Tere!
Mõtlesin, et nüüdseks teema ammendunud, kuid ei, üks asi veel.
Oli plaan eelmiseks nädalavahetuseks Roostale minna ja seetõttu tõin autoelamu neljapäeva õhtul koju, küte ilusti sees, gaasiballoonide kapis ka soe. Ise arvestasin, et gaasi on selles täidetavas balloonis veel niipalju sees et täidan ta reedel linnast välja sõites ära. Reede hommikul avastasin, et küte ei tööta ja tabloo näitas mingit veateadet. Mul on aegade jooksul olnud paar juhust kus Truma kütte juhtplokk on 230V kõikumiste pärast lolliks läinud, kuid ka pärast veateate kõrvaldamist küte enam käima ei läinud. Tekkis väike kahtlus, et kas tõesti sai balloon juba täitsa tühjaks. Võtsin ja kaalusin ballooni ära ja sain, et mingi 1,5 kg on ikkagi sees. Keerasin kraani natuke lahti ja seejärel sõitsin kohe linnast välja maale metsa. Seal keerasin ballooni kummuli ja kraani lahti ja välja jooksis sealt mingit kollast suhteliselt tihket ollust, mis minu arvates küll butaan vedelas olekus ei olnud... aga tunnistan ausalt, et ega ma butaani läbipaistvas nõus ka näinud ei ole. Siis tuli meelde, et samasuguse protseduuri tegin läbi ka eelmisel talvel. Ma ei saa küll 100% tõenäosusega väita, et see on mingi sodi mis gaasiga tankimisel kaasa tuleb, kuid nii mulle see hetkel ikkagi tundub. Nii, et ilmselt oleks mõistlik vahetevahel vaadata kas sinna ballooni põhja on tekkinud ka midagi mittepõlevat või siis vähemalt kehvasti põlevat asja, sest muidu võib ballooni tangitava "hea" gaasi kogus jääda ettearvatavast hulga väiksemaks.
Tervitades,
Urmas
+372 5100717
www.autocamper.ee