Palun Sisene või Loo konto vestlusega liitumiseks.
punkel kirjutas: Mis austusest sa räägid, mina küll aru ei saa,
punkel kirjutas: . Ise kasutan automajas 1400W kohvimasinat ja õhufritüül 1750W ning inverter 2000/4000. Paar korda on need tegelased koos joosknud ja inverter pole “kokku jooksnud”,.
Mul on kasutusel automaja Schaudt el.plokk millel Li tuge pole, praegu olen ca 2 kasutanud LiFePO4 akusid ja saab lõdvalt hakkama, ilmselt ei ole teema laadimises vaid kahe erineva aku paralleel ühenduses, kus pinged erinevalt mängima hakkavad erinevate akude vahel. Tulles nüüd laadimise juurde, siis jah, kuskil tekib see viimase protsendi ots, mida täis ei laeta aga talvel laen korra Li laadijaga akud enne hooaega täis. Ma ei saa poindile pihta, miks on vaja kuudis veel pliiakut, kui Li olemas? Osta paarisaja Ah aku ja elu nagu lill, seda enam, et päike laeb juurde mingi osa, mida tarbitakse või siis kohe kaks suuremat akut pliide asemele.tohoh kirjutas: Kui nüüd teemasse tagasi tulla...
Hetkel kuudiosas kaks pliiakut, katusel päike läbi Victroni kontrolleri. Ilmselt ei sobi sinna variant - üks plii, üks liitium? Pika teemakäsitluse juures on ka kaduma läinud info - ega tavaline laadine nende liitiumite puhul ei tööta. Kui saaks kirja siis lihtsad rusikareeglid - mida silmas pidada.
punkel kirjutas:
kaminahi: kaitse 250A, juhtmed alla medradsed 25mm2 ristlõikega
Jah, pmst õige, kuigi tarbija ei ole inverter vaid pinge muundur, tarbijad on teised vidinad.Telgivai kirjutas: Küsin üle kas sain õigesti aru.
On allikas ehk aku.
On tarbija ehk inverter.
Aku juures ja kaabli alguses on kaitse 250A
Ja tarbija on inverter 2000w
Ning nende vahel on kaablid kuni 1m pikad
Ja kaabli ristlõige on 25mm2
Kas nii ?
Mis sul ei sobi? Mine vaata milline on käivituskaablite A ja ma ei usu, et sa pes lamenti lööma hakkad.kaminahi kirjutas:punkel kirjutas:
kaminahi: kaitse 250A, juhtmed alla medradsed 25mm2 ristlõikega
Päriselt ka sellised kaablid, mis valemiga? Mulle õpetati midagi muud.
Kui mina või keegi teine nii kirjutaks, mida kostaksid?
Arvo.A sa ju loed igasugu manuale, miks sa siis ei viitsi inverteri oma lugeda ja siis kirjutada? Nii palju kui ma neid vaadanud olen pakutakse erinevaid lahendusi, osadel lendab lihtsalt kaitse, osadel teeb restarti, mõni jääb tummaks. Nii, et enne peaks kokkuleppima millise põhimõttega inverter võtta, näiteks osadel hiinakatel on iga ahela juures oma kaitse vahel ja neid ikka jagub sinna, nii et ei pruugi ainult üks läbi põleda vaid mitmed.Arvo.A kirjutas: ... ja ju see ikka sisemise kaitse(d) läbi lööb
Selline "ju ikka" arvamusavaldus saab tulla vaid sel põhjusel, et niiväga on vaja leida kuskilt see negatiivne nüanss ja siis rinnale taguda, et ma ju ütlesin... Tahad midagi tõestada, siis osta ja tee laborikatsed ära ning anna siia teada. Niisama pole mõtet targutada.
Inverteritel on ka elektrooniline kaitse, mis enamasti rakendub enne kui sular jõuab läbi põleda. Ja nagu juba mainitud, siis sulvakaitse on aeglane, elektrooniline jõuab enne oma töö ära teha.
Ja just sellepärast, et vältida inverteri pidevat hüplemist tipuvõimsustele, tuleb läbi kalkuleerida oma energiatarvidus ning osta selline asi, mille võimsusvaru on natukene suurem ehk siis kui pidevalt tarbid 1kw jagu, ostadki 1500/3000 inverteri.