskohtusse. Kuna Õiguskantsleri hinnang liiklusmärkide kasutamisel on olemas, siis saab KOVile, vastuse puhul selle viite saata ja nõuda märgi eemaldamist(vaie), juhul kui nad ise ei konstateeri valestipaigaldamise fakti ja märki ei eemalda. Peale vaide negatiivset vastust, saab aga halduskohtusse pöörduda ja kohus siis otsustab, kas haldusakt oli seaduslik või mitte.Tamm kirjutas: Ei kujuta ette kui meeldiv oleks seal parkida , teabenõude vastus näpus.
Nagu ma juba enne mainisin, siis sul pööingul puhub tuul ja asjadele sa pihta ei saa. Eesti Vabariigis reguleerivad igasugu käitumismudeleid EV seadused ja nende põhiselt seadustatud alamaktid. Liiklust reguleerib meil Liiklusseadus ja selle alamaktid, millegi piiratakse ja kohustatakse hunnik asju, alustades kumbal pool teed peab liikuma ja millised on meil liiklusmärgid. Peale LS-i on veel terve hunnik seaduseid, mis kohustab ühel või teisel asutusel, ühte või teist tegema, ehk siis KOVidel on kohustus enda haldusalas näiteks liiklus korraldada ja seda peavad nad tegema vastavalt LS-ile ja seonduvatele seadustele ja määrustele(ja ka näiteks standardile). Isegi kui saarlastele meeldiks vasakpoolne liiklus, peavad nad juhinduma LS-ist, sama loogika kehtib ka parkimisele ja selle korraldamisel, sh tasu kehtestamisele. Juhul kui kõik parkimistingimused on seaduslikud ja nende sisse matkaauto ei mahu(ja haldusaktiga on kõik tingimused täidetud), siis nii ongi ja keegi köhida ei saa, seni aga kuni need tingimused täidetud ei ole võib köhida nii et vähe pole ja isegi Arvo A sugused ei saa sellele kätt ette panna.Arvo.A kirjutas: Tähendab igasugu punklitel on õigus parkida seal, kus nemad tahavad?
Ma ei saa aru, kas sul on huvi lihtsalt trollida või diskussiooni arendada? Kõik need toimingud on vajalikud, et asjad oleks seaduslikud. Kui sinu maja ette panna peatumise keelumärk, siis seal peatuda ei tohi ja pollar teeb trahvi, see kas see märk oli õigesti paigaldatud või mitte, ei huvita kedagi. Märgi nõudeid peab täitma, püüa nüüd sellest aru saada.Arvo.A kirjutas: No ja mida sa siis üldse prääksud siin- mine pargi ja kui keegi tuleb midagi ütlema, saada pikalt, sest seaduse järgi on sul täielik õigus seal parkida.
Tundub tõesti, et sul puudub funktsionaalne lugemisoskusArvo.A kirjutas: et inimestel puudub funktsionaalne lugemisoskus ja kontekstist kistakse välja lauseid, mis moonutavad öeldut.
Ma olen püüdnud vaadata asju just selle mätta otsast, et mis võib olla taoliste piirangute põhjus.
Parkimiskohad on seal sõiduauto mõõtudes, paraku isegi sõiduautodele natukene kitsas- külg külje kõrval seistes tuleb ust avades ettevaatlik olla. Striitvjuuga hästi näha. maps.app.goo.gl/Y3f4bnnjus4gqQKu9
2,2m lai karavan, olgu auto või haagissuvila, hõivab koha täielikult, teine samasugune sinna kõrvale ei mahu, seega jäetakse üks koht vahele.
2016 ehk kehtivas standardis on normaalne parkimiskoha laius 2,6 ja erandina väikeparklas (kuni 30 kohta) 2,5 meetrit. Kaubanduskeskuses ja mujal suure käibega kohas minimaalne laius 2,7 meetrit.
Autode tagaosad on haljasalal- kui sel päeval peaks kasvõi niidukid sinna tööle asuma, jääb osa haljasalast niitmata.
Ju siis omavalitsusel oli põhjust see piirang sisse viia.
Loomulikult võib igasugu punklite jaoks sinna viies enimlevinud keeles hoiatussildid panna, aga kui taoline märk on üheselt mõistetav enamikele karavaanaritele, siis on lihtsam sellise lahendusega välja tulla- mõistlik saab aru.
