Eesti Karavani Klubi arendus

Eesti Karavani Klubi arendus

19.03.2013 10:44
#1
Pean tunnistama, et mingit suurt aktiivsust ei ole vahepeal toimunud, ehk teiste sõnadega Klubi potentsiaal jäi realiseerimata. Võin ainult enda kohta öelda, et pean peeglisse vaatama. Siin ja seal foorumis oli kriitikat selle kohta palju. Tahan tekkinud olukorda muuta ja seda võiks teha koos teiega, kellel on huvi Klubi arengusse oma panus anda. Hetkel on Klubi varjusurmas ja küsimus on, kas jätkata sellega või likvideerida. Sellisel kujul edasi olla ei ole mõtet.

Mis on Eesti Karavani Klubi täna?
Tegemist on MTÜ-ga, kes esindab Eestit rahvusvahelises organisatsioonis nimega F.I.C.C. (Fédération Internationale de Camping, Caravanning et Autocaravaning). Seega Klubi liikmetel on võimalik omistada CCI kaart ja osaleda kokkusaamistel (rallides), mis toimuvad igal aastal erinevates riikides. Seni on Eesti osalemine olnud üsna tagasihoidlik, kuid miks mitte tulevikus korraldada ühiseid väljasõite?
Kindlasti ainult see ei ole piisav motivatsioon Klubi liikmeks astumiseks. Vaja veel midagi - kasu, emotsioon...? Siin peaksimegi kõik koos mõtlema, kuidas asja edasi arendada ja teha nii, et liikmetel oleks huvi Klubis osaleda, saades vastu erinevaid hüvesid ja soodustusi.

Kuidas siis korraldada Klubi tegevust nii, et oleks kõikidele kasu? Mis on miinimum programm, et atraktiivne olla? Kes ja kui palju on nõus oma aktiivse osalemisega aitama? Tegelikult Klubi elavdamine ei vaja ületamatut tähelepanu, on vaja leida ideed, leppida kokku tegevused ja jagada omavahel ära need mõned kohustused. Me kõik saame sellest kasu, sest Klubi nimelt saab võimaliku partneritega koostöölepingut sõlmida jne. Täna on ainult AGA gaasi ja SkandiLine praami 10% soodustused. Perspektiivis võiks ju olla soodustused Eesti sisestel praamiliinidel, Soome ja Rootsi liinidel, kohalikes kämpingutes ja muuseumides-teemaparkides. Võiks korraldada paar korda aastas ühiseid üritusi (jaanipäev jms.) ja ka talvisel perioodil vahest kohtuda kuskil saunas? Kui asja natukene arendada, saaks ju luua toimiva Klubi.

Mis ja kuidas edasi?
Saaks kokku ja arutaks võimalikku Klubi arengukava, jagaks ideid ja mõtted, lepiks kokku järgmised sammud/rutiinid. Pakun, et võiksime korraldada sellised mõttetalgud, kus kõik Klubi praegused ja tulevased liikmed ja muidu huvilised saaksid oma mõtteid väljendada. Matkaauto.com foorumis on paljud pakkunud oma abi ürituste organiseerimisel ja teinud häid ettepanekuid. Ühendame siis need jõud ja teeme ka Klubi, mis meid juriidiliselt koos hoiab. Pakun, et kokkusaamine võiks toimuda Tallinnas 10.04.13. kell 18.00. Koht selgub, kui on teada palju meid on. Registreerimise tähtaeg on 01.04.13. Saab ka hiljem registreeruda, aga meil oleks vaja umbes inimeste arvu, et leida sobilik ruum. Kutsun aktiivselt osalema matkaauto.com seltskonda ja Eesti Karavani Klubi liikmed.

Registreerida ennast saab siin foorumis, privas või e-meili info[@]eestikaravan.eu kaudu

Palun Sisene või Loo konto vestlusega liitumiseks.

Re: Eesti Karavani Klubi arendus

19.03.2013 12:16
#2
Teretulnud teema.

Tahaksin väga tulla kohale ja ka asja arutada aga kell 18.00 on ehk keeruline keset töönädalat jõuda.
arvestama peaks ehk ka väljsapool Tallinna elavate huvilistega kes peale norm. tööaega vajavad aega jõudmaks kohale ?

