Palun Sisene või Loo konto vestlusega liitumiseks.
Ma ei saa nüüd hästi aru. Mis mõtet siis üldse on panna teist paneeli, kui sellest paralleli puhul miskit abi ei ole. Kuhu kaob teise paneeli võim?...140W paneel peaks andma miski 18V ja 8A max. Ideaaljuhul saabki paralleeli puhul olla laadimisvool max 8A. ...
Ee 3 päeva? Ma olen küll täitsa verinoor Li aku kasutaja aga 2 päevaga kukkus mul kuskil 20Ah, ülejäänud laadis meie vihmane taevas tagasi(paneel peaks olema 200-240W kanti). Ise olen arvestanud 230Ah akuga kuni 7 päeva ja kui oled kuskil valges, siis peaks normaalis pea kuu hakkama saama, seda muidugi eeldusel, et praepann ja supikeetmine käivad gaasi peal. Või on sul seal vana õliradikas pidevalt järel?200Ah liitumaku - monopaneelid ja MPPT on hea valik ning mina paneksin need jadamisi. Võita on rohkem, kui kaotada ja kui wattid olulised siis varjulisse kohta ära roni või pargi matkaauto täisakudega ning heal juhul 3 päeva hooleta.
Loomulikult inimeste tarbimise harjumused on erinevad aga mina olen üritanud viia tarbimise minimaalseks ja kui aus olla, siis ma bussis käin magamas. Kui sul on pidevalt vool järel, siis äkki tasub seda optimeerida? Ma näiteks avastasin, et raadio tarbib suht palju standby režiimis ja panin lüliti vahele. Vahel vaatan/loen, inimesed ehitavad endale nn kosmoseraketi kokku ja siis imestavad, et kuule lennata ei saa. Võibolla tasub juba ehitamise käigus kõik nüansid välja kalkuleerida, et hiljem ei peaks kuskil karu kannis krokodilli pisaraid kiskuma?Muidugi kõik ei ole korraga järel ja kogu aeg aga elektrit tarbin järelikult sinuga võrreldes kordades rohkem.