Palun Sisene või Loo konto vestlusega liitumiseks.
Nii on. Aga lamelli puhul peab meeles pidama, et need testides näidatud ülihead tulemused kaovad rehvi kuludes ja vananedes (seistes) väga kiiresti. Samas, kui naastrehvi sooritusvõime püsib suhteliselt stabiilselt mustri ja naastude lõppemiseni.Täna on lamellrehv oma arengus naastrehvile juba nii lähedale tulnud, et mina ei näe enam pôhjust naastu kasutamiseks. Hea lamell peab ka jääl eeskujulikult.
Illar kirjutas: Tegelikult on ju naastu ja lamelli kõrval olemas ka kolmas variant - naastudeta talverehv. Ehk siis naastrehviks mõeldud, aga naelutamata jäänud rehv. See oleks minu kindel eelistus lamelli ees, kui peaksin liikuma lumistes piirkondades, kus naastu kasutada ei tohi.
Tegelikult ei taha, aga kuidas ma Sulle ikka ära saan öelda!Illar, kas tahaksid põhjendada miks eelistad naastudeta naelrehvi lamelli ees?
No profid rallimehed ei ole sinuga samal arvamusel. Vaata nende talverehve.Arvo.A kirjutas: ... Seega rehvi laiuse muutmine sentimeetri jagu vähemaks ei anna talvel küll mingit erilist "läbilõikamise" efekti, aga puhtal pinnal, kasvõi kinni sõidetud lumel, on laiema rehvi kontaktpind teega siiski suurem ja kindlam.
Jah sellega nõus. Tõin aga näite ka igapäevaelust, kus minu sõiduautol kitsad kummid. Üldse võtsin sõna selle vastu, et sa pole näinud läbilõikavat mustrijälge. Ega ei näe jah, seda tunneb. Pealegi on talvekummil sügav muster, mis osa lõrtsi enda vahele võtab ja siis jälle teepeale laotab.Arvo.A kirjutas: Ralliteemat pole vist mõtet asjasse segada...
Lihtsalt vahemärkuseks, et matkaautoga on võimalik vägagi edukalt rallit sõita Kummid loomulikult kõrged ja kitsad ning sügava mustriga. Kuid see selleks.Motamees kirjutas:Jah sellega nõus.Arvo.A kirjutas: Ralliteemat pole vist mõtet asjasse segada...
tfr kirjutas: Kuna lõunasse minek jäi toona ära, sai valitud lõpuks Continental Vanco Ice Contact naelad. Läheb nüüd teist talve nii, et buss on linnas igapäevasõidukina kasutusel ja megarahul. Väiksel sõidukal on lamellid all - vaheldumisi sõites on eriti tunda, et bussi pidamine on ikka kõvasti parem.
Imre kirjutas: Avaldad ka mis lamellidega tegu sõidukal?