Küsiks kohe asjakohaseid küsimusi ja paneks märksõnasid mida võiks arutleda.
Ehk kindlasti ei ole minu ja ka teiste silmis klubi liikmeks olemine ja nt. aastamaksu tasumise mõte vaid mingi soodustuse saamine kuskil poes/teenuse pakkuja juures (ei saa salata, et see on kõige lihtsmaini mõistetavam "präänik" ja ka loogiliselt oodtav).
Arvan, et selline organisatsioon võiks olla ka rohkem nagu "katus" oma liikmetele kelle poole pöörduda ja saada abi vms.
Ja kindlasti eestvedaja karavani ehk automatka kultuuri arendamisel mis tooks kaas rohkem liikmeid ja võimalusi edasi kasvada/areneda. Samuti abiks välisturistile ja vastupidiselt meile kes välja lähevad et sada abi vajadusel piiritaguselt "koostöö" klubilt.
Lisaks on teemaks seadused, määrused jms. mis puuduatvad autosid ja haagiseid ning nende tehnot. + liiklus ja kämpingud ning nendes peatumine jne. ehk nende tutvustamine, vajadusel koostöö nende loomisel.


palju on liikmeid ? (hetkel kehtivaid nn. maksnud) ?

kindlasti on üks asi koduleht ja selles leiduv info - seda on seal väga vähe ja ....

Asja saab kindlasti kui nt. Jur. keha Eesti Karavan ja virtuaalne keha Matkaauto.com "ühinevad" rohkem kui praegu.

isiklikult loodan elavat arutelu!
Kui suureks saan hakkan ise sõitma - vohh!

Palun Sisene või Loo konto vestlusega liitumiseks.

  • Egau
  • Egau avatar
  • Pole saidil
  • Foorumi guru
  • Foorumi guru
  • t. 5030540 fotograafiateenused, raadioinsener
  • Postitusi: 426

Re: Eesti Karavani Klubi arendus

19.03.2013 12:56
#3
Tõesti hea, et keegi võtab vaevaks ja üritab Eestis luua toimivat karavaanarite ühingut. Eesti Karavan oma senisel kujul on ilmselt oma aja ära elanud (vähemalt eemalseisjale paistab nii). Kuna Eestis on palju karavaanareid tekkinud, siis oleks tõesti tore, kui neid kõiki ka üks ühine tugiorganisatsioon seoks.

Kiidan MeelisV mõtted heaks, kuid ilmselt oleks see kooosolek mõtekas näiteks laupäeval korraldada, et üle kogu Eesti saaks huvilised tulla osa võtma. Mis puutub kokkutulekuga sidumisse, siis seda varianti ei pooldaks, sest oleks vaja asjalikus töises seltskonnas ja tõsiselt neid küsimusi arutada ja ka mingid otsused vast vastu võtta. Kokkutulekule on inimesed ikkagi puhkama tulnud!

Kogu seda üritust võiks võtta kui uue partei loomist koos sellekohaste atribuutika ja dokumentatsiooniga, sest see ühing peaks ju siduma sarnase mõtteviiisi ja ellusuhtumisega inimesi. Näiteid ei pea kaugelt otsima - soomlaste SF Caravan klubi oma ligi 63 000 liikmega toimib edukalt ja neil on pidevalt huvitavaid kokkusaamisi ning üritusi.
Tervitustega
Egau

Palun Sisene või Loo konto vestlusega liitumiseks.

Re: Eesti Karavani Klubi arendus

19.03.2013 13:12
#4
Nädalavahetused nii "loetud" :( Samas koosoleku pärast tallinna ja tagasi sõita ka nüri. Kokkutleku aeg olekski puhkuse plaanide tegemise ja arutamise koht. Puhkusena see päris ei tundu ja siis kõikse suurem huviliste osa nagunii koos.

Palun Sisene või Loo konto vestlusega liitumiseks.

Re: Eesti Karavani Klubi arendus

19.03.2013 13:20
#5
üks idee on seda siin foorumis arutada nii, et keegi teeb vahekokkuvõtteid ehk on selle teema-koosoleku juhataja ?
see annab võimaluse sõna võtta rohkematel kui füüsiliselt kohale tulla.
Samas kas on inimesi kes on nn. Klubi liikmed kellel on igati seaduslik õigus olla kaasa rääkijad kes aga pole foorumi kasutajad ?

Kokkutulekul sellist koosolekut teha on riskantne - vaadake mehed peeglisse laupäeval ja küsige kas olete valmis selleks ? :sick: :P

pean tunnistama, et olles nn. klubi liige või siis mitte (asi on uurimisel :silly: ) tekis küsimus ka nt. põhikirjast jms. atribuutikast mis võiks olla kättesaadav tutvumiseks lihtsamini kui kuskil äriregistris tuhnides.

ehk enne koosolekut võiks tutvuda asjadega millest üldse rääkida
Kui suureks saan hakkan ise sõitma - vohh!

