Matkaautoga Norra tuurile
- 4camper.ee
-
Teema autor
- Pole saidil
- Noor foorumlane
-
Matkaautoga Norra tuurile
21.04.2026 18:28 - 21.04.2026 18:29
Plaan minna Norra tuurile, Stockholmi kaudu.
Küsimused, millele ehk kogenud reisisellid oskavad ehk kohe puusalt vastata:
- mis navigeerimistarkvara seal oleks soovitatav kasutada? (ise olen põhiliselt Waze kasutaja, väga mingeid lisaseadmeid juurde soetada ei tahaks
- kas seal on ka mingid tee-või tollimaksud, milleks vaja enne reisi mingeid eeltegevusi (kuni 3,5t. masin)?
- kuidas suhtutakse parklates "puhkamisele"? ( näiteks, kui parklas pole mingeid keelavaid märke )
- mis rakendusest leiab kõige paremini sealsete karavaniparkide kohta infot?
- mingid muud soovitused? ( a´la mida kaasa varuda ja mida kindlasti mitte )
Tänud kaasa mõtlemast!
Küsimused, millele ehk kogenud reisisellid oskavad ehk kohe puusalt vastata:
- mis navigeerimistarkvara seal oleks soovitatav kasutada? (ise olen põhiliselt Waze kasutaja, väga mingeid lisaseadmeid juurde soetada ei tahaks
- kas seal on ka mingid tee-või tollimaksud, milleks vaja enne reisi mingeid eeltegevusi (kuni 3,5t. masin)?
- kuidas suhtutakse parklates "puhkamisele"? ( näiteks, kui parklas pole mingeid keelavaid märke )
- mis rakendusest leiab kõige paremini sealsete karavaniparkide kohta infot?
- mingid muud soovitused? ( a´la mida kaasa varuda ja mida kindlasti mitte )
Tänud kaasa mõtlemast!
Viimati muutis: 21.04.2026 18:29 4camper.ee.
Palun Sisene või Loo konto vestlusega liitumiseks.
Re: Matkaautoga Norra tuurile
21.04.2026 20:44
Olen Norras reisinud vaid sõiduautoga ja tekkis sinu küsimuste kohta ka omal huvi. Saatsin sinu küsimuste paketi kopeeritult Copilotile ja sain väga põhjaliku vastuse, mis minu kogemuste põhjal ka täiesti tänuväärt, mulle usutav..
Raivo Koppel
729
729
Järgnev(ad) kasutaja(d) tänas(id) sind: 4camper.ee
- 4camper.ee
-
Teema autor
- Pole saidil
- Noor foorumlane
-
21.04.2026 21:53
Ma tänan kommentaari eest!
Ma olen AI-ga nendel teemadel juba suhelnud ja infot kogunud.
Siia foorumisse panin oma küsimused lootes ikkagi saada ka reaalsetel kogemustel põhinevat infot ja nōuandeid.
Seega jagage julgelt oma kogemusi ja soovitusi.
Tänud!
Ma olen AI-ga nendel teemadel juba suhelnud ja infot kogunud.
Siia foorumisse panin oma küsimused lootes ikkagi saada ka reaalsetel kogemustel põhinevat infot ja nōuandeid.
Seega jagage julgelt oma kogemusi ja soovitusi.
Tänud!
- Telgivai
-
- Pole saidil
- Foorumi guru
-
21.04.2026 22:06
Tõmba omale Epass24 äpp.
lisa sinna oma andmed, auto nr. ja pangakardi nr.
ja kõik käib automaatselt. Puhtalt isiklik kogemus. Käid reisil ära ja hiljem läheb raha maha tasuliste teede tunnelite sildade ja praamide eest.
Lihtne ja mugav
lisa sinna oma andmed, auto nr. ja pangakardi nr.
ja kõik käib automaatselt. Puhtalt isiklik kogemus. Käid reisil ära ja hiljem läheb raha maha tasuliste teede tunnelite sildade ja praamide eest.
Lihtne ja mugav
- Motamees
-
- Pole saidil
- Foorumi guru
-
21.04.2026 22:07
Sõidad igal pool vabalt, kuskil ei pea maksma. Isegi praamil mette. Pärast esitatakse arve ...epass24.com... Parklatest pole kusagilt ära aetud.