Ka Kuressaare linna algusaastail (ca 1563, kui linnaõigused anti) ei suudetud seda kõike ette näha ning ehitatigi selline kitsaste kivitänavatega ja väheste parkimisvõimalustega linnakene.
Tänane standard näeb ette 2,7m parkimiskohad, erandina 2,5 ja pikkuseks 5m, kui nüüd need platsid oleks joonitud 2,5-2,7 ja pikkusega 5m siis saaks parkla reguleerida maks pikkuse järgi ja selline märk on ka liiklusseaduses olemas. Samas aga välistaks see väga palju sõidukeid, kuna päris paljud sõidukid on juba üle 5m pikkuseks veninud. Need on kõik oleksid, kuna see parkla on sinna ehitatud, siis peaks olema sellel ka projekt ja seal peal ka mõõdud, ning seletuskiri, need on teatud ametid siis heaks kiitnud. Kuna algselt seal ühtegi piirangut ei olnud, siis tähendab parkla on ehitatud vastavalt normidele. See nn pepuga haljasala kohale parkimine ei ole vähemalt Eestis keelatud, küll on see keelatud kõnnitee osas.
Parkla ehitusaja ilmselt leiad kuskilt internetist üles, tänased nõuded ei pruukinud tol hetkel aktuaalsed olla ja paraku ei leidunud tollal ka taolisi helgeid päid, kes karavanide invasiooni oleks suutnud ette näha.
Kui ,,meiesuguseid " teatud kohtadesse (saaremaa) ei soovita, siis oleme viisakad ja jätame minemata?
Ei kujuta ette kui meeldiv oleks seal parkida , teabenõude vastus näpus.
Ma kahtlen, et kellegi elu oleks väärtusetu kui ei ole külastatud saaremaad:)
Teeme omad järeldused ja elame edasi?
Ehh, sa ei saa üldse pihta, milleks teabenõue vajalik on. Teabenõudega saab selgeks, millisel alusel antud haldusakt koostatud on ja kas see on legaalne. Kui selle vastusega selgub, et meie(antud juhul küll minu) õiguseid on rikutud või haldusakt tundub ebaproprtsionaalne, siis saab selle saata hindamiseks(hinnagu andmine õiguspärasusele ja kommenteerimine) Õiguskantslerile või halduskohtusse. Kuna Õiguskantsleri hinnang liiklusmärkide kasutamisel on olemas, siis saab KOVile, vastuse puhul selle viite saata ja nõuda märgi eemaldamist(vaie), juhul kui nad ise ei konstateeri valestipaigaldamise fakti ja märki ei eemalda. Peale vaide negatiivset vastust, saab aga halduskohtusse pöörduda ja kohus siis otsustab, kas haldusakt oli seaduslik või mitte.
Tähendab igasugu punklitel on õigus parkida seal, kus nemad tahavad? Koristage see märk ära, sest MINA tulen...
Aga kui tuleb sinna tavaauto ja tahab parkida, aga kõik kohad on karavane täis, kas siis temal pole mingeid õigusi
Ehk varsti saadaksegi aru, et eestis on üks liiklusmärk puudu ja tehakse taoline märgistus seaduslikuks .......
Ehk peale sinu teabenõuet otsustabki linnavalitsus asja teisiti korraldada ning pannaksegi viies keeles plakat üles ning lisatakse juurde trahvisummad. Omavalitsus võib vabalt su kukrut kergendada, ka neil on omad õigused.
