Palun Sisene või Loo konto vestlusega liitumiseks.
Nagu kirjutasin voolud kõik olemas, ja kontrollitud.Arvo kirjutas: Viga peab olema jah juhtplaadis, nagu kirjutasid peaks D+ olema vajalik ainult Auto reziimi jaoks. Mul tegelikult vist on sama kapp, olen korra juhtplaati vahetanud, seal oli probleem ka gaasi kasutamisel. Süütaja ja leegiandur on ühte pandud, ja minul leegianduri osa (juhtplaadil, see on kuulda kuidas toimetab) ei töötanud õieti. Ehk süütas ja kuna ei saanud aru , et leek tekkis, siis lülitas leegi välja. Nii 3 korda ja siis veateade. Loomulikult tekkis jama, kui ise olime päevaks eemal (Viinis) ja väljas +30:).
Kui see viga on kogu aeg olnud, siis äkki on ikkagi midagi valesti ühendatud. Ei mäleta peast, mitme otsa peale seal juhtplaadile 12 v läks, tundub, nagu süüte (tegelikult generaatori töötamise) signaal ei lähe kapil äkki õige koha peale.
Kõige imelikum on, et veateadet ei ole.
Mina laisa inimesena kasutan ainult Auto režiimi. Sõidu ajal päike aitab täiega kappi kütta.
Mul on külmikus termomeetri andurid, mõlemas osas, muidu poleks seda anomaaliat avastanudki.Urmas 688 kirjutas: Tere!
Ei ole just väga suur külmikute hingeelu tundja aga minu matkaka Dometic külmik toimetab (automaatrežiimis) järgmiselt. Sõidu ajal töötab 12V pealt. Kui süüte välja keerad siis kohe gaasi režiimi peale ei lähe, on veel mingid 10-20 minutit 12V peal ja siis läheb üle gaasi režiimi peale. Aga ega see veel ei tähenda, et kohe gaas põlema hakkab, kui külmikus veel piisavalt külma sees, siis külmik ootab kuni on vaja uuesti külmetama hakata ja süütab alles siis gaasi põlema. Aga nagu kirjutasin mul Dometic, Thetford võib töötada mingi teise "algoritmi" alusel.
Enne kui väga pead vaevama hakkad tee üks katse, mis võib võtta natuke aega. Sõida külmik 12V pealt korralikult külmaks, pane siis külmikusse termomeeter ja fikseeri näit ära. Siis pane mootor seisma ja jälgi mõne tunni vältel, kas külmik jääb temperatuuri hoidma või hakkab soojaks minema. Esimesel juhul on kõik ok ja järelikult külmik peabki nii toimetama, teisel juhul on ilmselt mingi viga küljes.
Urmas
Arvo kirjutas: Tundub, et termo andur on või selle signaali töötlemine on katki. - tavailses osas on selgelt liig. Mul on küll temp pandud 3 pulga peale.
Minu kapp küll läheb teinekord peale mootori seisma jätmist gaasi pealt käima mõne minutiga. Ok peale peatumist käib kapi uks ka tavaliselt kohe lahti .
Arvo kirjutas: Mina laisa inimesena kasutan ainult Auto režiimi. Sõidu ajal päike aitab täiega kappi kütta.
Mul on majaplokiks Schaudt EBL226, solariks LRM1218 ja DC-DC WA121525, mis küll Li(va DC-DC) akudest midagi tea, kuid nende tehnilise supportiga said kõik ühendused õigeks ja switchid paika, mis küll 100% ei peaks täis laadima aga kui vahepeal 220V või pikem sõit, siis saab ka 100% täis. Praegu aga sooviks akudelt ka külmkappi käitada, et gaasi ei peaks kulutama. Nii, et nüüd oni kerge dilemma, kuidas seda AES juhtimist saaks majaplokis reguleerida, et akusid täitsa kuivaks ei imetaks. Üks variant oleks BT kontrolleriga akust näitusid lugeda aga ma ei ole kindel, et seda lugemit sealt väga lihtsalt kätte saab. Teine variant oleks kWh lugeda ja teatud lugemi täitumisel gaasile kolida, et hiljem manuaalselt ümber lülitada. Kolmas variant oleks lubada ainult siis 12V, kui toimub mingi päikese laadimine. Eks need on kõik sellised poolpidused lahendused, et väga katsetama ei kutsu.Arvo kirjutas: Päikese kontroller on Victron, see lihtsalt laeb mõlemat akut, omast tarkusest panin Vitroni load otsa üle dioodi laadima ka mootori akut. Nüüd kui mootor käib ja külmkapp 12v peal, siis köetakse seda mootori aku pealt. Tõmbab parasjagu pinge niipalju alla, et päike hakkab üle dioodi kappi kütma. Lihtsates lahendustes peitub ilu. Auto enda (Hymer) elektriplokk ei tea päikesest midagi. Kui aga külmkapp sõites parasjagu ei pea kütma, siis päikesest mingit energiat kuskile ei lähe, või siis minimaalselt, sest üldjuhul on kõik akud täis või auto generaator on tõstnud pinged piisavalt kõrgeks.
Eks see värk sõltub ka kasutatavatest aku tüüpidest, minul mõlemad AGM.
Kas eemaldasid mooduli plastkaane?Arvo kirjutas: Ma olen alati kontrollinud suuremate voolude ahelaid
Arvo kirjutas: Mind ei häiri gaasi kulu, see on tühine.