TESA Autolift 4 Probleem - üks jalg ei tõuse üles.

TESA Autolift 4 Probleem - üks jalg ei tõuse üles.

24.12.2021 15:16
#1
Tervitused,

Pärast pooleaastast liikmeks olemist jõuan mina ka oma esimese postituseni! Sai kevadel soetatud paar aastat vana Mobilvetta täisintegreeritud matkauto. Siiani avastamist olnud julgelt, ning selle poole aastaga ~15 000 km maha muratud! Igati vinge ja kõik lahe - eluviis, millega võib harjuda!

Nimelt eelmine omanik on autole alla pannud TESA Autolift 4 hüdraulilised jalad, mis siiani väga mugav olnud! Nüüd on aga (külmast tingituna?) probleem tekkinud. Sai siin selle suure külmaga üks nädalavahetus reisul käidud ja ikka ööseks jalad alla - väljas oli ~-20 kraadi, kui see kõige külmem nädalavahetus mis meil siin mõni aeg tagasi oli! Kõik igati vinge, kuni hommikul vaja jalad üles tõsta. Jalad tõusid küll üles, kuid üks mootor ei jäänud õigel ajal seisma ja läks "üle", vastu põhjaraami (õnneks, midagi katki ei teinud, kui jalal endal mingit probleemi pole?). Samal päeval kohe korda ei saanud, aga kuna jalad olid üleval, sai sõit edukalt ja ilma probleemideta tehtud, et koju jõuaks! Süsteem küll piiksus (saab aru, et midagi on "paigast ära", aga kojusõit oli rõõmsameelne sellegipoolest... Nüüd käimapannes enam tavarežiimis jalgu opereerida ei lase..

Nüüd aga aega lähemalt uurida, ning manuaal läbi loetud (failina lisatud), proovisin ükshaaval jalgu liigutada kalibreerimise režiimis. Kõik jalad tulid ilusti alla, aga üks jalg - seesamune probleemne jalg ei lähe enam üles tagasi. Liigub alla ilusti ja tõstab sellega autot, aga kui väljaliikuv osa sisse tagasi jõudnud ja peaks end  sõiduasendisse "üles tõstma", siis lihtsalt ei liigu ülespoole edasi enam. Ehk siis praeguse seisuga sõita ka enam ei saa, kuna jalg on all koguaeg, ja ei suuda end üles tõsta. Muidu alla tuli sõiduasendist see jalg ilusti ilma probleemideta, ja kõrgus üles alla liigub nii kuis peab, aga kui üles peaks end tõstma hakkama, siis sekundi tõstab, (nii ~5 kraadise nurga alla, ning edasi rohkem ei lähe. Jalga saab ise käega tõsta, aga üles sõiduasendisse ta ei jää - vaadates manuaali lk 10, peaks kalibreerimise režiimis siis limit switch'e seadistama, aga manuaali järgi peaks jalg ikka üles minema - kas see võib tähendada mingit suuremat kahjustust jalal, või midagi täitsa paigast ära läinud? Auto alla keeruline minna, aga kõrvalt vaadates midagi silmaga nähtavat valesti pole. Ei taha väga uskuda, et midagi seal sees lihtsalt jäässe läinud ja ülessulatamine aitab, kuna kui vesi sisse pääsenud kuskile, see juba viitab suuremale probleemile?

Kas on kellelgi midagi sarnast olnud, ja kuidas on lahendatud, või on pakkuda varianti, kuidas oma jõududega seda proovida lahendada?

Soojad pühadetervitused,
Meelis

Lisatud failid:

Palun Sisene või Loo konto vestlusega liitumiseks.

Re: TESA Autolift 4 Probleem - üks jalg ei tõuse üles.

24.12.2021 19:26
#2
Teoreetiliselt võiks seal olla lõpulüliti, mis ülemises asendis tõstmise ära lõpetab. Vaata, kirjelduse järgi tunduks nagu lõpulüliti oleks rakendunud või rakendub kohe jalga tõstma hakates.

Palun Sisene või Loo konto vestlusega liitumiseks.

Re: TESA Autolift 4 Probleem - üks jalg ei tõuse üles.

24.12.2021 19:33
#3
Mina alustaks sulatamisega ja siis vaataks lõpplülitud üle ja võrdleks teiste tervete jalgadega.
Ilmselt talvel sõidust seal miskit jääs, miks ta muidu algselt üle läks.

Palun Sisene või Loo konto vestlusega liitumiseks.

Re: TESA Autolift 4 Probleem - üks jalg ei tõuse üles.

25.12.2021 09:42
#4
No ma ise kahtlustasin ka, et midagi läks jäässe ja paigast ära. Käisin veel nikerdamas, ning sain probleemi lahendamas! Panin jälle kalibreerimise režiimi, ning pooljuhuslikult üksikult seda jalga liigutades vajutasin mitu korda järjest üles tõstmise nuppu, ning sain teada, et ta ikka tõstab paari kraadi kaupa üles. Paarkümmend korda nuppu vajutades, ja jalg oli jõudnud ilusti sõiduasendisse.

Sealt edasi sai süsteem aru, et kõikide jalgade asendid on õiged, ning nüüd kõik töötavad/liiguvad ilusti koos, nii nagu tavaliselt peab!

Tänud mõtete eest!
Järgnev(ad) kasutaja(d) tänas(id) sind: Ivar Kalev

Palun Sisene või Loo konto vestlusega liitumiseks.

Re: TESA Autolift 4 Probleem - üks jalg ei tõuse üles.

25.12.2021 17:37
#5
See ilus  lugu oli üks Jõuluimedest ,Hüva jõulu kõigile!
Järgnev(ad) kasutaja(d) tänas(id) sind: Ivar Kalev, Priit Peljo

Palun Sisene või Loo konto vestlusega liitumiseks.

Moderaatorid: Ivar Kalev