Palun Sisene või Loo konto vestlusega liitumiseks.

Re: Eesti Karavani Klubi arendus

19.03.2013 20:39
#6
Kahe käega algatuse poolt! Tore, et ei lasta tänuväärsel organisatsioonil unustusse vajuda vaid üritatakse soost välja tõmmata. Kindlasti on vajalik juriidiline organisatsioon huviliste ühendamiseks. Käesoleva foorumi funktsioon on ikkagi eelkõige mõttevahetus ja see ei suuda ja ei püüagi asendada Eesti Karavani Klubi.

Mis puudutab kokkusaamist, siis kardan, et nädalavahetus ei ole selleks parim aeg. Paljudel on omad plaanid ja siis hakkab lõputu vaidlus kuupäevade üle.
Matkaauto.com kokkutulek ei ole ka sobiv koht. Egau väide, et inimesed tulevad sinna eelkõige ikkagi puhkama ja lõbusalt aega veetma, on tõsi. Seal ei ole võimalik korraldada pikemat nõupidamist Klubi teemadel. Küll aga oleks tore, kui seal teha 10-15 minutiline lühiülevaade toimuvast ja informeerida huvilisi, kes ei saanud osaleda.

Käesolevaga soovin ka ennast registreerida mõttetalgutele ja kutsun kõiki üles osalema Klubi taassünnil ja nõu ning jõuga abiks olema.

Loodan, et Klubi Eesti Karavan saab palju toredaid uusi liikmeid ja sellest tekib (taas) elujõuline organisatsioon, mis ühendab selle valdkonna inimesi ja jätkab olemasolevaid traditsioone ja pakub ka palju uuut põnevat :)

Palun Sisene või Loo konto vestlusega liitumiseks.

  • Egau
  • Egau avatar
  • Pole saidil
  • Foorumi guru
  • Foorumi guru
  • t. 5030540 fotograafiateenused, raadioinsener
  • Postitusi: 426

Re: Eesti Karavani Klubi arendus

20.03.2013 00:12
#7
Kokkusaamise ajast.
Milline on selle eesmärk?
Kui eeldada, et kokku peaks saama aktiivne seltskond, kellel on huvi ja soovi midagi korda saata, siis peaks olema võimalik osaleda inimestel üle Eesti. See osutub võimalikuks ilmselt vaid nädalavahetustel. Nädala sees kogunemise puhul saavad kokku vaid Tallinna ja ümbruskonna inimesed ja huvid jäävad Tallinna keskseks.
Kel ei ole võimalik oma aega nii seada, et saaks koosolekule tulla, ju siis neil pole ka asja vastu niipalju huvi.
Kõigile sobivat aega niikuinii ei leia.
Asjalike tulemuste saavutamiseks oleks vaja ilmselt eelnevalt välja pakkuda päevakord ja leida töine ruum, kus saaks rahulikult asju arutada. Kuna otsused ei ole tavaliselt kerged tulema, siis peaks olema ka aega piisavalt varutud.

Osalen ka hea meelega sellel üritusel.
Tervitustega
Egau

Palun Sisene või Loo konto vestlusega liitumiseks.

Re: Eesti Karavani Klubi arendus

20.03.2013 08:41
#8
aga kui seda teha nädala sees siis võiks see kellaaeg olla hilisem
annab võimaluse ka nt. Rakvere/Pärnu/Tartu ja selle kandi huvilistel kohale jõuda.

ja nagu näha ongi sisuline jutt läinud kokkuleppele jõudmiseks kuupäev/kellaaeg/koht....
samas on see paratamatus. tegelikuses peaks selle paika panema jäigalt aga sellisena,
et oleks võimalus kõigil jõuda.

palju üldse oleks huvilisi ?
siin teemas on ennast näidanud vaid mõned
Kui suureks saan hakkan ise sõitma - vohh!

Palun Sisene või Loo konto vestlusega liitumiseks.

Re: Eesti Karavani Klubi arendus

20.03.2013 09:35
#9
Mul on huvi väga suur, et selline klubi oleks olemas ja ka töötaks, kuid jah, ühiskondlikku asja käia Tallinna ajama, ca 500 kiltsa maha sõita :( Tööpäevadel veel hilisemaks panna pole ka hea, siis sõidad koju tagasi nagu zombi. Vahet pole, kes tahab, see ka tuleb ja saab tulla.

