Palun Sisene või Loo konto vestlusega liitumiseks.
Jurik kirjutas: Tänud kiire vastuse eest.
Jõudsimegi kohe sinna, et mis on tegelik elu ja mis on paberil.
Ma näen seda asja nii, et kui mul auto andmetes on ette nähtud max koormus haakeseadmele ja vaguni passis on samuti koormus haakeseadmele antud, siis see ei lähe mitte, kui vagun paberite järgi autot lubatust suurema raskusega koormab. Politsei, kindlustus ja kes kõik veel võtavad sellest ju kohe kinni, kui ainult põhjust annad. See, kas auto peab vastu või ära laguneb või kuidas haagises koormat jaotada, see on hoopis teine teema.
Ma tahtsin lihtsalt teada, kas keegi teab, et jah - selline ja selline haagis peaks olema paberite järgi 80 kg konksule. Või siis, et ei, sellist ei ole.
Aitäh!
J.
Jurik kirjutas: Kas ma saan siis õigesti aru, et see "koormus haakeseadmele" on nagu tegeliku massi piirang? Ja selline haagis, mille passis on "koormus haakeseadmele 100 kg" on võimalik kenasti tasakaalu panna nii, et konksule tuleb tegelikkuses 80 kg?
See muudab elu oluliselt ilusamaks. Kas nii umbes 1300...1500 kg kuudiga oleks tegelikus elus reaalne niimoodi toimetada, et konksu koormab 80 kg-ga?
J.
Jurik kirjutas: Kas ma saan siis õigesti aru, et see "koormus haakeseadmele" on nagu tegeliku massi piirang? Ja selline haagis, mille passis on "koormus haakeseadmele 100 kg" on võimalik kenasti tasakaalu panna nii, et konksule tuleb tegelikkuses 80 kg?
See muudab elu oluliselt ilusamaks. Kas nii umbes 1300...1500 kg kuudiga oleks tegelikus elus reaalne niimoodi toimetada, et konksu koormab 80 kg-ga?
J.
Olid vahepeal sama video jõudnud panna kui ma postitust kirjutasin :lol:Imre kirjutas:No ilus koheRainer kirjutas: Reaalses elus on kõik võimalik ja esimese reisiga on selge kas kaalujaotus haagises on õige või on vaja varustust ringi paigutada.
Kas see soovitus -vedrustus peaks poole peale vajuma- natuke liiga julm ei ole?Egau kirjutas: Köige lihtsam on öiget koormust kontrollida nii, et haagise konksule külge pannes peaks auto vedrustus vajuma poole peale. Igaks juhuks vöib ise diislile hüpata ja proovida köigutada, kas käib vabalt vedrudel ja ei ole vedrud pöhjas vöi hoopis koormuseta. See peaks sellele autole sobiv konksukoormus olema ja söit ohutu olema.
Miks see julm peaks olema? Jutt on autost koos koormaga. Kui vedrutust (st. auto tagasilda) küllalt piisavalt ei koorma, juhtub nii nagu eelpool videos näha võib.Rainer kirjutas:Kas see soovitus -vedrustus peaks poole peale vajuma- natuke liiga julm ei ole?Egau kirjutas: Köige lihtsam on öiget koormust kontrollida nii, et haagise konksule külge pannes peaks auto vedrustus vajuma poole peale. Igaks juhuks vöib ise diislile hüpata ja proovida köigutada, kas käib vabalt vedrudel ja ei ole vedrud pöhjas vöi hoopis koormuseta. See peaks sellele autole sobiv konksukoormus olema ja söit ohutu olema.