Külmiku süütaja

Külmiku süütaja

17.07.2020 20:39
#1
Küsimus, kas külmiku gaasi süütaja on patareidega ja kui on siis kuidas vahetada?

Palun Sisene või Loo konto vestlusega liitumiseks.

Re: Külmiku süütaja

17.07.2020 20:41
#2
Külmik vanem elektrolux.

Palun Sisene või Loo konto vestlusega liitumiseks.

Re: Külmiku süütaja

17.07.2020 22:01
#3
"Vanem elektrolux" on suht lai mõiste, kuid minu elektroluxil on piezosüütega. Piezo süütel käib nupu vajutamisel iseloomulik "plõks". Patareidega süüte puhul on nupp lihtsalt lüliti ja mingit plõksu pole.

Palun Sisene või Loo konto vestlusega liitumiseks.

Re: Külmiku süütaja

25.07.2021 20:44 - 25.07.2021 20:47
#4
Kokkutulekule jõudsin seekord neljapäeva asemel öösel kell 3.00, sest pool päeva kulus külmiku moderniseerimisele.
Nimelt eelmisel aastal vahetati Arpel firmas külmiku piezo süütaja. Koos tööga 30.- raha.
Sai vähem kui 10 korda süüdata ja nüüd aasta hiljem see hiinakas keeldus korralikku sädet välja andmast. Sel aastal maksis seal samasugune asi juba 40.- eur ja vahetada oleks tulnud ise.
Loobusin. Sain Matkasuvilatest  umbes 30 euroga elektrilise süüteelemendi külmikule, lisaks veel ostsin süüteküünla ja kaabli.
Nagu pärast selgus kõvera otsaga, ei sobi minu kapi mudelile, millest aru saamiseks läks ikka tubli tund.

Oomipoest pisike 12V aku ja sobiv vajutamisega nupp.
Kaablid külge ja säde iga vajutamisega. Kuna olime juba külmiku suvila põrandale katkunud, ehk siis ka gaasitoru enda lahti keeranud (käib täiesti õiget pidi keermega) siis kohe gaasiga katsetada ei saanud. Igaks juhuks sai vahetatud ka kaabel ja paigaldatud see uus kõvera otsaga süüteküünal. Liiga pikk. No mis siis ikka, kolm milli otsast maha ja kõik kokku tagasi.
Säde oli iga vajutamisega, tuli läks iga kord kui süttis põlema pauguga ja kustus ära.
Põleti väljas siis  kõik töötas, tagasi pannes sama jama. Kui süütasime Mustangi toodetud laetava elektrilise süütajaga, samuti iga kord töötas. Läbi küünla aga sama teema. Säde läheb, kuhu ise tahab, tavaliselt aga leegikontrolli andurisse. Gaas süttib pauguga ja kohe ka kustub. Keera seda kõverikku otsa kuhu suunas ise tahad.
Panime vana küünla tagasi ja ka siis veel vahepeal paugutas. Lõpuks leidus asend, kus 5 korda järjest süütas ja jäi põlema. Ei hakanud õnne narrima, kate kinni, külmik süütas ka kuuendat korda ja siis asjad peale, ning tulema. Gaasiga vedas pooliku pudeliga koju välja.
Esmaspäeval vaatan, kust saab uue süütaja tellida, sest vana on lühema otsaga, kui ühelgi pildil leitu. Siis selgub, kas see ümberehitus üldse ära tasub ja asi korralikult tööle jääb.
Külmikuks siis Dometic RM6270 
 
Bussisõit kaitseb keskkonda

.
Viimati muutis: 25.07.2021 20:47 eavp.

Palun Sisene või Loo konto vestlusega liitumiseks.

Moderaatorid: Ivar Kalev