just nii see ongiEesti Vabariigis reguleerivad igasugu käitumismudeleid EV seadused ja nende põhiselt seadustatud alamaktid. Liiklust reguleerib meil Liiklusseadus ja selle alamaktid, millegi piiratakse ja kohustatakse hunnik asju, alustades kumbal pool teed peab liikuma ja millised on meil liiklusmärgid. Peale LS-i on veel terve hunnik seaduseid, mis kohustab ühel või teisel asutusel, ühte või teist tegema, ehk siis KOVidel on kohustus enda haldusalas näiteks liiklus korraldada ja seda peavad nad tegema vastavalt LS-ile ja seonduvatele seadustele ja määrustele(ja ka näiteks standardile). Isegi kui saarlastele meeldiks vasakpoolne liiklus, peavad nad juhinduma LS-ist, sama loogika kehtib ka parkimisele ja selle korraldamisel, sh tasu kehtestamisele. Juhul kui kõik parkimistingimused on seaduslikud ja nende sisse matkaauto ei mahu(ja haldusaktiga on kõik tingimused täidetud), siis nii ongi ja keegi köhida ei saa, seni aga kuni need tingimused täidetud ei ole võib köhida nii et vähe pole
No ja mida sa siis üldse prääksud siin- mine pargi ja kui keegi tuleb midagi ütlema, saada pikalt, sest seaduse järgi on sul täielik õigus seal parkida. Milleks mingeid teabenõudeid saata kui sa niigi tead, et sul õigus seal parkida? Omavalitsused võivad igasugu märke välja mõelda,
Kõik need toimingud on vajalikud, et asjad oleks seaduslikud. Kui sinu maja ette panna peatumise keelumärk, siis seal peatuda ei tohi ja pollar teeb trahvi, see kas see märk oli õigesti paigaldatud või mitte, ei huvita kedagi. Märgi nõudeid peab täitma, püüa nüüd sellest aru saada.
Muideks, on täiesti seaduslikult olemas lisateatetahvlid, millega saab kehtiva liiklusmärgi alla kruvida ja on olemas auto registreerimistunnistus, millel kirjas kas tegu sõiduauto, veoauto või elamuga jne- konkreetse kirjaga silt märgi alla ning iga juhiluba omav isik peaks kohe aru saama, milles point.
Igastahes mulle ei meeldi see märk seal ja Tehumardil (ja veel kuskil), kuigi ma ei käi neis parklates parkimas ei matkaautoga ega kergsõidukiga. See näitab suhtumist. Kuradi karavaanarid, käige nahher. Ja kui me sõidame kuskile kaugemale, siis seal pannakse märke üles, sest te ju ka keelate meil parkida oma parklates. Ja nii laieneb koguaeg vihkamine.
Ja lõpuks. Kes käib kisamas linnavalitssuses, et teiste jaoks pole ruumi. Ma üldse ei välista, et need on kämpingute omanikud. Tehumardil seisab parkla koguaeg tühi, aga karavanid parkida ei tohi. Miks? Sest kõrval on ju ometi tasuline plats. Tooge raha platsi omanikule. Ärge jätke raha ainult poodi ja tanklasse...
Kuigi jah tõendeid ei ole aga kuidagi koledasti nagu paistavad sellised "prääksub nagu part" tüüpi juhtumidEhk lõpetaks selle kämpinguomanike vandenõuteooria ketramise?
Kui mingeid tõendeid ei ole, siis on see lihtsalt nõme käitumine.
Palun öelge mulle mis on selle karavani pildiga märgi number liiklusseaduses? Ei olegi, see on lihtsalt pilt posti otsas. Lisatahvel on veel enamvähem seaduslik. Aga mille kohta see lisatahvel siis käib? Märki ju pole olemas.
See seal ikka suuresti lähikämpinguomanike lobitöö.
Millest selline arvamus, et mul on õigus oma karavaniga igal pool parkida(ööbida) ja keegi ei tohi köhatada? Võib olla ongi see nahher suhtumine sellest, et leidub neid, kes lendavad kohale oma mina ja maailm suhtumisega või endast laga maha jätavad ja maaomanik peab siis koristama? Selline ülimalt enesekeskne maailmavaade karavani rooli tagant teeb asja veel hullemaks. Parkla omanik peab hoolitsema parkla toimimise eest ja kui talle ei meeldi karavanid, sest võivad olla mõned halvad kogemused, siis tuleb seda aksepteerida.
Kui on soov asju viisakalt ajada, võiks ju mõne parklaomanikuga kontakteeruda ning keelu põhjus selgeks rääkida. Vaevalt nad suhtlemisest keelduksid, kasvõi klubi kaudu.
Tulles veel korraks tagasi selle Saarte Hääle pildi juurde, siis paar asja on kindlasti valesti või kahetimõistetavad......
Kiri sildil räägib karavanidest, pilt näitab haagissuvilat- millist tüüpi siis konkreetsemalt piirata tahetakse. Pildil olevad sõidukid on nö matkaautod, elamuautod, wohnmobil, motorhome, aga caravan inglise keeles pigem haagissuvilaga kooslus.
