Palun Sisene või Loo konto vestlusega liitumiseks.
Imre kirjutas: Mul selline kogemus.
Eelmiseid 3-e autot ma talvel ei kasutanud ja seisid katuse all õues.
Sügisel panin seisma, aknad uksed ja luugid kinni. Madratsitele panin midagi alla, et õhk pääseks liikuma ja rohkem ei teinud midagi.
Mingit kütet, kuivatit, niiskuse eraldit ja kevadel oli kõik ok,
Ja niimoodi 8-9 aastat. Ei tea äkki oli hea õnn, aga kui peaks seisma panema, teeks uuesti samuti.
liikur kirjutas: Talvel +10 kraadi sees hoidmine tähendab jäätuvat katust. Olen seda kunagi proovinud ja rohkem ei taha korrata. Teistele ka ei soovita.
tfr kirjutas:liikur kirjutas: Talvel +10 kraadi sees hoidmine tähendab jäätuvat katust. Olen seda kunagi proovinud ja rohkem ei taha korrata. Teistele ka ei soovita.
Seni kõige häirivam on just see, et kui sõidad kuskile ja siis buss seisab 3-4 tundi, siis tõmbab selle niiskusega esiklaasi seestpoolt uduseks, mida on jube tüütu nühkida.
Priit Peljo kirjutas: Kopitama läheb siis kui on umbne ja õhk ei liigu ning niiskus on sees.
Näiteks suletud uksega külmikus.
Paljudel on vundamendiga suvilad, mida nad talviti ei kasuta... keegi ei ehita sinna miskit süsteemi talveks.
Soomes on suured matkakate müügiplatsid, nad lükkavad talviti ainult lund katustelt. Ja kui miski nendel platsidel olevates matkakates kopitama/hallitama läheb on suletud uksega külmik... müügimees ei ole peale kliendi külastust kontrollinud, et ega klient ei ole külmiku ust sulgenud.
tfr kirjutas: Noh jah, ühelt poolt tähendab "õhuvahetus puudulik" et "katuseluuk ja aknad ei leki" Aga eks siis peab mõtlema, kuidas seda õhku positiivse tulemi piires vahetada.
tfr kirjutas:liikur kirjutas: Talvel +10 kraadi sees hoidmine tähendab jäätuvat katust. Olen seda kunagi proovinud ja rohkem ei taha korrata. Teistele ka ei soovita.
Hmm. Ma uurisin FB-s ühes soomlaste matkaautogrupis (Puskaparkki) ühe ilusa varatalvise pildi all, et kuidas need tegelased, kes talvel oma autoga iga nädalavahetus kusagil ööbimas käivad, nädala üle elavad - et kas tõesti lasevad iga kord kõik paagid kuivaks jms, et ära ei jäätuks. Sealt tuli terve pinu vastuseid, et "hoiame nädala sees lihtsalt mingi +5..+8 kraadi autos sees".
Külmani pole veel jõudnud, aga niiskus on hetkel küll juba kuidagi häiriv. Mul täidab buss ka pere teise auto rolli, umbes korra-kaks nädalas läheb vaja. Seni kõige häirivam on just see, et kui sõidad kuskile ja siis buss seisab 3-4 tundi, siis tõmbab selle niiskusega esiklaasi seestpoolt uduseks, mida on jube tüütu nühkida.
Priit Peljo kirjutas: Niiskete akende kohta tooksin näiteks, et kas matkaauto esiklaasil väldib seda väline akende kate või sisemine?
Hommikul ärgates
Ivar Kalev kirjutas:Priit Peljo kirjutas: Niiskete akende kohta tooksin näiteks, et kas matkaauto esiklaasil väldib seda väline akende kate või sisemine?
Hommikul ärgates
Välimine.
Praegu kui õues +kraadid siis lasin soojaks, sisse +18C ja niiskus kõikjalt välja. Kui temp tõuseb saab ka niiskust kätte. Talveks jätan külmana seisma, kuu või kahe tagant mootor käima ja kõik. Õhukuivati panin mootoratta garaazi, seal oli üle 70% ja õhk +10CVilkuj kirjutas: Kui on külm siis pole ka niiskust. Niiskus tekkib ikka siis kui on plussis. Kõige hullem ongi vist seal 0 ja +10 vahel kui on niiske ja tekkib kondents. Kui siis läheb külmaks siis see külmub kuhugi sisse ka veel. Kui buss on seest kuiv ja väljas on miinuskraadid ei ole vaja midagi kütta ega niiskust taga ajada. Kui aga läheb jälle soojaks siis tuleb tegeleda sest niiskus koguneb külmale pinnale.
Kui on külm siis väike lumi katusel ei tee midagi aga kui läheb soojaks siis see lumi muutub seal mitu korda raskemaks.
Külmaga saab isegi riideid väljas kuivatada. Ma mäletanet kui olin poisike ja kui mul vanaema külmaga voodipesu väljas kuivatas. Kui see oli jäässe läinud siis oli nii põnev sealt toikaid läbi loopida. Toredad väiksed augud jäid. Hiljem muidugi jäid meenutuseks mu kehale ka triibulised jutid et ma teaks kui vahva on vaadata pesu kuivamist :woohoo: