Külmiku vahetamine, kui majauks on liiga kitsas

Külmiku vahetamine, kui majauks on liiga kitsas

09.09.2026 17:22
Kas keegi on vahetanud automaja külmikut(üle meetri), kasutades selleks kõrvalistuja ust? Tahaks teie külmiku vastu olemasoleva vahetada aga kahtlaselt kitsaks läheb see läbi esiukse vahetus. 

Palun Sisene või Loo konto vestlusega liitumiseks.

Re: Külmiku vahetamine, kui majauks on liiga kitsas

09.09.2026 17:41
Kas istet välja ei saa võtta (eest ära)?
Klubi Eesti Karavan liige nr 652

09.09.2026 18:19
Kui ma õigesti ikkagi aru suudan saada, siis sul puudub mõõdulint?
Raivo Koppel
729

09.09.2026 18:25
Kas istet välja ei saa võtta (eest ära)?
Saaks aga siis on minuarust veel kehvem see "operatsioon". Praeguse loogikaga võiks mahtuda külili allalastud toolile ja siis koos tooliga õigel ajal keerama aga kogu see ettevõtmine tundub siuke 50-60 kannika suunas minema. See pärast uuringi, et äkki keegi on selle läbi teinud.  

09.09.2026 18:27
Hüppan korra kõrvale, kas tahad kompressorit panna?
Klubi Eesti Karavan liige nr 652

09.09.2026 21:17
Hüppan korra kõrvale, kas tahad kompressorit panna?
Ei näe mingit mõtet, mul soe vesi gaasil, maja küte gaasil, pliit gaasil(kuigi väga vähe kasutan) ja gaasi läheb tavaliselt 2 sutsu peale ballooni aastas, praegu on veel täidetav balloon, mida saan igas tanklas tankida, nii et elektrile üleminek ei ole oluline. Küll olen mõelnud, et äkki tasuks "uuel" kapil ka 12V akudelt tarbimine automaatseks teha(a'la kui akut on, siis tarbib akut). 

10.09.2026 23:54
Sellega vist suurt kokku ei hoia aga jahmerdamist on hulgim selle vahetamisega.
Ma pidasin sagedasemat LPG tankimist kõige mugavamaks ja arendusega aega ei kuluta.
Järgnev(ad) kasutaja(d) tänas(id) sind: Ivar Kalev

11.09.2026 09:24 - 11.09.2026 09:26
Kui on vaja tingimata kappi vahetada, siis see kõrvalistuja istme eemaldamine ei peaks mingi eriline vaev olema. Mul pole küll Fiati kogemust, aga Sprinteril oli küll 4 polti ja käes.
Pärast teha modi, et aku resursi olemasolul kappi 12v pealt “kütta” on lihtne teostada, aga pole vist mõttekas, sest 12v pealt on “küttevõimekus” igal juhul kõige kehvem. Ma ise olen kogu aeg kasutanud kappi “Auto” režiimil. Praegu on kasutusel modi, et kui sõidan ( kapp siis 12v pealt) ja päike paistab, siis see energia kasutatakse kapi “kütmiseks”, hoiab generaatorit ja vähendab kütusekulu. Sõites kapi uks üldjuhul suletud ju ja vaja ainult temperatuuri hoida. 
Tervitustega,
Arvo, klubi liige nr. 691
Hymer BMCI 550
Viimati muutis: 11.09.2026 09:26 Arvo.

11.09.2026 12:45
Pärast teha modi, et aku resursi olemasolul kappi 12v pealt “kütta” on lihtne teostada, aga pole vist mõttekas, sest 12v pealt on “küttevõimekus” igal juhul kõige kehvem. Ma ise olen kogu aeg kasutanud kappi “Auto” režiimil. Praegu on kasutusel modi, et kui sõidan ( kapp siis 12v pealt) ja päike paistab, siis see energia kasutatakse kapi “kütmiseks”, hoiab generaatorit ja vähendab kütusekulu. Sõites kapi uks üldjuhul suletud ju ja vaja ainult temperatuuri hoida. 
Nii palju kui ma praeguse seisuga aru olen saanud, siis ei ole istet vaja eemaldada, mõlemad istmed lamamis asendisse ja kapp sisse lükata, suurem häda on keeramisega, see mahub sinna nippa nappa ja kuna tegemist 40kg kaaluva asjaga, siis iga vale liigutus võib midagi ära lõhkuda. 
See "modi" on juba Schaudt plokil endal olemas, kas kaitse on või off, selle lülitamist saaks väheke "targemaks" teha.

11.09.2026 18:52 - 11.09.2026 18:55
See "modi" on juba Schaudt plokil endal olemas, kas kaitse on või off, selle lülitamist saaks väheke "targemaks" teha.
Minu Hymeril on kapi 12 v mootori elektriahelas, siin pidi veidi kemiseerima, et muidu kuudi elektriahelat toitev päike ilma lisamuundamiseta kappi toidaks, tegelikult laeb ka mootori akut niisama, raadio kulutab päris kenasti mootori akut. PS mu autol on mõlemas ahelas AGM akud, ehk sama pingega.
Tervitustega,
Arvo, klubi liige nr. 691
Hymer BMCI 550
Viimati muutis: 11.09.2026 18:55 Arvo.

Moderaatorid: Ivar Kalev