Tervitus kõigile
Olen siin uus ja varem ei ole omanud ühtki haagist ega matkaautot vms. Kuid plaan küpses seoses sellega, et me kolime oktoobri lõpus (päriseks) Kreekasse, Samose saarele. Kokku annab minna ca 3000 km Thessalonikisse ning sealt suure praamlaevaga saarele.
Meie mõte tulenes sellest, et kuna läheme päriseks (oleme ka varem elanud Samosel 1,5 a), siis asju ja isegi koduloomi jätkub, mida kolida. Algul kaalusin mingi treileri ostmist, kuid kaanega maksavad needki ligi 1500 eurot. Haagiselamu peale oleme mõelnud kulutada max 4500 eurot. Kuna tegu on ikkagi lõunamaaga, kus me seda kasutame, mõningad küttelahendused ehk ei ole olulised.
Kohapeal tahaks kasutada haagissuvilat pikemateks väljasõitudeks saare teistesse kohtadesse, teistele saartele, samuti oma krundil külaliste majutamiseks. Ka on üks mõte pakkuda haagist airBnB kaudu romantiliseks ööbimiseks, koos ja ilma autota - siis kokkuvõttes oleks sest nn ühekordsest vajadusest "kolimisauto" järele ka mingit rahalist kasu.
Magamiskohti võiks olla neli. Kahene normaalne voodi ja kaks ühest, näiteks oleks väga viis. Väga suurt haagist ei sooviks just pika teekonna tõttu läbi Euroopa. Ka dušši ei pea oluliseks. Samas, külmkapp ja gaasipliit võiks olla aus. Markiis peaks ka olema piisav. Küsin praktilist nõu just lähtuvalt neist asjaoludest, mida kirjeldasin.
A) Võrdväärseid pakkumisi Eestis ja Soomes paistab päris palju. Kammida ja vaadata neid kõiki ei jõua, tuleb ilmselt usaldada sisetunnet. Kuid mis on peamine, milles peaks veenduma eelnevalt - kere seisukord, katus, põhi? Või elektri, gaasi ja muud süsteemid, millest ma ei jaga mitte midagi?
Kui on laual 3500-4500 eurot Hobby, Knaus, Gruau, Solifer, LMC, Adria, Kabe, siis millised on nende eelised, miinused. Kas mõnel on mingi spetsiifiline eelis?
C) Sõidul läbi Euroopa "arengumaade" (olen selle sõiduautoga 2x läbi teinud), kas on asju, mida haagiselamuga peaks jälgima, teadma? Kas kellelgi on parklas haagisesse sisse murtud? Küsin seda sellepärast, et vastava juhuse korral laseks meil kassid jalga...