Turvarihmad.

Turvarihmad.

01.02.2014 13:15
#1
Tere!
Uus hooaeg peagi siis algamas,aega mõelda teemadest mis eelmisel aastal muret tegid...Nimelt,mul siis 1997 aasta Rimor,passis viis istekohta ja tagumistel pole ohurihmu.Tean,et neid pole vajagi,aga ikkagi kuidagi imelik kui kodanikud seal vabalt hõljuma pääsevad.Kas on keegi leidnud mingi lahenduse,on rihmade puudumine teilegi muret valmistanud? Tänud ette!

Palun Sisene või Loo konto vestlusega liitumiseks.

Re: Turvarihmad.

01.02.2014 23:03
#2
Eks mulgi selliseid muresid.
Lada 2102, taga puuduvad turvavööd. Vahepeal oli mosse 2141, jälle taga turvavööd puudu. MB410, pole turvavöösid olemas.
Imelik on sõita ilma turvavöödeta. Kui aga tehasest pole pandud, siis ei peagi olema ja ülevaatusel pole ka probleeme. Ise turvavarustust panna ei tohi.
Kui aga paned ja kellegile ei kaeba, siis ka sulle mingit halba ei tehta. Turvavööd on tänapäeval nii tavalised, et nende kinnitust küll keegi kontrollima ei hakka. Pane siis kasvõi plekikruvidega.
5o9279o

Palun Sisene või Loo konto vestlusega liitumiseks.

Re: Turvarihmad.

11.02.2014 12:28
#3
Mul on 91 aasta Peugeotile ehitatud Hymer, millel on passis 6 kohta aga nagu sa ka kirjutasid ei ole see ei sinu ega ka ARKi meestele probleem. Minule oli põhi mure kuidas tited tagumisele istmele suruda selliselt, et esiteks oleks neil võimalik sõidu ajal uinuda ja mitte kohe esimese pidurdamise peale seejärel välja kukkuda, teiseks nende võimaliku aheldamise mõte ja kolmandaks muidugi turvalisus.
Seega sai ette võetud turvarihmade paigaldus. Turvavööd ostsin sellised aga paigaldades selgus, et oleks vist võinud osta veoauto versiooni, sest see on väidetavalt pisut pikem. Siiski läks kõik hästi ja väikese ümbertõstmisega sai probleem lahenduse.
Väliselt näeb tulemus välja selline

Lukustusvarre ots on väliselt selline

siseküljest jäi samast asjast pilt tegemata aga auk on puuritud läbi tooli hoidva konstuktsiooni.
Alumised rullikud paigaldasin kohale, kus enne oli mingit sorti varras, mis oleks justkui pidanud toetama keskelt tooli aga päris sihtotstarve jäi arusaamatuks. Ühesõnaga ma lõikasin selle pooleks ja tegin sellest rullikute hoidjad.

Selleks, et kogu komplekt omavahel ära siduda, lisasin ma ühest turvavöö kinnitusklambrist teise jooksva trossi, mis omakorda läheb piki tala alt läbi ehk on seotud kogu maja raamiga. Tundus mõttena turvalisem.
Augud puurisin läbi dušhiruumi seina ja teisele poole panin lihtsa ehituskonstruktori plaadi, mille omakorda sprayga valgeks värvisin.

Tänaseks on lisamata veel valge seina poolsed lengikorgid, mis varjavad ära esialgselt liiga kõrgele puuritud augud.
Teist korda oleks lihtsam ehitada. Nagu alati.
Ehk on abi. Kui on veel küsimusi vastan meeleldi.

Lisatud failid:

Palun Sisene või Loo konto vestlusega liitumiseks.

Moderaatorid: Ivar Kalev