Palun Sisene või Loo konto vestlusega liitumiseks.
Ma ei tea kuidas sinul, aga nendel itaallastel on üldiselt trepiastmed, mis on elamus sees, igasuguse isolatsioonita ja lisaks veel oli mul ka seal õhuava.Kajunen kirjutas: Tere
Mida annaks veel teha, et sõiduajal salongis vaiksem oleks?
Kabiiniosa olen täielikult üle käinud(põhi ja uksed täielik mürasummutus ja heliisolatsioon+uus heli). Ette tulevad ka logarid ja lisan koopasse pigimatid.
Ise olen mõelnud tagumiste logarite peale, aga pole poolintegr. sobivaid leidnud. Kas midagi annaks veel teha?
Autoks uus McLouis MC4.
Nagu mainisin, siis tegelikult on mu buss juba praegu üle keskmise vaikne. Aga selle müra ja heliteemaga mul on isiklik kiiks, niiet tahan maksimumi välja võttaPriit Peljo kirjutas: Uskumatu, et mis mureks ja millega tegeletakse.
Väga tublid!
eavp kirjutas: Ma pole päris nõus, et isolatsioon on tingimata suur mass.
Kui kasutada X trem Isolatorit
siis see on siiski üsna kerge toode.
Pigimatt, ükspuha mis paksuses annab aga juba märkimisväärse kaalu.
Müra summutab ka osade suurte pindade fliisiga või porolooni aluspinnaga kangaga üle kleepimine. Ka siin ei saa rääkida suurest kaalulisast.
Kui aga auto uksed valimatult pigimatti täis tampida, on see tõesti liigne ülekaal, mida igapäevaselt kaasa vedada.
Telgivai kirjutas: ei saa samuti nõustuda
......
ei tea miks küll kõik oma autosid pigitavad aga mitte ei osta humanast odavat fliisi riiet ?
lihtsalt ei toimi see asi nii
sõidumüra mida siin taga aetakse on vibratsioon ja seda summutab mass mida fliisil ei ole
ilu nõuab ohvreid ja vaja on leida kompromiss kaalus ja müras
tahad õlut külmkapis hoida jätad uksed pigitamata tahad vaikset sõitu kleebid õlle jagu pigi ukse sisse
eavp kirjutas: ...Ikka ja jälle ainult nendesse kohtadesse, kus on oht, et kere plekk hakkab vibreerima. Nii et tehased ei pane pigimatte müra vastu vaid hoopis vibratsiooni vastu...
eavp kirjutas: ...Ometi ei saavuta ükski neist pigimatitatud autodest ligilähedaseltki seda sõiduvaikust, mis on juba tehases vaikseteks ehitatud automudelitel.
Huvitav küll , miks ?...
eavp kirjutas:
Huvitav fakt on see, et autotehased panevad uuele autole pigimatti minimaalselt.
Ikka ja jälle ainult nendesse kohtadesse, kus on oht, et kere plekk hakkab vibreerima. Nii et tehased ei pane pigimatte müra vastu vaid hoopis vibratsiooni vastu.
Motamees kirjutas: ... Ja huvitav oleks teada eavp vastust, miks pandi majade vahelagede peale vanasti liiva, mitte sammalt, ega lambavilla.
Seda kõike ei jõuagi siin lahti vaielda. Fakt on, et kodused meetmed jäävad lõpuks ikkagi nõrgaks. Autot ju keegi ümber ehitama ei hakka. Kõige selle teada saamiseks olen lõhkunud tükkideks mitmeid masinaid. Ühe tehase 2000a lipulaeva lõhkusin ainult selle pärast täiesti tükkideks, et teada saada, mis "karul" kõhus on. Ja seal oli palju huvitavat.
Küsimus jäi nüüd natuke arusaamatuks. Kui näiteks toodud autodes, siis tehase poolt on raadio ja kõlarid mõlemas. Ka tagaosas.Telgivai kirjutas:
kuidas töötab kõlar ?