tiit kirjutas: On omal selline .....
Mul on ka siis selline mootor bussil.
Kuigi Tiidu postis kirjeldatud jutt on arusaadav, siiski ühtegi siin viidatud probleemidest ei ole ma täheldanud või pole suutnud tuvastada. Olen sõitnud mägedes pikki tõuse küllalt kõrgete välistemperatuuridega ja vähemalt siiani pole ma kordagi ühtegi hoiatustuld näinud, ega täheldanud mingeid võimsusekadusid vms.
Minu küsimus on kas oled paigalduanud ise mainitud lisanäidikud või on mõni diagnostika porti käiv seade, millega jälgid temperatuure ja rõhkusid? Iseenesest on muidugi hea teada, mis toimub.
Viidatud jutus algavad enamus "probleemidest" liiga kõrgest mootori temperatuurist, mis vähemalt osaliselt on põhjustatud sellest chip tuningust. 25% turborõhu kasvu pole just vähe. Idee järgi peaks sama palju kasvama ka max pöördemoment, ja ka ärajuhtimist vajav soojus.
Samuti pole ma täheldanud tõsiseid probleeme kütuse kvaliteedi muutumisest, mingi 5% võib muutuda kütusekulu.
Paksema õli kasutamisega on nii ja naa, kui üldse talvel ei sõida, nagu meie, siis justkui võiks.
Õlikulu on minu mootoril praegu ca 100g 1000 km kohta keskmiselt. Siin vähem mägedes rohkem, aga ma olen selle siiani pannud käguga pidurdamise kraesse, võibolla eksin.
Veidi teisest vallast on jutt generaatori kohta. Pole seotod konkreetse mootoriga. Pingeregulaatoriga on kõik hästi ja ka võimsust on piisavalt. Oli ka probleem, et kui külmkapp oli taga, siis kippus pinge kuudi süsteemis langaema sinna 13.5 V kanti. Algul kahtlustasin ka generaatori jõuetust, aga tegelikult on probleemid ikkagi juhtmetes. Tegelesin igasugu ühenduste puhastamise ja muuga ning hetkel on pinge kuudis 13.9V kui külmkapp on taga. Mootori akul on pinge 14.2 V, kuna minu Rimori kuudile läheb toide mootori aku +klemmilt. Üks 0.1-0.2V pingekadu kuudi süsteemis selle külmapi poolt tarvitatava vooli juures on mul veel teada, aga siiani pole suutnud ilma lõhkumata lahti saada ühte ühendust. Generaatori väljundis on alati 14.3 volti sõltumata pöörete arvust. Ka tühikäigul kõikide võimalike tarbijate sisselülitamisel.