Ajakirjanik oleks ka võinud natukene rohkem kodutööd teha ning linnavalitsusest uurida, millest taoline märgistus ja kui seaduslik see on ning mis tagajärjed ootavad "loata" sisenejat. Niiet poolikult teostatud töö nii linna kui ajalehe poolt, kasvõi tekst tahvlil oleks võinud lisaks ka ingliskeelne olla.
aga nii see ju ongi - muidu meil ei oleks kohtuidTüüpiline Eesti argipäev, igaüks on veendunud, et just temal on õigus.
Ei saa ju niimoodi ometi olla , et punklil on täiesti seaduslik alus teha teabenõue ja Arvol toetada omavalitsuse tegevust.
Arvan samuti, et omavalitsuse tegevus on arusaamatu ja alusetu-keelekasutusest rääkimata ,kuid teame viimase aja meediakajastustest, et seadused kehtivad kodanikele , mitte avalikule sektorile.
Kindlasti peavad asjad korrektselt korraldatud olema ,muidu tekkib anarhia! Paraku kipubki siin riigis igaüks oma tahet realiseerima meetodeid ja vahendeid valimata!
Aga meie kogukond võiks omavahel siiski elementaarset viisakust üles näidata, üks kõik kui arusaamatu teise seisukoht on !
Arvo, miks peaks lõpetama kämpinguomanike vandenõuteooria? Teooria on üsna usutav,kedagi ju otseselt ei süüdistata , et tõendeid oleks vaja , kas Sinul on tõendeid , et antud parklas on nn. karavanikogukond ,,laga" maha jätnud - nagu sa väidad?
Kus on kirjas, et ma toetan omavalitsust?
Mis on igasugu foorumite ja kommentaariumite häda, siis just see, et inimestel puudub funktsionaalne lugemisoskus ja kontekstist kistakse välja lauseid, mis moonutavad öeldut.
Ma olen püüdnud vaadata asju just selle mätta otsast, et mis võib olla taoliste piirangute põhjus. Mitte kuskil pole ma kiitnud, et vot õigesti teevad, tulebki piirata. Ei meeldi ka mulle ametnike suva ja neid näiteid võib tuua ka muudelt elualadelt, kus nad omavolitsevad üsna agaralt, aga ma ei ole seda tüüpi inimene, kes tuleb kuskile rusikaid vibutama, et mul on õigused ja mind ei koti.
See märk ei kohusta hetkel millekski ning mine ja pargi, aga kohe läheb lahti suur kisa, et meie õigusi piiratakse. Vaatame, kas linnavalitsus reageerib sellele teabenõudele, aga selle asemel tuleks siiski küsida, et miks nii tehti.
Ja veelkord kivi Saarte Hääle kapsaaeda- tee siis üks korralik uuriv ajakirjanikutöö ning selgita avalikkusele asja tagamaid, aga lihtsalt üks foto lehte panna ja mingi mõttetu kommentaar alla- see ei ole ajakirjandus.
Arvamus - õigus parkida "karavaniga" igalpool(kus pole keelatud) annavad EV seadused, nii nagu sa võid väikese autoga parklas magada võib seda teha "karavaniga" Ehk kokkuvõtvalt EV-s ei ole seaduse tasandil erisusi sõidukite "tüüpidel"(va maksustamine, kus eraldi teine liigendus). Kõik parklad mis osutavad avalikku teenust peavad lähtuma kehtivast seadusandlusest ja erisusi(piiranguid) saab kehtestada ainult seaduse(või selle alamakti) põhiselt. Legaalne parkimise korraldamine saaks olla näiteks B-kategooria või C-kategooria liigendusega, samuti nagu juba eelnevalt viidatud, pikkuse või laiuse põhiselt, kui oleks mingi loogiline vajadus siis ka kõrguse põhiselt. Praegune lähenemine "karavan" ei ole ei seaduse põhine ega ka võrdse kohtlemise põhine(näiteks punased autod on keelatud), olgu siis need tagamaad millised tahes. Kui kunagi EV LS jõuab nii kaugele, et hakatakse ka "karavani" põhist sõidukit eraldi käsitlema, siis vaatame edasi, seniks ootame, et "karavani" koheldakse nagu B-kat sõidukit või C-kat sõidukit.