Telgivai kirjutas: Täpselt sama on ka selle ralli teemas tõstataud wc tühjendusega.
Kui väike on see paak ja kui kiirelt see siis täis saab kui ühe terve ööpäeva ja kahe pooliku päevaga on probleem?
Selles mõttes küll et 2...3 päeva peaks nüüd tänapäeval küll täitsa "off grid" hakkama saama nii veest elektrist kui solgist.
....
Uuematel WC -del on kassett ainult 16,5 liitrit. See vist ka väiksem, mis olemas on, kui porta pottid välja arvata.
Suuremad on 20 liitrit (vanemad mudelid) ja midagi jäi ka sinna vahepeale.
Kogu selle paagi täissaamine sõltub inimeste arvust ja loputuskordade arvust, kuna suure mahu võtab ära loputusvesi.
Kuna minu suure tagumiku jaoks on vanema tüübi potid natuke väiksed, et kõik vajalik korraga ära mahutada , lisakspüsti veel ka surve ja pritsimise teema, siis leidsin viimaseks reisiks endale optimaalse lahenduse.
Ööpoti uus versioon- südameapteegis 2,97 €
Vähendab WC loputuskordade arvu . Plaan seda ebayst osta oli olnud juba mitu aastat aga kuigagi soiku jäänud.
Muidugi neil, kes ei kasuta vee välja ajamise tablette ja öösiti WC teenust ei vaja on seda jagu lihtsam.
Kõige kindlam lahendus need päevad üle elada on aga osta varukassett.
Haagissuvilal on veel ka see puudus, et näiteks minu omal on kandevõime ainult 200 kg ja kaal pidevalt lõhki. Nii pole mul mingit mõtet 120 liitrist puhta vee paaki intalleerid (seisab ja ootab) sama teema korraliku boileriga. Õnneks vedukis on nii ruumi, kui vaba kaalu, aga saan täiesti aru neist, kel seda pole ja oma lubatud 3,5 tonni autorongi lõhki ajada ei taha.
Vahel lugedes tundubki, et autod ja haagised on nagu eri planeetidelt ja üks teisest aru saama ei hakkagi.
Võiks ka mina elektrit Värskas küsida, kuna nädal pärast gaasikontrolli sai enne viimast reisi külmkappi süüdata ainult väljast luugist aga see viga saab selleks ajaks parandatud.
Oma värvilise displeyga hingamisaparaadi ette näitamisel saaks ehk ka elektri välja kaubeldud, aga pole seda juba üle poole aasta kasutanud, nii et ka see jääb ära.
Reimos oli vist kuskil ka laadija, millega sai ühelt 12V akult teist laadida. Nii tekiks kohe veel ühe lisaaku tarbimise võimalus.
Ostsin selle pärast isegi respost uued rehvid koos velgedega, mis tänu kõrgele survele kohe ülekaalu välja ei näita.