Palun Sisene või Loo konto vestlusega liitumiseks.

Re: Eesti Karavani Klubi arendus

20.03.2013 11:31
#10
Jätaks kuupäev ja kellajad paika, vastasel juhul "No End" lugu, mida olen näinud siin foorumis palju. Mitte keegi pahaks ei võta, kui koosoleku osaleja tuleb hilinemisega. See on arusaadav.

Paari kuu pärast mingil nädalavahetusel (loodan, et lund selleks ajaks sulab) saab tõesti korraldada koosoleku kuskilt kämpingus.

Palun Sisene või Loo konto vestlusega liitumiseks.

Re: Eesti Karavani Klubi arendus

20.03.2013 11:45 - 20.03.2013 11:45
#11
Jah ja neid hilisemaid võiks siis orgunnida sedasi ringiratast, et lõpuk son enam vähem kõigil olnud siis kaugel nurgas ja kodu ukse ees. See oleks aus minu arust.
Viimati muutis: 20.03.2013 11:45 Rein.

Palun Sisene või Loo konto vestlusega liitumiseks.

Re: Eesti Karavani Klubi arendus

01.04.2013 20:29
#12
Saame kokku 10.04.13. kell 18.00 restoranis La Passion. Broneerisin väikse saali teisel korrusel Sergei nimel. Restoran vaikne ja asub Talinn, Nõmme 101a

Link www.lapassion.ee/kontakt

Palun Sisene või Loo konto vestlusega liitumiseks.

Re: Eesti Karavani Klubi arendus

02.04.2013 09:32
#13
Kordan - 10.04.13. kell 18.00 La Passionis :laugh: :laugh: :laugh:


caravan kirjutas: Sergei, sinu postitus on tehtud 1 apr. Kui teema tõsine, siis vist peaks veel üle kordama.

Terv.
Peeter

Palun Sisene või Loo konto vestlusega liitumiseks.

Re: Eesti Karavani Klubi arendus

02.04.2013 19:42
#14
Tere Sergei.
Olen ka tulemas :)
Järgnev(ad) kasutaja(d) tänas(id) sind: SergeiV

Palun Sisene või Loo konto vestlusega liitumiseks.

Re: Eesti Karavani Klubi arendus

04.04.2013 12:37
#15
Tere.

Mare ja Aivar tulevad ka

Palun Sisene või Loo konto vestlusega liitumiseks.

Re: Eesti Karavani Klubi arendus

09.04.2013 19:07
#16
Mina ka homme kohal! Teiste lõunakatega paraku kopereeruda ei saa, kuna ei tule Tartu tagasi.

Palun Sisene või Loo konto vestlusega liitumiseks.

Re: Eesti Karavani Klubi arendus

11.04.2013 10:02 - 11.04.2013 10:34
#17
10.aprilli kokkusaamisel leppisime kokku Klubi tegevuse jätkamises. Esmane ülesanne on püstitada Klubile arengukava/eesmärgid vähemalt järgmiseks kolmeks aastaks. Samuti määratleda tegevusala ning sihtgrupp. Eestis on hetkel ARK-s registreeritud ca 600 matkaautod ja umbes sama palju haagissuvilat (hinnanguline arv). Lisaks on teadmata hulk inimesi, kes reisivad väikese bussi või autoga (elades näiteks telgis).
Üheks eemärgiks on Klubi liikmete arvu kasvatamine, mis loob parema potentsiaali pidada tulevikus kasulikumaid läbirääkimisi partneritega jne.

Klubi tegevused/eesmärgid:

Koostöö/side naaberriikide klubidega - Soome, Venemaa. Klubiliikmete kokkutulekud, kogemuste vahetamine, vastastikune abi.
Lobi seadusandja juures, kaitsta meie hobi ja eluviisi turismisektoris.
Uute sõprade leidmine kaasreisimiseks ja suhtlemiseks ning läbikäimiseks.
Perioodilised koolitused ja seminarid.
Rahvusvahelistel rallidel osalemine.
Algajale matkaauto/haagisega matkajale kogemuste jagamine.
Eesti kämpingutega "weekend promotuurid" erinevatel nädalavahetustel (võiks siduda seminaridega).
Võimalikud soodustused erinevate partnerite seas.