5o9279o
- Telgivai
-
- Pole saidil
- Foorumi guru
-
21.04.2026 22:13
Waze, google maps ... vahet pole.
peatumiseks park4night.
norras on turvaline parkida igal pool tee ääres suvalises taskus, parklas vms.
peatumiseks park4night.
norras on turvaline parkida igal pool tee ääres suvalises taskus, parklas vms.
- Arvo.A
-
- Pole saidil
- Foorumi guru
-
22.04.2026 09:42
Siit leiad igasugu liiklusinfot ja muud sellega seotut.
www.vegvesen.no/trafikk/hvaskjer
www.vegvesen.no/trafikk/hvaskjer
- Telgivai
-
- Pole saidil
- Foorumi guru
-
22.04.2026 18:00
Ja et ei ehmataks siis tavalise fm raadioga pole seal palju kuulata. Kõik levib dab süsteemis. Ei tasu hakata otsima viga oma auto antennis või raadios.
- toto
-
- Pole saidil
- Foorumi guru
-
22.04.2026 19:59
Norra väga matkaautosõbralik maa. Paljudes kohtates vesi tasuta, solgi tühjendamine samuti, enamuses olen Norras põhjapool tiirelnud.
- Urmas 688
-
- Pole saidil
- Spetsialistist foorumlane
-
23.04.2026 11:20
Olen ka käinud Norras mitu korda (Bodo-st ülespoole), viimati kümmekond aastat tagasi. Jah väga matkakatesõbralik maa kus parkimisvõimaluse väga väga suured. Aga oli teede ääres ka kohti, kus parkida võis näiteks ainult 2 tundi või kus parkida lubati ajavahemikus 8:00-20:00... ja sellised infotahvlid kippusid sageli olema kuskil platsi servas põõsaste vahel, mitte sissesõidul. Nii et seda võiks ilmselt jälgida.
Väiksemate linnade külastamiseks toimis hästi järgmine nipp. Otsisin üles linna infopunkti kus oli sees ka töötaja ja ütlesin, et tahaks linnaga tutvuda ja küsisin et aga kuhu peaks matkaka selleks ajaks turvaliselt parkima. Väga sageli oli nii, et kirjutati välja tasuta parkimiskaart mingiks X ajavahemikuks, mis tuli panna matkaka aknale, samuti näidati kuhu matkakas parkida... sageli oli see kohe infopunkti ees või kõrval.
Ühte asja soovitan meeles pidada, Norra ei ole EU liige ja seetõttu vaadake üle tollieeskirjad, mida võib Norrasse kaasa võtta. Mäletan, et suured piirangud on alkoholile ja tubakale, samuti paljudele toiduainetele... näiteks kümmekond aastat tagasi ei tohtinud lahtist kartulit kaasas olla .
Toredaid reisielamusi!
Väiksemate linnade külastamiseks toimis hästi järgmine nipp. Otsisin üles linna infopunkti kus oli sees ka töötaja ja ütlesin, et tahaks linnaga tutvuda ja küsisin et aga kuhu peaks matkaka selleks ajaks turvaliselt parkima. Väga sageli oli nii, et kirjutati välja tasuta parkimiskaart mingiks X ajavahemikuks, mis tuli panna matkaka aknale, samuti näidati kuhu matkakas parkida... sageli oli see kohe infopunkti ees või kõrval.
Ühte asja soovitan meeles pidada, Norra ei ole EU liige ja seetõttu vaadake üle tollieeskirjad, mida võib Norrasse kaasa võtta. Mäletan, et suured piirangud on alkoholile ja tubakale, samuti paljudele toiduainetele... näiteks kümmekond aastat tagasi ei tohtinud lahtist kartulit kaasas olla .
Toredaid reisielamusi!
- Telgivai
-
- Pole saidil
- Foorumi guru
-
23.04.2026 11:58
Ja veel et Norras arvesta liikumiskiirusega mis ei ole nagu tavaline, seal on päevas läbitavad vahemaad palju väiksemad.
Moderaatorid: Ivar Kalev