Liitiumaku laadimisvool

Liitiumaku laadimisvool

04.05.2023 23:18
#1
Olen siin vaikselt piilunud Li akusid ja kuna hinnad on päris alla kukkunud, siis sügiseks plaaniks 150A aku ostmist, see peaks 2-3 päeva suht normaalselt voolu andma ja meie vajadused ära katma. Ainuke mis küsimust tekitab, on maja “elektriaju” mis pakub laadimisvooluks max 18A, mis on vist suht vähe? Päikesepaneele on mul ca 250W jagu aga kui juhe ka järgi panna, siis ööga saab ühelepoole. Teine probleem on et valikus on ainult geeli ja happeaku valik, foorumites väidavad et geeli omaga, pidi täitsa normaalselt hakkama saama. Omab mõni kogemusi?

Palun Sisene või Loo konto vestlusega liitumiseks.

Re: Liitiumaku laadimisvool

04.05.2023 23:47
#2
Kogemus sellega, et 140 A/h Varta geelaku sai 10 aastaga suvilas otsa. Lõpuks suutis ainult 15 minutit konditsioneeri ringi vedada. Kui ei olnud suviilas, oli T4 Carawelle lisaaku.

LiFePO4 tulemused selguvad järgmise 10 aasta jooksul. Üks 2 aastat vana autos ja teine alla aasta ja haagises. Mõlemad 200 A/h
Bussisõit kaitseb keskkonda

.

Palun Sisene või Loo konto vestlusega liitumiseks.

Re: Liitiumaku laadimisvool

15.05.2023 13:36
#3
Liitiumakud tahavad üldiselt natuke suuremat laadimispinget, et päris täis laadida ja seetõttu kõik laadijad ei pruugi sobida. Samas, kui sul on korralik päikesepaneelide kontroller, siis saad viimase lõpu täis laadida selle abil.
No ja siis teine asi on see, kui nutikas on soetatava liitiumaku BMS. Kas see suudab rumala laadijaga hakkama saada ja laadimise õigeaegselt katkestada? Happeakusid (sh geel ja agm) võib ülelaadida, aga liitiumakusid mitte.
Ja kõige lõpuks, külmaga pead olema ettevaatlik (liitiumakut miinuskraadidega laadida ei tohi) või ostma külmakindla liitiumaku (odavamad seda ei ole). 

Palun Sisene või Loo konto vestlusega liitumiseks.

Moderaatorid: Ivar Kalev