Kooskõlastatud järgmised sammud:

9. kokkutulekul mis toimub 17-19.05.13. Mereojal, Aseri vallas väiksel sõnavõtul informeerida osalejad uutes Klubi põhikirjast, arengukavast ja Klubi üldkoosolekust, mis toimub 01.06.13. Mereojal, Aseri vallas. Üldkoosoleku päevakord sisaldab järgmised punktid:
  1. Uus Eesti Karavani Klubi põhikiri
  2. Uue juhatuse valimine
  3. Klubi arengukava kinnitamine

Klubi üldkoosolekul saavad osaleda ka mitte Klubi liikmed.
Viimati muutis: 11.04.2013 10:34 SergeiV.
Järgnev(ad) kasutaja(d) tänas(id) sind: ford

Palun Sisene või Loo konto vestlusega liitumiseks.

Re: Eesti Karavani Klubi arendus

11.04.2013 13:50
#18
täna õhtul saadan e-maili kaudu kutsed ja panen ka info kodulehele. Üldkoosolek toimub 01.06.13., eh tänasest päevast on veel 50 päeva, ehk aega natuke on. :)

Palun Sisene või Loo konto vestlusega liitumiseks.

Re: Eesti Karavani Klubi arendus

11.04.2013 17:46
#19
Tere matkajarahvas!

Tore kuulda, et toimub Eesti Karavani ametlik koosolek 1.6.! Tahan vägagi osaleda, liikmeks olen olnud aastast 1994. Väike probleem on selles , et meile kämpingusse (Camping Pikseke, Haapsalu) tuleb tol päeval sisse ACSI grupp Hollandist aga püüan õhtupoolikul ennast vabaks rabeleda ja Aseri poole matkaauto juhatada.

Markku

Palun Sisene või Loo konto vestlusega liitumiseks.

Re: Eesti Karavani Klubi arendus

11.04.2013 22:35
#20
Sergei, paluks ka põhikirja, kui sulle laekub :)

Palun Sisene või Loo konto vestlusega liitumiseks.

Re: Eesti Karavani Klubi arendus

19.04.2013 11:50
#21
Rein kirjutas: Sergei, paluks ka põhikirja, kui sulle laekub :)
Kas sa said kätte?

Palun Sisene või Loo konto vestlusega liitumiseks.

Re: Eesti Karavani Klubi arendus

19.04.2013 12:06
#22
Jaaa loen ja mõtlen kaasa.
Näiteks see talgutele välja tulek on hea asi. Eriti peaks mõtlema just selle suunaliste talgute peale, kus on majutusega probleemid, on olnud mingid mereäärsete seired ja koristamised ja sellised asjad. Need on vägagi ühiskondlikud, aga asuvad samas piisavalt nii öelda pärapõrgutes, kus pole olmet :) Samas on mul endal jällegi raske nendel osaleda, kuna oma 3 kinnistut nõuavad ka samal ajal ju kevad sügis koristamisi. See sobiks linna inimestele väga hästi, kes elavad korteris ja tahaks välja minna midagi tegema.

Palun Sisene või Loo konto vestlusega liitumiseks.

Re: Eesti Karavani Klubi arendus

19.04.2013 12:19
#23
Rein kirjutas: Jaaa loen ja mõtlen kaasa.
Näiteks see talgutele välja tulek on hea asi. Eriti peaks mõtlema just selle suunaliste talgute peale, kus on majutusega probleemid, on olnud mingid mereäärsete seired ja koristamised ja sellised asjad. Need on vägagi ühiskondlikud, aga asuvad samas piisavalt nii öelda pärapõrgutes, kus pole olmet :) Samas on mul endal jällegi raske nendel osaleda, kuna oma 3 kinnistut nõuavad ka samal ajal ju kevad sügis koristamisi. See sobiks linna inimestele väga hästi, kes elavad korteris ja tahaks välja minna midagi tegema.

võin eksida aga enne oli see talgute tagamõte võsu platsi koristamine.

kas see põhikiri on liiga salajane, et kuskile avalikult ülesse panna ?
Kui suureks saan hakkan ise sõitma - vohh!

Palun Sisene või Loo konto vestlusega liitumiseks.

Re: Eesti Karavani Klubi arendus

19.04.2013 12:48
#24
Ma arvan, et klubi liikmetele tehakse see kättesaadavaks, kui küsida.

Palun Sisene või Loo konto vestlusega liitumiseks.

Re: Eesti Karavani Klubi arendus

19.04.2013 12:55
#25
mingit saladust pole. natuke lihvime ja enne kui kinnitamisele läheb, siis võiks klubi kodulehel kuvada ja siin oleks link. arvan, järgmisel nädalal see on tehtud.

Palun Sisene või Loo konto vestlusega liitumiseks.

Moderaatorid: Ivar Kalev