Kaubikusse lisaistmed

Kaubikusse lisaistmed

03.04.2025 12:09 - 03.04.2025 12:09
Tere

Plaan kaubikust matkaauto teha. Kes teinud, lisaistmeid lisanud ja transpordiametis legaliseerinud? Ootaks infot. 
Viimati muutis: 03.04.2025 12:09 ra1x.

Palun Sisene või Loo konto vestlusega liitumiseks.

Re: Kaubikusse lisaistmed

03.04.2025 12:48
Tere

Lasin neil kunagi ümberehituse teha ja julgen seda kohta soovitada ka info küsimiseks  Bennett
Tervitades,
Priit Peljo
Klubi Eesti Karavan liige 748
Tel 53315713

03.04.2025 12:57
Jah, uurisin ka sealt ja veel ühest kohast aga mõlemad räägivad ainul uutest istmetest. Pole ju loogiline, et ainult uus iste on turvaline ja sobib transpordiametile.

03.04.2025 13:10
Küsimus on vastutuses.
Paigaldaja ei saa, taha, julge anda garantiid ja vastutada temale tundmatu asja eest.
Muidugi on seal ka oma osa, et kuna paigaldada võivad ainult teatud sert. ettevõtted siis oled sa sundolukorras.
Mina ei tea lähiajast peale uute istmete paigalduse juhtu kus kasutatuga oleks saadud asi tehtud aga ega ma palju tea kah.

03.04.2025 13:38
Kaubikud ja istmetega bussid tulevad samast tehasest. Kaubikule visatakse vineer põrandale, selle peal kaubakinnitusaasad ja kogu lugu. Istmetega variandil vineeri pole, põrandal on vaip ja selle peal kas siinid või tavakinnitused. Kõik need kered on nagunii universaalsed, st kogu augumajandus on eelnevalt valmis stantsitud ja kui vineer ära võtta, siis peaks need seal näha olema. Romulast tuleb leida vajalikud jupid ja need põranda külge kruvida ning põhimõtteliselt näeb asi lõpuks välja nagu tehasest tulnud, sest külge on kruvitud tehasetoodang. Selline on minu nägemus asjast, aga see ei pretendeeri muidugi absoluutsele tõele. Üldiselt võiks siiski suhelda transpordiametiga ja kui juba helistatud ümberehitusfirmadesse, siis oleks ju võinud küsida, et miks vaid uued. Suu on selleks, et rääkida ja küsimusi esitada, kõrvad selleks, et vastuseid kuulda ja pea selleks, et kogu info läbi seedida ja vastavalt tegutseda.

03.04.2025 13:41
Suhtlen transpordiametiga juba ka aga huvitab samuti kuidas keegi hakkama saanud. Uurisin ka ümberehitusfirmast aga paljudele küsimustele ei vastatud, lihtne lühike vastus, ainult uued.

03.04.2025 14:01
Eks siis võibki eeldada, et tegu turvalisusega ja nemad peavad andma garantii ja romulast toodud iste ei pruugi seda garantiid tagada, samas on see nende leib kui saavad uued istmed müüa. Ümberehitus on ju sisuliselt uue asja ehitamine ning vana asja kasutamine selle töö jaoks pole seega aksepteeritav.

03.04.2025 16:09
Sellised asjad tuleb ette mõtelda. Osta selline kaubik, kus rohkem istmeid sisse vormistatud. Saad ilma probleemideta hakkama ja odavamalt ka. Kui istmeid rohkem, siis välja võtmine ei tekita probleeme.
Üks kõrvaline küsimus ka. Miks just kaubikust tahad teha? Lihtsalt huvi pärast küsin, et teada saada, miks kaubik on parem, kui buss.
5o9279o

03.04.2025 16:14
Ei ole vaja mulle moraali lugeda. Muidugi oleks bussist lihtsam teha aga selleüle praegu arutelu ei käi. Kaubik hea hinnaga käes, mis muud.

03.04.2025 16:27
Ega ma polegi moraali lugenud. Mul oli ka kaubik soodsalt käes, nüüd takkajärgi mõtlen, et oleks võinud teise masina aluseks võtta. Mul muidugi teised põhjused, kui sul.
Räägitakse, et kaubikust on parem matkakas teha, sest siis ei saa aru, et matkakas on. Ma pole veel aru saanud, miks "peidetud" matkakas parem on. Sellest tekkiski küsimus.
Aga vabandan kõrvalepõike eest.
5o9279o

03.04.2025 16:46
Võta vahesein ära ja pane istmed sisse ongi buss 😀 hetkel vaadates ega 2 lisa kohapärast odavam ei oleks tulnud buss võtta. Registreerimine topelt hinnaga(juhul kui pole juba tasutud)+ need ise ka hinnalisemad. 2 lisakoha eest üle 2000 euro maksta tundub hetkel ulmeline arvestades, et ei ole vaja mingit nahast istmeid jms luksust.

Moderaatorid: Ivar Kalev