Palun Sisene või Loo konto vestlusega liitumiseks.
Aku blokid ikka 2,2V. Juhtmed tuleksid peenemad, muud suurt vahet ei ole, vase kulu väheneb. Veokatel on 24V kui pikad liinid (tagatuled haagisel) siis kaod väiksemad ja juhtmed peenemad. Aku aga tuleb kallim, akukeskuses on väike lennuki pliiaku 24V vaatamiseks mingid 60ah. Kunagi olid sõiduautodel 6V akud ja ka töötasid, olgugi, et starteriga oli probleeme ZIS 110-l oli näiteks ja see oli sellisel masinal tõeliselt ekstreemne lahendus, ise olen seal kunagi pusinud. Elektriskeem oli keeruline ja 6V korral kippusid klemmid voolu takistama, ülemineku takistus ja otsi viga miks 6V asemel on 4,8V, Mossel 400 ja 401 oli algselt samuti.nootsii kirjutas: Koosneb aku ka 48v puhul tänapäevase tehnika puhul ikka ju ca 4v -st tükidest. Laadimis-tühjenemis voolud võivad rolli mängida kui 3+ Kw inverter küljes on. Juhtmetes on kindlasti väiksemad kaod. 48v võib olla ka soodsam teha kuna nt sakslased räägivad tavaliste autode puhul annaks 48v -le üle minek 7-10% kokkuhoidu (kütuses puhul ma pakun, pole täpsustatud ju)
24 volti neil ikka starteri pärast.tiit kirjutas: ... Veokatel on 24V kui pikad liinid (tagatuled haagisel) siis kaod väiksemad ja juhtmed peenemad. ...
tiit kirjutas: Akud mis tulevad uue autoga kaasa peavad kordades kauem vastu kui poes müüdavad n.n. "kvaliteetakud". Minu Dacia Logan 2006a. on siiani tehase akuga sõitnud ja isegi külmkäivitusel pole probleeme olnud. BMW 540-l aga sai boschi uus aku 2-3a läbi, mitte, et oleks lühises aga mahutavus vähenes ja talvel enam ei jõudnud. Lihtsalt seetõttu, et aku oligi "planeeritud tööajaga" see logani aku on tänapäeva mõistes KOHUTAV EKSIMUS JA PRAAK mis ei luba tarbida!